gulasz - 5976 przepisów (strona:152/399)

Polędwiczki z dorsza w na czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 129

danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić – najpierw spłukać

Karo in the Kitchen
Żołądki drobiowe w sosie musztardowo-chrzanowym 274

odrobiną mąki lub śmietanki *** *** Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem lub zieloną pietruszką. Podajemy z kaszą, ziemniaczkami lub ryżem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH PRZEPIS TUTAJ GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Boeuf Strogonow 103

Klasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kentucky Burgoo 156

Burgoo jest amerykańskim daniem w rodzaju doprawionego gulaszu lub dania jednogarnkowego. Tradycyjne kentuchy burgoo robiono z przeróżnego mięsa - głównie z dziczyzny, wiewiórek, oposów, szopów i dzikich ptaków. Obecnie w typowym daniu mięsa te zastepuje się wieprzowiną, kurczakiem lub baraniną. Z dodatkiem warzyw i ziemniaków stanowi bogaty, syty i pełnowartościowy posiłek. Składniki (6 porcji) -100 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę

Zielona Kuchnia
Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką 169

godziny. 2. Paprykę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję około 20 minut. Na końcu do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję jeszcze przez 5 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz z policzków wołowych, z ciecierzycą, z wolnowaru 167

Policzki wołowe polecam od dawna. To niedoceniany kawałek mięsa, z którego można przyrządzić cudowny, nieco kleisty, gulasz. My bardzo je lubimy. Dobrze przyrządzone policzki rozpływają się w ustach i są przepyszne! Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście to koniecznie zapytajcie o nie w sklepie mięsnym, u rzeźnika, i przyrządźcie sobie w domu, bo warto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Gulasz z indyka z warzywami 156

Dzień dobry :-) Dzisiaj bardziej męskie danie, choć nie powiem, czasem i ja zjem ze smakiem :-) Gulasz z indyka (można użyć innego mięsa) z pieczarkami, papryką, kukurydzą, czerwoną fasolką, cebulą i ogórkiem kiszonym :-) Pyszny, lekko ostry, idealne danie na dwa dni ;-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: około 1 kg fileta z indyka około 500 g pieczarek 2 większe czerwone papryki

kruche babeczki
Gulasz wołowy na ryżu 119

grubsze plastry lub kostkę, jeśli są duże. Paprykę kroimy w krótkie paski. Do mięsa dolewamy pół szklanki gorącej wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Gdy gulasz zacznie się gotować, dodajemy marchewkę, doprawiamy solą i dusimy pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolewamy wody – za każdym razem gorącej lub ciepłej. Dodajemy ogórki

Kucharzyca
Węgierski bogracz z ziemniakami 109

gotujemy około 1,5h w razie konieczności podlewając bulionem. Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki, paprykę drylujemy i kroimy w kostkę. Dodajemy ziemniaki i pomidory w puszcze do gulaszu, gotujemy następne pół godziny. Dorzucamy paprykę i po około 5 minutach zdejmujemy z ognia. Podajemy na ciepło obsypane natką pietruszki. Smacznego

Kolizje Smaków
Pomysł na… gulasz z indyka i cukinii z makaronem 115

Szybki gulasz z indyka, z cukinią i makaronem 2 porcje: 300 g piersi indyka 1/2 małej cukinii 1 szklanka przecieru pomidorowego (passata) 150 g makaronu (u mnie kukurydziany z pomidorem) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, kolendra mielona, majeranek Indyka pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach, dodałam co mięsa. Całość smażyłam krótko

Kucharzyca
STROGONOW WIEPRZOWY 188

Aromatyczny gulasz z szynki wieprzowej. Pyszne i szybkie danie na ciepło :) SKŁADNIKI: Ok. 3 kg Mięsa z szynki wieprzowej 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 800 g pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia słodka papryka Natka pietruszki sól, pieprz puszka pomidorów 1 łyżeczka cukru ½ szkl. białego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 l bulionu 200 ml śmietany 30% mąka ziemniaczana

Marcepanowa kuchnia
Sycący kociołek z mięsem i warzywami 460

wsypać 2-3 łyżki mąki pszennej i wlać tyle wody, aby dało się mąkę dobrze wymieszać. Gdy warzywa zaczną już mięknąć wlać mąkę energicznie mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Na koniec doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i w razie potrzeby ostrą papryką

Passions hobbies life
Prega wolowa z burbonem w wolnowarze 162

przygotowania obiadu wolnowar. Tym razem obiad robił mąż stąd taki a nie inny dobór składników: pręga wołowa, burbon, trochę przypraw i warzyw. Po kilku godzinach wyszedł pyszny, konkretny gulasz. Zero pracy, pilnowania, wszystko samo się zrobiło przez noc. A nam zostaje danie nałożyć na talerz i cieszyć się smacznym posiłkiem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kiełbasa w sosie chrzanowym 132

Cześć Dzisiaj będzie przepis na danie, które powstało z potrzeby chwili. Potrzebowałam czegoś na szybko na obiad. Miał być gulasz z kiełbasy z grzybami . Kiełbasa już się smażyła razem z cebulką. A tu się nagle okazuje, że nie mam w domu grzybów... Zrobiłam więc kiełbasę w sosie chrzanowym. Kiełbasa w sosie chrzanowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, mały garnek

blog.moje-pasje.info
Rozgrzewający i sycący kociołek mięsno-warzywny 137

dodać papryki i dusić całość do miękkości. Jeżeli odparuje nadmiar wody, to ponownie jej dolać. W szklance wymieszać dwie łyżki mąki pszennej z wodą i wlać do potrawy mieszając. Gulasz doprawić dobrze solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chilli. Podawać z kaszą lub pieczywem. Rabat 10% na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar obowiązuje do 31.12.2017 r. Nóż

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania