kupne ale ciasto tak grube , że nie czuć mięsa , a zamiast kwaśnej śmietany jakiś sos serowy ( założę się , że kupny z torebki). Za ton piwo było zimne i smaczne, sala dobrze klimatyzowana i obsługa miła. Po atrakcjach nad Odrą wróciliśmy taksówkami ( bo akurat wolnej na 5 osób nie było ) do domu ( inaczej się na Potulicką nie da . Wszyscy zaliczyli prysznic
Buniabaje w kuchniPost Cordon bleu po hiszpańsku pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeformalną część kawiarnianą. Z tego co udało nam się dowiedzieć trzeba mieć duże szczęście zostać obsłużonym przychodząc tam bez wcześniejszej rezerwacji. Część restauracyjna Piano Bar składa się z dużej sali z kilkoma okrągłymi stołami oraz wygodnymi lożami w której znaleźliśmy kameralne miejsce. W oczy rzucają się wiszące obrazy oraz zajmujący całą ścianę dobrze zaopatrzony bar . Również elegancka toaleta swoim wystrojem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrawie zawsze jak zostaje mi trochę ciasta na pizzę robię z niego pyszne, chrupiące przekąski. Oglądając ciekawy film lub spędzając wieczór przy piwie, miło jest zjeść
Przepisy Aleksandrykernel {Potassium palm kernelate), Fatty-acid from palm kernel (palm kernel acid), Foaming agent from corn-glucose (decyl glucoside), pH (acidic) regulator from citrus (Potassium citrate), Sea salt (maris sal). Na zakupy zapraszam tutaj
kolorowotorcikowoAnią z Przypraw mnie oraz jej koleżanką docieramy nie spóźnione na miejsce.Już od bramy wjazdowej czuć zapach czekolady...Moje zmysły wariują !Serdecznie powitania, uściski ręki .... W sali zebrała się już dość spora grupa blogerek i blogerów, kolejni wchodzą.E.Wedel zadbało nasze żołądki, mój był pusty - tym bardziej ucieszył mnie pięknie zastawiony stół, obfitujący nie tylko w słodkości
kolorowotorcikowoskładników tego deseru. Deser Jeżeli chodzi o wystrój, to w Luxorze stawia się na minimalizm, co niekoniecznie jest przyjemne w odbiorze. Nie czułam się zbyt dobrze w tak urządzonej sali, zwłaszcza puste i jasne ściany nie pomagały w tym, by czuć się tam przyjemnie. Swoje zrobiło także to, że byliśmy jedynymi klientami restauracji. Jednak skupiając się przede wszystkim
Pasja Smakurazem mam wrażenie, że decyzję o wystroju podejmowało kilka osób. W zamojskim browarze znajdziemy drewniane krzesła, elementy aluminiowe, skórzane kanapy, kolorowe żyrandole, jak i bardziej wystawną, chociaż mało interesującą salę na przyjęcia okolicznościowe. Warto byłoby nad tym pomyśleć i zdecydować się na jeden, ale konkretny dominujący styl. Jeszcze jeden minus to dla mnie menu, które jest udostępnione na stronie
Pasja Smakuwidziałam. Ja postawiłam na testowanie burgerów, więc skorzystałam z kuponu na Grouponie. Lokal wymagał wcześniejszej rezerwacji, więc zamówiłam stolik i pozostało czekać do wieczora. Na miejscu okazało się, że sala mimo dość dobrej pory, jeśli chodzi o klientów była prawie pusta. Podeszłam do baru w celu pokazania kuponu, ale okazało się, że nikt o rezerwacji nic nie wiedział, na szczęście
Pasja Smakuspotkać się z Piotrkiem Ogińskim z Kocham Gotować, a później zostałam mocno zmotywowana wystąpieniem Delimamma i Adama ze Stowarzyszenia Opolskiej Blogosfery Kulinarnej. Po przerwie ciężko było mi wrócić na salę, wystąpieniom przyglądałam się z holu podczas rozmów i konsumowania różnych przysmaków. W tym roku ze sponsorów został tylko E.Wedel, a dołączyli Samsung, Nespresso i olej Kujawski. Dzięki nim było zdrowo
Pasja Smakuzawsze była uważana za “królową mórz”. Jak na królową przystało, można ją przygotować na wiele sposobów: na grillu, w piekarniku, pieczoną w papierze( al cartoccio), w słonej skorupce (al sale), czy na surowo jako składnik sushi. Królową mórz nazywana jest również z innego powodu, otóz pomiędzy oczami ma rodzaj złotego paska- półksiężyca, przypominającego koronę, który znika po jej śmierci
Mia Cucina Sofietakalafiora podzielonego na różyczki. Następnie dolewamy wody do wysokości warzyw, dokładamy szałwię i gotujemy do miękkości Wyciągamy szałwię z garnka, a warzywa miksujemy. Dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku salą i pieprzem. Zupę podajemy z pokruszonymi i uprażonymi na suchej patelni pistacjami
Przysmaki KarolkiPrócz placuszków, były pieczone ziemniaczki z oliwą i ziołami. A dodatkowo odrobina wspólnegogotowania! Naszym zadaniem było przyrządzić sosy do tychże placuszków. Kiedy przyszykowałyśmy wszystko w kuchni, poszłyśmy na salę, gdzie mieszałyśmy sosy naoczach gospodyń. Poczułam się jak Makłowicz w żeńskiej wersji. A sosy wyszły przepyszne! Domowy ketchup Grażynki, sos tzatziki z miętą, czosnkowy orazpyszna i ostrra salsa Karoliny
W kuchni Karmel-itkimalinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie przyjazna i luźna, każdy żartował, a co chwila przez salę przetaczały się salwy śmiechu. Po pokazie, obiad. Z prawdziwego zdarzenia! I chyba pierwszy raz nie musiały blogerki najpierw sobie same czegoś upichcić - ugoszczono nas na najwyższym poziomie, a do tego
W kuchni Karmel-itki