Nie wiem jaki jest prawdziwy przepis na to danie. Odtworzyłam je tak, jak zapamiętałam z kilku wizyt w restauracji "Złoty Smok". Pewnego razu, gdy zamówiłam je
Pasja Smakuopakowanie marchewki z groszkiem 1 łyżka masła szczypta pieprzu i soli Ryż ugotowałam, marchewkę z groszkiem ugotowałam na parze i wymieszałam ryż z warzywami i masłem, lekko doprawiłam pieprzem i solą. Smacznego ! Pulpety w sosie śmietanowym
Kuchnia na wzgórzuJesień ! Sezon na dynię można uznać za rozpoczęty, nie wiem jak u Was, ale u mnie na ogrodzie w tym roku obrodziła obficie.
Wanilia i Kardamonsoczysta, a warzywa pozostają nadal chrupiące. Japońska mieszanka shichimi togarashi (przyprawa siedmiu smaków) i dodany do marynaty mirin ( słodka sake) nadają potrawie wspaniały smak i aromat. Wołowina z warzywami to świetny pomysł na szybki obiad. Spróbujcie sami :) Składniki - proporcje dla 2-3 osób jako miarka posłużyła mi szklanka o pojemności 250 ml około 350-400 g wołowiny(...)smażę kolejne 2-3 minuty. Dodaję rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i cały czas mieszając gotuję kolejne 2 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podaję z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami). Przed podaniem posypują grubo posiekaną dymką. Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone. Nie dodaję do tego dania soli, ponieważ
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamiękka i soczysta, a warzywa pozostają nadal chrupiące. Japońska mieszanka shichimi togarashi (przyprawa siedmiu smaków) i dodany do marynaty mirin (słodka sake) nadają potrawie wspaniały smak i aromat. Wołowina z warzywami to świetny pomysł na szybki obiad. Spróbujcie sami :) Składniki - proporcje dla 2-3 osób jako miarka posłużyła mi szklanka o pojemności 250 ml około 350-400 g wołowiny(...)smażę kolejne 2-3 minuty. Dodaję rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i cały czas mieszając gotuję kolejne 2 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podaję z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami). Przed podaniem posypują grubo posiekaną dymką. Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone. Nie dodaję do tego dania soli, ponieważ
Cztery FajeryDobre i sycące danie, to nie tylko takie, z wielkim kawałkiem mięsa na talerzu. Owszem, sam jestem mięsożercom, jednak jako kucharz muszę też zaspokoić podniebienia zarówno
Jacob TastesDzień Dobry w niedzielę :) Mam dzisiaj dla Was pyszną propozycję na lekki obiad. My uwielbiamy takie dania. Kotleciki ryżowe z kaszą są pyszne. Zawsze robiłam
Izabelawkuchnicebulka 2 ząbki czosnku 3 łyżki białego ryżu przyprawy: warzywko, susz warzywny, 2 ziela angielskie, liść laurowy 2 skrzydełka z kurczaka woda Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Ryż dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Do wrzącej wody wrzucamy umyte skrzydełka. Czekamy, aż skrzydełka trochę się podgotują. Następnie dodajemy pokrojone warzywa (oprócz cebuli i czosnku) i ryż
Truskawkowa FiestaCukinia faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim menu. Faszeruję ją na różne sposoby. Dziś zapraszam na jeden z nich, najbardziej tradycyjny - cukinia faszerowana
Kuchnia z widokiem na ogródKotlety z ryżu i warzyw to prosty przepis na smaczny, zdrowy i sycący obiad dla wegetarian, bądź osób, które szukają jakiegoś urozmaicenia od tradycyjnych mielonych. Świetnie
e-PrzepisyKulinarneSONY DSC Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest
Martyna CooksUwielbiam kuchnię włoską! Dzisiaj kolejne wydanie risotto – tym razem ostrzejsze. Znowu wystarczy kilka składników i obiad gotowy, gdyż to risotto można jeść samo lub jako
Martyna CooksJeśli późna kolacja to tylko krem pomidorowy z “ryżem”! If it’s going to be a late dinner the best would be tomato
Martyna CooksJeśli późna kolacja to tylko krem pomidorowy z „ryżem”! If it’s going to be a late dinner the best would be tomato
Martyna Cooks