ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:38/442)

Środa: Polędwiczki z ryżem a la pilaf 126

Prosty przepis na proste danie. Kurczak, ryż i warzywa. Dzięki prostemu trickowi i dwóm przyprawami standardowa trójca zmienia się w niestandardowy obiad. Czas na przygotowanie : 5 minut Czas na gotowanie : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Prostota tego dania jest równie ujmująca jak jego smak. To nie są zwykłe kotlety drobiowe, ani zwykły ryż. Wszystko

Niedzielny kucharz
Zupa UNNNMS 73

paski. Na rozgrzany olej połączony ze masłem, wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, z każdej strony. Następnie dodajemy warzywa, dusimy kilka chwil pod przykryciem, często mieszając. Gorącym bulionem zalewamy warzywa, dodajemy ryż, gotujemy przez kwadrans. 5 min przed końcem dodajemy paprykę, która będzie idealnie komponować się z całością. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
4 najsmaczniejsze dania kuchni japońskiej 162

fanów orientalnych dań, a mistrzów sushi przybywa – wielu kucharzy pragnie osiągnąć bowiem najlepszy poziom w przygotowywaniu popularnej potrawy od Japończyków. Na sushi składają się surowe ryby, owoce morza, warzywa i ryż – wszystko zawinięte w liście wodorostów. W przygotowaniu sushi bardzo istotna jest technika – dlatego nie każdy potrafi sporządzić je właściwie. Ramen – tradycyjna japońska zupa Inną popularną potrawą japońską, jest(...)ramen – tradycyjna zupa, bazująca na mięsnym wywarze, przypominającym w smaku polski rosół, jednak bardziej aromatycznym. Bulion urozmaicany jest dodatkiem warzyw, mięs lub ryb i owoców morza. Sekretem ramenu jest jednak wyjątkowy makaron produkowany z mąki pszennej – o wiele bardziej elastyczny  niż tradycyjny makaron. Smak ramenu poczuć można również w popularnych zupach instant. Wśród nich znajdują się zupy  Oyakata

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka meksykańska z ryżem, kurczakiem i chorizo 215

brązowym ryżem, kurczakiem, warzywami i chorizo w pysznym pomidorowym sosie. Całość zapieczona z serem. Bardzo smaczne, kolorowe i proste w przygotowaniu danie, które świetnie sprawdzi się na obiad czy kolację. Polecam ten przepis jeśli lubisz pikantne i wyraziste dania. Składniki Ilość porcji: 2 Zapiekanka meksykańska: Pierś z kurczaka – 150 g Brązowy ryż – 100 g Czerwona fasola

ale Pysznie
Gołąbki z sosem warzywnym 212

marchew i pieczarki zetrzeć na grubej tarce, a następnie przełożyć na patelnię, podlać lekko wodą i dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Mięso wyłożyć do miseczki, dodać ryż i wystudzone warzywa. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Kapustę parzyć w dużym garnku kilka minut na lekkim gazie (nie gotować), aż liście zaczną odchodzić od całej kapusty i lekko

kuchnia doski
Paprykarz do słoików 369

smażącej się cebuli razem z tartą marchewką. Warzywa smażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.  Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy

Gotowanie jest łatwe
Kapusta pak choi z pieczarkami i czarnuszką 147

dodatkiem grzanek smakowało naprawdę bardzo dobrze! Następnym razem przygotuję taka wersję jako właśnie dodatek i ułożę na chrupiących grzankach. Wy np. możecie podać tak przygotowane warzywa z ryżem czy azjatyckim makaronem. Kapusta pak choi z pieczarkami i czarnuszką / 1 porcja Składniki: 1 kapusta pak choi 2 garście małych pieczarek 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku sól, pieprz

Moja smaczna kuchnia
Risotto z fasolką szparagową i krewetkami 106

wytrawnego wina oliwa  z oliwek sól pieprz posiekana natka pietruszki  1 łyżka masła Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy posiekane szalotki i czosnek.   Do warzyw dodajemy ryż i smażymy go na wolnym ogniu przez 3 minuty ciągle mieszając.  Na koniec dodajemy fasolkę szparagową, wlewamy  wino, przyprawiamy i gdy lekko odparuje dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Pieczarki z ryżem i chipsy domowe:) 166

stare kapcie, a nie pyszne danie :) Paprykę i cebulę również kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy razem z pokrojonymi nóżkami na oliwie do miękkości. W misce mieszamy warzywa z ryżem i dodajemy przyprawy oraz skrapiamy grzybowym sosem sojowym. Polecamy doprawić dość ostro, bo pieczarki lubią ostrość. Nadziewamy kapelusze pieczarek farszem ryżowym i na każdy kładziemy mały plasterek żółtego sera. Wstawiamy

vegetanie
Domowy paprykarz szczeciński 158

Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.5. Cebulę dusimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy.6. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.7. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i rybę. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.Smacznego!!!Źródło: Gotowanie z pasją

Kuchnia domowa Ani
Obiad do pracy – 5 pomysłów 97

ugotuj na parze lub tradycyjnie w wodzie brokuła. Cukinię pokrój w plasterki lub użyj spiralizatora, przelej wrzątkiem. Brokuła i cukinię dopraw odrobiną soli i pieprzu. Do pudełka włóż ryż, przygotowane warzywa i kurczaka w sosie korma. Dodatkowo możesz zabrać nieco świeżej kolendry. klopsiki tikka masala Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g piersi z indyka – 1 czubata

nietylkopasta.pl
JESIENNA ZUPA - na przecierze jarzynowym z cukinią i jabłkiem 116

sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Obrane ziemniaki i marchew kroję w niewielką kostkę, fasolkę szparagową na kawałeczki. Krok 2. W garnku zagotowuję bulion, dodaję przygotowane warzywa, wsypuję ryż - gotuję na niewielkim ogniu przez 10 minut. Krok 3. Przygotowuję przecier jarzynowy : Cebulę, pora, cukinię, pomidory i jabłko kroję w kostkę - podduszam na maśle przez około

Moja Książka Kucharska
Pomidorówka - zupa pomidorowa z ryżem 152

doprowadzamy do wrzenia. Usuwamy z powierzchni wywaru szarą pianę, doprawiamy przyprawami i wrzucamy oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotujemy do jej miękkości.  Z wywaru odławiamy mięso i warzywa, wsypujemy ryż. Gotujemy około 10 minut a następnie wlewamy przecier. Całość gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż ryż będzie gotowy. Śmietanę dodajemy już na talerzu

Qchnia po prostu
Zupa ogórkowa po rosyjsku (Rassolnik) / Rassolnik Pickle Soup 69

Zupa ogórkowa po rosyjsku (Rassolnik) / Rassolnik Pickle Soup Dziś zapraszam na pyszną zupę ogórkową , ale nie taką tradycyjną, lecz pożywną zupę ogórkową naszych sąsiadów. Rassolnik (rosolnik

Lekcje w kuchni
Kurczak, warzywa, ryż 126

moim talerzu wylądował kurczak z warzywami i ryżem. Chyba jedno z moich ulubionych dań typu FAST.  Do porcji na dwa talerze potrzebowałam: 1 filet z kurczaka 1 torebkę ryżu  2 marchewki 1 cukinię 2 pomidory 2 łyżki oleju kokosowego paprykę słodką, czosnek granulowany, kurkumę, tymianek, oregano, pieprz ziołowy i sól Ryż standardowo gotujemy według instrukcji na opakowaniu(...)wedle własnych preferencji. Na oddzielnej patelce rozpuszczamy drugą łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy na nią marchewkę pokrojoną w talarki, cukinie pokrojoną w półksiężyce oraz pomidora skrojonego w kostkę. Podsmażamy warzywa mieszając co jakiś czas, aż osiągną pożądaną miękkość. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką do smaku. Łączymy wszystkie składniki na talerzu i gotowe.  Zaletą tego dania jest to, że smakuje

Emskie Smaki

Proponowane wyszukiwania