torbę na spożywkę. Duży plecak na kółeczkach z wyciąganą rączką - w razie gdyby noszenie z uwagi na wielkie obciążenie było niewykonalne! Plecak zapakowany do maksimum i zdecydowana większość to warzywa! W dzień wyjazdu zaliczyliśmy jeszcze zakupy w azjatyckim sklepie - Go Asia - wiele bym dała, żeby mieć taki w swojej okolicy! Na wyciągnięcie ręki dostaniecie wszystko co tylko chcecie(...)przez kilka minut i dodajemy oczyszczone i pokrojone na połowę warzywa - groszek i fasolkę oraz bakłażany pokrojone na ćwiartki. Przesmażamy 2-3 minuty i dolewamy bulion warzywny. Gotujemy około 10 minut na małym ogniu i następnie dodajemy mleczko kokosowe. Gotujemy jeszcze z 5 minut i podajemy gorące z ryżem basmati. Smacznego
Plate of Joywylać teraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetą do smaku przyprawić pieprzem i maggi szponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżu makaron "zacierki" ugotowany odlać na sito rosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępieprzem, odłożyć na bok. Poszatkowane warzywa włoszczyzny zagotować w dwóch szklankach wody wraz z solą. Zeszkloną na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek dodać do bulionu. Po zagotowaniu trzymać na malutkim ogniu , odlać do osobnego garnka połowę bulionu. Do pozostałej części stopniowo dodawać do ryżu. Wlać wino i gotować przez 2 minuty, aż całe wyparuje. Następnie(...)wlać łyżkę wazową pozostałego bulionu i gotować risotto na małym ogniu do czasu aż cały płyn zostanie wchłonięty przez ryż, od czasu do czasu zamieszać. Wlewać po jednej łyżce wazowej bulionu, w odstępach czasowych, jak tylko poprzednia ilość całkowicie się zredukuje. Gotować tak przez około 15 minut. Risotto jest gotowe, gdy ziarna ryżu są miękkie z zewnątrz
MarciochaKucharzytłuszczu, a jego przygotowanie zajmuje ok. 30 minut. Kapusta pekińska z warzywami jest pyszna, osoby na diecie mogą ją jeść z czystym sumieniem, ale będzie również smakować osobom, które nie są na diecie i nie liczą kalorii. Z kapusty pekińskiej ostatnio przygotowałam pyszne gołąbki z pieczarkami i ryżem, które bardzo polecam, szczególnie osobą na diecie dr Ewy Dąbrowskiej. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFaza na chili w kuchni trwa Aromatyczna, esencjonalna, mocno mięsna pomidorowa zupa. Przygotowana z rosołu. Podaję ją z makaronem lub ryżem. Obowiązkowo zawsze na koniec coś świeżego zielonego – pietruszka, koperek. Prawie zawsze przygotowuję ją z rosołu, który jedliśmy dzień lub dwa dni wcześniej. Pycha! Składniki: szponder wołowy (500 g) – ma wyrazisty, lekko słodkawy smak. Jest to partia mięsa(...)dodajemy świeży pęczek natki i lubczyk, zupa ma delikatnie pyrkać łącznie ze 2,5 godziny spokojnie, warzywa są miękkie, mięso gotowe, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, podajemy posypaną natką lub koperkiem z makaronem lub ryżem
Zasmakuj KuchniFaza na chili w kuchni trwa:) Aromatyczna, esencjonalna, mocno mięsna pomidorowa zupa. Przygotowana z rosołu. Podaję ją z makaronem lub ryżem. Obowiązkowo zawsze na koniec coś świeżego zielonego - pietruszka, koperek. Prawie zawsze przygotowuję ją z rosołu, który jedliśmy dzień lub dwa dni wcześniej. Pycha! Składniki: szponder wołowy (500 g) - ma wyrazisty, lekko słodkawy smak. Jest to partia mięsa otaczająca(...)natki i lubczyk, zupa ma delikatnie pyrkać łącznie ze 2,5 godziny spokojnie, warzywa są miękkie, mięso gotowe, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, podajemy posypaną natką lub koperkiem z makaronem lub ryżem
Zasmakuj Kuchnipieprzem bałkańskim. Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy kawałki mięsa pod przykryciem aż będą prawie miękkie, odkładamy na talerz. Warzywa obieramy-paprykę czosnek i cebulę kroimy na paski,pomidorki suszone w kostkę a cherry na połówki. Wrzucamy do tłuszczu warzywa-cebulę paprykę czosnek oraz suszone pomidory przesmażamy około 3 minuty, po czym dodajemy mięso wrzucamy świeże pomidory zalewamy słodką śmietanką(...)dusimy aż sos zacznie gęstnieć mieszając od czasu do czasu.Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Podawać gorące z gotowanym na sypko ryżem
Wanilia i Kardamonkorzeniem selera. Danie to jest pozbawione glutenu i wegańskie. Przygotowanie jest bardzo proste i bardzo szybkie a dodatek wielu ziół sprawia, że jest też bardzo aromatyczne. Można podawać z ryżem lub kaszą. Składniki: kilka niedużych marchewek 4 gałązki selera naciowego (lub kawałek selera korzeniowego) 2 papryki (zielona i czerwona) bakłażan cukinia passata - około 400 ml przyprawy: łyżeczka pieprzu łyżeczka(...)dusić jeszcze 5 minut Dodać sos pomidorowy i przyprawy, podgotować i dusić aż warzywa będą odpowiednio miękkie (polecam al dente) Na samym końcu dodać oliwę i wymieszać (używając oleju zimnotłoczonego warto go dodać tuż przed podaniem, zachowa on wtedy najwięcej walorów zdrowotnych) Podawać np. z ryżem i pestkami dyni, słonecznika i świeżymi ziołami Smacznego
pyszne zdrowościHouse of Asia szczypta cukru Do podania: ryż jaśminowy posiekana kolendra, tajska bazylia lub natka pietruszki chili w plastrach dymka Przygotowanie: W rondlu na zupę podsmaż cebulę i czosnek na oleju kokosowym. Dodaj pastę curry, połowę mleka, liście kafiru, chili, imbir i rozgniecioną trawę cytrynową, kiedy zacznie pachnieć dodaj pozostałe warzywa (z wyjątkiem pomidorów), duś 2 minuty, dodaj wodę
SzczyptaSmaQI kolejna odsłona jedzenia do pracy. Znowu nudne warzywa, nudny kurczak, nudne przyprawy. Ale dla odmiany dziś chciałam Wam zaproponować ciemny ryż. Może nie powala jakościowo
KardamonovyDziś polecam lekką i bardzo smaczną zupę ryżową z warzywami. Do tego jest łatwa do zrobienia i bardzo pożywna. Składniki: 2 L bulionu 2 marchewki 1
magiczna kuchnia KasiTofu z warzywami i ryżem to szybkie i smaczne danie, które sprosta oczekiwaniom wegetarian lub osób, które obecnie są na diecie bezmięsnej czy za mięsem nie
Kuchnia BazyliiProsta i zdrowa sałatka z kaszy kuskus i dużej ilości warzyw: suszonych i świeżych pomidorów, groszku, oliwek, papryki i rzodkiewek. Z pestkami słonecznika, posiekanym koperkiem i
cool and mintyPełne smaku wegetariańskie burgery z kaszy jaglanej i kolorowych warzyw. Doprawione gałką muszkatołową, natką pietruszki i szczyptą chili. Podane w domowych bułeczkach drożdżowych, z pysznymi
cool and mintyNajlepszy domowy sos po meksykańsku do gotowanego na sypko ryżu. Przygotowanie zajmuje nam tylko chwilę , z ryżem tworzy pyszne ciepłe danie które dodaje energii
Wanilia i Kardamon