ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:159/442)

Gołąbki z mięsem, warzywami i kaszą orkiszową 191

wszystkie, ale sama najczęściej eksperymentuję z farszem do gołąbków i za każdym razem smakują nieco inaczej. Przygotowuję je zarówno z mięsem, ale ryż zastępuję różnymi kaszami, lubię też te bez  mięsa, które można zastąpić warzywami. A jakie są wasze ulubione? Może podzielicie się przepisem? Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy

Smakowity Blog Kulinarny
Warzywne chili con carne 254

czasu mieszając. W reszcie wody rozprowadź proszek Fix Knorr. Wlej do warzyw, dobrze połącz i zagotuj. Dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane na sitku warzywa konserwowe. Duś jeszcze kilka minut. Takie warzywny sos pasuje do tortilli, ryżu, nuggetsów, makaronu, a także do naleśników na wytrawnie. Jest dość ostry i jeśli wolisz, możesz wykorzystać tylko połowę opakowania fixu, aby zrobić

Anioszek w kuchni
Piątkowe Inspiracje - Kotlety rybne z kaszą jaglaną 195

razem kolejne pyszne kotleciki z ukochaną przez nas kaszą jaglaną. I dużą ilością świeżego koperku. Można je jeść do obiadu z ziemniakami lub ryżem, a można zrobić pyszne burgery rybne - z bułką i masą świeżych warzyw. Polecam,to kolejny sposób na przemycenie dzieciom ryby i kaszy jaglanej. 1 filet mrożonego dorsza 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej pęczek koperku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pierś z warzywami. 336

cebula się zeszkli a cukinia zmięknie dodajemy pieczarki i pomidora. Doprawiamy papryką i czosnkiem - solimy, dokładnie ze sobą mieszamy i smażymy aż wszystkie warzywa nam zmiękną - pomidory się właściwie rozpadną. Można podać z kaszą lub ryżem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Bezmięsne burgery z fasolką i pieczarkami 167

stosunkowo niewielką ilość składników, a burgery wychodzą bardzo delikatne i aromatyczne, stanowiąc przy tym sycący obiad. Można podać je osobno na przykład do ryżu czy ziemniaków, można też włożyć w przekrojoną pełnoziarnistą bułkę z dodatkiem warzyw i chyba w takiej formie są najbardziej atrakcyjne. Wybierając fasolkę sięgnęłam po odmianę kidney, której różowy kolor idealnie sprawdza się w burgerach sprytnie udając

Roślinna - blog wegański
"Gulasz" pomidorowy z kurczakiem. 152

według uznania przyprawami. Jeśli lubimy ostrzejsze wsypujemy więcej papryki ostrej i pieprzu, oregano wsypałam około 1 łyżeczki. Wszystko podlewamy wodą, gotujemy. Kiedy już warzywa będą miększe dodajemy kurczaka i gotujemy jeszcze chwilkę. Można podawać z ryżem lub zjeść samo. Smacznego

Moje-pitraszenie
Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym 211

Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym... Okrągłe, złociste i soczyste kotlety mielone. Z dodatkiem ryżu, marchewki i kapusty pekińskiej. Doprawione aromatyczną natką pietruszki. Zapieczone w sosie pomidorowym. Pyszny, domowy obiad. Smacznego!   Składniki: Kotlety: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 100 g białego ryżu (u mnie 1 woreczek); 1 średnia marchewka; 1/2 małej kapusty pekińskiej; Pęczek natki(...)łyżeczka oregano; 1 łyżeczka ziół prowansalskich; 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej + 250 ml zimnej wody; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Olej do smażenia kotletów. Sposób przygotowania: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Natkę pietruszki umyć

Gospodyni Miejska
Zupa ogórkowa z ryżem 236

łyżki śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie Do garnka wlewamy ok 1,5 l wody. Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy por (w całości) i dosypujemy ryż. Zupę gotujemy ok 20 minut na małym gazie, od czasu do czasu mieszając

e-PrzepisyKulinarne
Fasola szparagowa po chińsku 224

W jednym daniu tak olbrzymia ilość smaków i aromatów możliwa jest tylko w chinach. Coś wspaniałego! Szparagówka sama w sobie słodka, mięso z dodatkiem świeżego imbiru

sierotka maRysia w kuchni
Schab po indyjsku 200

W ostatni weekend, z Rysiem odwiedziliśmy moją siostrę we Wrocławiu. Siostra nr 1 jest mamą cudownego Maleństwa - Stasia. Jest to chyba najgrzeczniejsze dziecko jakie widziałam - ciągle

sierotka maRysia w kuchni
Kotlety z dyni 155

dynię. Dorzucamy również pokrojoną w drobną kostkę papryczkę habanero oraz zwykłą paprykę. Dodajemy wszystkie przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkumę, wędzoną paprykę) oraz ryż i 2 łyżeczki sezamu. Dolewamy odrobinę wody i przykrywamy. Czekamy aż warzywa się podduszą, a smaki sobą przejdą. 4. Co jakiś czas sprawdzamy czy nic nam się nie przypala - jeżeli wody jest za mało, odrobinę

Bananowe Pole
Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe 155

No i kolejne kreatywne danie już za mną :) pojedliśmy.... :D lubię tego typu kotleciki, bo można je przyrządzić z czego się ma pod ręką. Ten pomysł

Kolorowy Przepisownik
Risotto z brokułami 253

Arborio. Ryż paraboiled, długoziarnisty czy w torebkach nie nadaje się do risotto! Risotto należy przygotowywać na małym ogniu, bardzo często mieszając, aby ryż się nie przypalił. Świeżego brokuła można zastąpić opakowaniem mrożonych różyczek tego warzywa (waga 450 g). Źródło przepisu:   Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Wspomagane odchudzanie? Część 1 121

dodatkami (ekstrakt z ananasa, witaminy A,C,E, magnez, wyciąg z zielonej herbaty).  Błonnik jest  substancją zawartą wyłącznie w produktach roślinnych – warzywach, owocach, nasionach roślin strączkowych oraz produktach zbożowych (szczególnie w otrębach, brązowym ryżu, pieczywie żytnim i razowym, płatkach owsianych). Jego  spożycie powinno wynosić od  20-40 g dziennie, w przypadku przedawkowania możemy doprowadzić do niedoborów

Powiedz dietom nie