ryż smażony - 6533 przepisów (strona:57/436)

RYŻ Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I POMIDORAMI 116

ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać pokrojoną w paski paprykę i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać ryż i kawałki pomidora, przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką Filet ułożyć na ryżu, przykryć patelnię i dusić przez około 10 minut na małym ogniu. Natkę

Żarłoczek
Najlepszy “oszukany” paprykarz 152

ziele angielskie – 6 sztuk wędzona papryka słodka – 1 łyżeczka słodka papryka – 2 łyżeczki glony nori – 2 arkusze, zblendowane drobno, lub płatki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach, cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju razem z liściem laurowym

wiecejwarzyw.pl
Dyniowe risotto z boczkiem i szałwią 129

razy więcej niż ryżu = szklanka ryżu wypije trzy szklanki bulionu. Składniki (2 porcje): 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka masła 1 czubata łyżka mascarpone 2 – 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 średnia cebula- pokrojona w drobną kostkę 1 szklanka dyni pokrojonej w bardzo drobną kostkę 1 – 2 ząbki czosnku – posiekane 150 g ryżu arborio 1/2 szklanki(...)się zarumieni. * W rondelku podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek wraz z 1 łyżką masła, dodaj drobno posiekaną cebulę, smaż do momentu aż zmięknie. Dodaj czosnek, smaż 1 minutę. Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj tak, by każde ziarenko było otoczone warstwą tłuszczu. Dodaj dynię, następnie wlej wino, często mieszaj. Gdy ryż ‚wypije’ wino, dodawaj stopniowo bulion – chochelka po chochelce

Moja pasja smaku
Risotto z krewetkami 73

smaku Dodatkowo: masło do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek i papryczkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić na patelnię z masłem, smażyć kilka minut. Wsypać ryż, chwilę podsmażać, wlać wino. Gdy się ono zredukuje, wlać porcję rosołu, często mieszając, odparować płyn. Wlać kolejną porcję rosołu – czynności powtarzać do wykorzystania całego rosołu, a wraz

niecodziennikpary
Ryżowa sałatka z ananasem 152

Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, paprykę wędzoną i słodką, dodaję trzy łyżki oleju rzepakowego. Odstawiam na 10 minut. Potem smażę na patelni. Do ryżu wystudzonego dodaje pokrojone mango, ananasa, papryczkę chili, koper, kurczaka, pokrojone pomidory, sól, pieprz.  Sos: Do jogurtu dodaję czosnek sprasowany, sól, pieprz, oliwę z oliwek, koper i mieszam

wesoła kuchnia
Ryż z kurczakiem i warzywami 163

Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1 szklanka ryżu opakowanie  mrożonych warzyw (kalafior,brokuł,marchewka) cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia carry, słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ryż opłukać na sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną(...)piórka, całość podsmażamy. Do mięsa dodajemy nasze warzywa, czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażymy, podlewamy 1 szklanką wody, dusimy do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. Na koniec do naszego mięsa i warzyw dodajemy ryż. Doprawiamy solą, pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Gołąbki z ryżem, indykiem i paloną papryką 166

wodzie zanurzone, po czym ugotowane i do dużej miski przesypane. Cebula co czasem łzy wyciska podczas krojenia, poddała się obróbce smażenia, gdzie została lekko dosłodzona, lekko osolona i ostrości zyskała bo z chili na złoty ☀ kolor się podsmażała. Ryż 🍚 w połączeniu z cebulką w gołąbkach to za mało i coś do złączenia rozsypanych ziarenek by się przydało.  Mięso(...)przesypujemy do dużej miski. Na dużej patelni roztapiamy 2 łyżki masła i podsmażamy cebulę  pokrojoną w kostkę z szczyptą cukru i solą. Do smażenia cebuli dodajemy papryczkę chili, którą po usmażeniu wyciągamy. Do ryżu dodajemy mięso, cebulę z masłem, lubczyk, paloną paprykę, mieloną paprykę wędzoną i słodką. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz ma być

Moniki Smakołyki
Paella z chorizo i pulpetami drobiowymi (z cukinią) 130

samej patelni smażę pokrojone w plastry chorizo, do momentu wytopienia się tłuszczu. Dodaję czosnek i cebulę. Smażę minutę i dodaję cukinię pokrojoną w kostkę. Wsypuję ryż, majeranek i skórkę z cytryny. Składniki smażę kilka minut i wlewam Cydr, który redukuję o połowę. Wlewam bulion i pozwalam paelli gotować się na wolnym ogniu do momentu aż wchłonie cały płyn

Mango Papaja
Buraczane risotto z kozim serem i z chipsami z jarmużu 187

sól W rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli (zrobi się przezroczysta) wrzucamy ryż. Dokładnie mieszamy, by każde ziarenko ryżu obtoczyło się w maśle. Chwilkę smażymy dosłownie 2 minuty. Następnie wlewamy 2 chochle (2 szklanki) gorącego bulionu ciągle mieszając aż ryż wchłonie bulion, czynność tę powtarzamy aż ryż zacznie być miękki(...)Następnie dodajemy tarty parmezan i mieszamy by się rozpuścił. Zdejmujemy z ognia. Ryż musi być kremowy, lekko kleisty ale nie rozgotowany i musi wchłonąć bulion.  Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy garnek i odstawiamy na 10 minut.  Plastry koziego sera chwilkę smażymy na patelni grillowej.  A listki jarmużu skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku z termoobiegiem

Bon Appetit Małgorzaty
Ryż z bobem i szpinakiem 141

najlepiej na parze, wtedy zachowuje cały swój smak. Gdy przestygnie, obieramy go z łupin. Szalotkę obieramy i przesmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie, dodajemy listki szpinaku i smażymy przez 30 sekund. Ryż mieszamy z bobem i szpinakiem, pierzymy, skrapiamy oliwą, posypujemy koperkiem, mieszamy i podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Chrupiące placuszki ryżowe 300

ryżu ( użyłam  białego  Sonko) 2 jajka 1 łyżka szczypiorku 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 garść startego sera żółtego do smaku sól morska olej do smażenia Do miski wsypać ugotowany ryż i wbić dwa jajka, dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Potem dodać mąkę kukurydzianą oraz starty ser, doprawić odrobinę do smaku i znowu dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną(...)patelnie nakładać po łyżce masy, lekko rozpłaszczając i formujac placek. Smażyć z obu stron na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. Można podawać same lub z ulubionym dipem czy keczupem

Monia miesza i gotuje
Szybka zapiekanka ryżowa gyros 842

błonek, kroimy w małe kawałeczki i obtaczamy w przyprawie gyros, odstawiamy do lodówki na 20 minut. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso smażymy krótko, na dość dużym ogniu. Ugotowany ryż mieszamy z przyprawą curry. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu, następnie usmażone mięso i wszystkie warzywa. Jogurt łączymy

Be Fit Be Strong
Paella 168

dymka, natka pietruszki Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, Następnie wrzucamy chorizo oraz kurczaka. Smażymy 8 minut, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dosypujemy czosnek i całość smażymy 10 min. Dodajemy ryż, przesmażamy go na patelni 2 min i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem. Cały czas mieszamy tak około 15-18 minut. Wlewamy pomidory z puszki ( w sezonie

Smaki Przyprawy i Kolory
Paella 164

dymka, natka pietruszki Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, Następnie wrzucamy chorizo oraz kurczaka. Smażymy 8 minut, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dosypujemy czosnek i całość smażymy 10 min. Dodajemy ryż, przesmażamy go na patelni 2 min i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem. Cały czas mieszamy tak około 15-18 minut. Wlewamy pomidory z puszki ( w sezonie

Kulinarna rozmowa
Smażone pierogi w bulionie krewetkowym 105

bulionu krewetkowego 1 szalotka 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru Dodatkowo: natka pietruszki   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy sos sojowy. Do mięsa dodajemy ryż, chwilę razem podsmażamy. Odciskamy z nadmiaru tłuszczu. Dodajemy posiekaną trybulę(...)łączymy. Do mąki dodajemy wodę z rozpuszczonym w niej masłem, na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy krążki przy pomocy szklanki. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi smażymy na rozgrzanym oleju, 2 min od wypłynięcia na powierzchnię. Krewetki na sicie przelewamy gorącą wodą, osuszamy. Wrzucamy na rozgrzane masło, smażymy do ich zrumienienia razem z pokrojonymi w julenkę marchewką

R'n'G Kitchen