ryż curry - 2304 przepisów (strona:70/154)

Kuchnia indyjska nie jest trudna 145

Dodaj mleko kokosowe i gotuj minutę, po czym dodaj łososia i gotuj na niewielkim ogniu przez 4-5 minut. 8. Podawaj z ryżem lub plackami papadams, z dodatkiem świeżej kolendry. PLACUSZKI Z CUKINII Z MILD CURRY Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 4-5 łyżek mąki pszennej – 1 jajko – 2 łyżki mleka lub maślanki – 1 cukinia (około(...)grubych oczkach, dodaj szczyptę soli i pozwól aby chwilę postała, po czym odlej nadmiar soku który się zebrał. 2. Do cukinii dodaj jajko, mleko lub maślankę, pastę Mild Curry Patak’s oraz mąkę. Ciasto powinno nie być płynne. 3. Za pomocą dużej łyżki układaj placki na rozgrzanym tłuszczu. Smaż do zrumienienia z obu stron. Podawaj z jogurtem greckim, świeżą kolendrą

nietylkopasta.pl
Kurczak curry 141

dodać kurczaka pokrojonego w kostkę i dalej smażyć. Kiedy kurczak będzie już dobrze podsmażony dodać śmietankę. Chwile wszystko podgotować. Na końcu dodać resztę curry, kurkumę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze komponuje się z ryżem

Smaki Natalii
Free Delikatesy Ekologiczne i wiosenne curry z kurczakiem / Spring chicken curry 157

kokosowe i gotuj 5 minut, lub do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym, wraz z plasterkami cytryny i posiekaną kolendrą do dekoracji. Smacznego! Spring chicken curry (6 servings) Ingredients: 1 kg skinless chicken breasts, cubed 3 tablespoons olive or coconut oil salt and ground black pepper, to taste

karmelowy
Curry z pulpecikami i warzywami 176

wyboru, groszki, fasolki, kapusty, ....! I gdybym miała tylko możliwość wykupiłabym pewnie z 1/3 sklepu! Może następnym razem? ;)  Dziś zapraszam Was na szybkie curry z pulpecikami, bakłażanem, groszkiem cukrowym i fasolką szparagową. Świetnie smakuje z ryżem basmati.  Składniki: 300 g mięsa mielonego - u mnie wieprzowe, 1/3 łyżeczki suszonych płatków chilli, 1/3 łyżeczki suszonego imbiru, 1/2 łyżeczka sosu rybnego

Plate of Joy
Wieprzowina z warzywami 217

głodnych osób) : 30 dag schabu wieprzowego 1 cebula 3 marchewki 1 papryka 1 mała cukinia sos sojowy, pieprz 2 woreczki ryżu kurkuma Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 0,5 łyżki oleju pieprz papryka słodka chilli curry 2 ząbki świeżego czosnku lub czosnek suszony Mięso umyć i pokroić w cienkie paski, włożyć do naczynia z marynatą na kilka godzin (ja przygotowałam(...)paski. Na rozgrzaną, suchą patelnie wrzucić mięso i smażyć do zarumienienia, dodać warzywa i smażyć, aż zmiękną, ale nadal będą al dente. Przyprawić sosem sojowym i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym z kurkumą, która nada mu ładny, żółty kolor

Dobra karma
Łosoś pieczony w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku 159

minut, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i delikatnie gotować przez około 2o minut, aż ryż wchłonie płyn (mieszać od czasu do czasu). W międzyczasie na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać cebulę i zeszklić. Limonkę przekroić na pół. Jedną połowę pokroić na kawałki. Krótko przed końcem dodać curry i zmiażdżony czosnek. Wymieszać. Dodać rodzynki, natkę pietruszki, zmiażdżone (rozgniecione) ziarna kolendry, pokrojoną(...)ryba lekko się zrumieni, a mięso będzie się łatwo rozdzielać widelcem. Należy uważać, aby nie przesuszyć łososia. Łososia pieczonego w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku podajemy na gorąco. Można wyłożyć ryż, na niego rodzynki i rybę. Można też za pomocą foremki lub filiżanki ułożyć warstwy z ryżu i rodzynek. Łososia pieczonego w miodzie i musztardzie z ryżem

Pociąg Do Kuchni
Curry z ziemniaków 139

tylko wyjść na zdrowie Składniki: 2 cebule 4 cm korzenia imbiru lub 2 łyżki pasty imbirowej 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka żółtego curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1 kg ziemniaków 1 cytryna 1 puszka mleka kokosowego 2 średnie marchewki 1 szklanka zielonego groszku (może być mrożony) garść szpinaku lub jarmużu (może być mrożony) świeża(...)gotujemy jeszcze przez około 5-10 minut (w zależności jakiego groszku używamy). Na końcu przyprawiamy solą do smaku. Nam bardzo smakuje z ryżem, ale można je również podawać solo albo z dowolnym chlebkiem. Smacznego! Artykuł Curry z ziemniaków pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Tajskie czerwone curry z warzywami 338

ziemniaki1/2 szklanki bulionu warzywnegolimonka1 cm świeżego imbiruolej do wokasól, pieprzdodatkowo: ryż jaśminowy, kolendra lub bazylia do dekoracji Wszystkie warzywa pokroić w dużą kostkę. W woku rozgrzać olej na dużym ogniu, wrzucić cebulę i mieszając podsmażyć ją do miękkości przez 2-3 minuty.  Dodać czerwoną pastę curry oraz starty imbir i nadal podsmażać przez około 2 minuty, aby uwolnił(...)Wlać mleko kokosowe i wycisnąć sok z limonki, pogotować jeszcze kilka minut do zagęszczenia potrawy. Doprawić sola i pieprzem. Przełożyć na talerze i udekorować bazylią lub kolendrą. Podawać z ryżem jaśminowym. Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 300

myjemy, okrajamy z błonek i tłuszczu, kroimy w kostkę Następnie wraz z cukinią i brokułem smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi

Taste Of My Day
Curry z indykiem i warzywami 114

Można podać z ryżem, makaronem i kluseczkami. Piersi z indyka pokroić w paseczki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, wymieszać. Na patelnię wlać trochę oleju, najlepiej kokosowy, podgrzać. Dodać mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę z suszonych pomidorów, potarty imbir, patę curry. Wymieszać i gotować

Kuchnia Pokoleń
Kaczka z warzywami po azjatycku 125

łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny. Kaczkę podałam z dzikim ryżem.  SKŁADNIKI: 2 piersi z kaczki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 300g chińskiej mieszanki warzywnej 1/2 puszki mleczka kokosowego, 100 ml śmietany 30%, 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki, 1 łyżka żółtej pasty curry, kawałek świeżego imbiru, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z piersi kaczki zdejmuję(...)Mieszankę warzywną podsmażam około 10 minut na oliwie. Dodaję do mięsa. Mieszam. Następnie wlewam mleczko kokosowe oraz śmietanę. Dodaję pastę curry oraz starty korzeń imbiru. Wszystko razem duszę około 10 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Curry z czerwonej soczewicy 129

czosnku (lub 1 łyżeczka pasty czosnkowej ) 2 cm korzenia imbiru (lub 1 łyżka pasty imbirowej ) 2 łyżeczki pasty curry ze słoika 2 łyżeczki przyprawy garam masala 1 łyżeczka przyprawy curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 puszki mleczka kokosowego (około 200 ml) 5 łyżek dobrego koncentratu pomidorowego Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek i imbir obieramy i drobno siekamy albo(...)Następnie, dodajemy mleko kokosowe i przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy bez przykrycia na wolnym ogniu aż soczewica będzie smakowicie rozgotowana Podajemy z ryżem, świeżą kolendrą i dużą ilością wody do picia W podanych tutaj proporcjach to curry jest za ostre dla dzieci, przynajmniej naszych Ale dorośli jak najbardziej nie mają się czego bać i powinni je skosztować Bo jest PRZEPYSZNE

Lamarida.pl
Orientalny gulasz wołowy z batatem 137

Orientalny gulasz wołowy z batatem, podlewany sokiem ananasowym oraz doprawiony curry, imbirem, szczyptą chili i sosem sojowym. Sycący i rozgrzewający… Idealnie komponuje się podany z ryżem. Inspiracją do przygotowania tego dania był przepis Matta Prestona na potrawkę z jagnięciny. Danie zmodyfikowałam i wyszedł pyszny i oryginalny w smaku gulasz. Polecam Składniki: 1 kg mięsa wołowego 1 mały batat(...)ananasowego 1 szklanka mięsnego bulionu 1 i 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka curry w proszku szczypta chili 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego (lub brązowego) 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju pieprz sól (opcjonalnie) Przygotowanie: Mięso wołowe pokroić w większą kostkę i oprószyć mąką, nadmiar

Oryginalny smak
Łosoś w sosie curry z brokułem i czarnym ryżem 153

świeżego kłącza imbiru 2 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki curry szczypta nasion kopru włoskiego szczypta cynamonu sok z połowy cytryny uprażony sezam sól morska lub himalajska syrop z agawy opcjonalnie ugotowany wcześniej ekologiczny czarny ryż  SYMBIO Łososia umyj , pokrój w dużą kostkę, posól i odstaw na chwilkę do lodówki. Brokuł podziel(...)imbir, nasiona kopru, cynamon, curry ,czosnek a po chwili cebulę. Wrzuć pomidorki i brokuła. Gotuj nie więcej niż 4 minuty. Dosmacz solą, spróbuj. W razie czego dodaj trochę syropu z agawy. Wrzuć łososia i po 2 minutach obróć go na drugą stronę aby równomiernie się ugotował. Skrop danie sokiem z cytryny. Na talerze wyłóż ryż czarny i dodaj łososia

Z Kuchni Do Kuchni
Szaszłyki z ryżem z parowaru 235

kroimy 4 czy 8 plasterków. Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy na plasterki, które można przeciąć na pół. Im mniejsze kawałki ziemniaka, tym szybciej się paruje. Po czym posypujemy je curry.       Wyjmujemy schab z lodówki i zaczynamy natykanie na patyczki :) Najpierw natykamy plaster boczku wędzonego, za nim pomidorka cherry, przekładamy plaster i natykamy ziemniaka, znów przekładamy i papryka(...)czym znów zaczynamy od ziemniaka. Możecie zastosować kolejność jak kto lubi. Przy jedzeniu i tak ściągałem całość widelcem na talerz, bo z patyczków niewygodnie jeść :)Szaszłyki układamy w parowarze. Ryż wsypujemy do pojemnika na ryż, zalewamy wrzątkiem na ok 2 cm. powyżej powierzchni ryżu. Włączamy parowar na 20 minut. Po tym czasie wszystko nakładamy na talerz i można

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania