ryby - 22566 przepisów (strona:752/1505)

Kooperatywa spożywcza, czyli jaki jeść zdrowo i niedrogo 172

samego początku i można nas oszukać raz, góra dwa razy. Nie więcej. I co jeszcze? Duża kooperatywa regionalna, gdzie np. do gór jej bliżej niż do morza, będzie miała ryby prosto z kutra. Bo rybakom opłaca się przyjechać z dużym zamówieniem do Wrocławia. Rolnikowi z Woźnik na Śląsku opłaca się przysyłać całe palety kasz i bakalii, nie doliczając kosztów

gutfut
SZPARAGI W TEMPURZE 245

ulubionego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. W podobny sposób możecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 187

imponująca. Co roku powstaje tu 400 milionów butelek. Wina są doskonałym partnerem do jedzenia. Te z Doliny Loary Idealnie uzupełnią bardzo różne potrawy. Wytrawne wina białe: Owoce morza, skorupiaki, ryby Świeży lub dojrzewający ser kozi Drób grillowany lub w sosach, rillettes Słodkie wina białe: Foie gras, białe mięso z rusztu lub z sosami Potrawy egzotyczne i śródziemnomorskie Sery

królestwo garów
Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami 190

Placki kukurydziane są bardzo wdzięcznym produktem do przygotowywania szybkich wrapów. Delikatny kremowy serek, wyrazista ryba, lekko słodka papryka i chrupiące orzechy.... pycha! Gorąco polecam! Składniki: 4 plaski tortilli opakowanie białego serka typu Philadelhia szklanka posiekanych orzechów włoskich ½ szklanki nasion słonecznika główka salaty masłowej strąk czerwonej papryki płat wędzonego pstrąga łososiowego Sposób przygotowania: Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się

Pyry na Gaz
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem 209

Dzisiaj jedna z najprostszych surówek, którą przygotujecie w kilka chwil. Takie suróweczki mają to do siebie, że pasują zarówno do drobiu, wieprzowiny, wołowiny czy ryb. Dodatek słonecznika świetnie podkreśla jej smak. Oczywiście zawsze można się pokusić i uprażyć go tuż przed podaniem. Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem SKŁADNIKI : 250 g młodej kapusty pekińskiej 1 marchewka 1/2 pęczka koperku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Dieta bez diety – recenzja 350

tłuszcz tak naprawdę tuczy, czy powinniśmy używać soli i ostrego chili. Znajdziemy także podstawowe informacje (takie jak kaloryczność, zawartość błonnika i białka) o roślinach strączkowych i rybach (zawartość tłuszczu i kwasów omega-3). To, o której powinniśmy jeść kolację, oraz jak poradzić sobie z nocnymi atakami głodu przestanie być dla nas tajemnicą. Całość podzielona jest na kilka części

Mr. Taste
domowa musztarda jabłkowa na miodzie... 236

wyparzonych słoiczków, pasteryzować z 10 minut, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, musztarda jest dobra po 2 tygodniach jak mocno przejdzie smakami - nam smakuje musztarda jabłkowa do wedlin, serów, mięs, ryb.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Owsiane naleśniki z pastą jaglano-serową i domowym dżemem z kiwi 299

kolejny piątek z obiadem na słodko, trochę odeszłam od ryby, ale koniecznie muszę do niej wrócić. Stęskniłam się. :) Dzisiejsze naleśniki są połączeniem moich dwóch przepisów na tradycyjne i na dziurkowane - zrobiłam je w nowy sposób, dodając zmielone płatki owsiane. Najlepsze są na słodko. Jeśli jednak pominiesz cukier w składzie naleśników, sprawdzą się też na wytrawnie. Ja podałam

Anioszek w kuchni
Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości 286

łyżki oliwy, 4 łyżki śmietanki, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki koperku, pieprz, sól, 3-4 łyżki tartego żółtego sera np. grana padano. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy rybę z zalewy. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy śmietankę. Dodajemy makaron, rybę, czosnek oraz przyprawy i całość odrobinę podduszamy. Na koniec dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Po chwili będzie już gotowe

Codogara
SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI 195

Surówka z białej kapusty i marchewki to częsty dodatek do obiadu w moim domu. Podaję ją do ziemniaków, kotletów czy ryby ale równie dobrze smakuje z innym mięsem. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Polecam :) Składniki: * pół główki białej kapusty * 2 marchewki * 2 łyżki oleju * łyżka cukru * posiekany koperek * sól Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych

Zrób to smacznie
całkiem inny śledź po cygańsku 172

śledzie w cygańskim sosie Dania ze śledzi to jedne z mych ulubionych potraw, dlatego dziś przedstawię kolejną propozycje podania, tej niezwykle smacznej i zdrowej ryby. składniki 300 g filetów śledziowych z solnej zalewy 1 cebula 1 niewielki por 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 6 łyżek dobrego oleju szczypta pieprzu

Miód i pieprz
Naleśniki po skandynawsku, ziołowe z łososiem 198

Pyszne naleśniki, uwielbiam, a takie ziołowe to raj dla zmysłów. Polecam gorąco i dla tych co kochają łososia a jest ich niemało. Tak się objadłam że

Moje Małe Czarowanie
10 powodów, dla których warto jeść szparagi 173

się odkładać w naczyniach krwionośnych, więc nie powoduje zwapnienia naczyń. 6. Wpływają na sprawność mózgu Szparagi są cennym źródłem kwasu foliowego, który - razem z witaminą B12 (występującą m.in. w rybach, mięsie czy nabiale) - zapobiega zaburzeniom poznawczym. Stars i ludzie mający prawidłowy poziom kwasu foliowego i witaminy B12, osiągają lepsze wyniki w testach szybkości reakcji i sprawności umysłowej. Kwas foliowy

Moje Kuchenne Rewelacje
Coleslaw z młodej kapusty 247

znacie i często robicie, coleslaw. Uwielbiam surówki z kapusty, a do tego coleslaw wykorzystałam dwa jej rodzaje, czerwoną i młodą kapustę. Surówka do obiadu. Pasuje do mięsa i do ryby. Kolrowa i smaczna! Coleslaw Składniki: 4 porcje 200 g czerwonej kapusty 200 g młodej kapusty lub białej 2 marchewki 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego

codojedzenia
Steki z tuńczyka 186

Dziś będzie przepis na steki z tuńczyka. Danie,które wymaga minimum składników i minimum czasu na przygotowanie. Smakuje wyśmienicie i naprawdę warto spróbować. Tuńczyk jest rybą, którą warto wprowadzić do diety, ponieważ zawiera dużo witaminy A, D, oraz witamin z grupy B, a także jest żródłem witaminy PP, która między innymi obniża poziom cholesterolu. Dodatkowo jest żródłem selenu, wapnia, jodu(...)oliwa z oliwek sól pieprz Rybe umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie posmarować oliwą z oliwek i z obu stron posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowaną rybę odstawić na 20 minut. Rozgrzać patelnię (najlepiej grillową) i smażyć steki 1-2 minuty z każdej strony. Przed podaniem można skropić sokiem z cytryny. Smacznego

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania