ryby - 22566 przepisów (strona:752/1505)

Placuszki ziemniaczano - marchewkowe 148

dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki na imprezach, nieco większe bywają podawane jako dodatek do dań głównych, przede wszystkim do ryb.  Ja zaserwowałam je indywidualnie na kolację, są dość sycące i zdecydowanie można się nimi najeść. Polecanym dodatkiem do placuszków ziemniaczano-marchewkowych jest wędzony łosoś, ale wg mnie najlepiej

Codzienne Gotowanie
Chrupiące pieczone ziemniaki 391

pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże ząbki czosnku opcjonalnie

Poezja smaku
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 176

liczbie nieprzekraczającej 5 sztuk tygodniowo. Dozwolone są mięsa praktycznie każdego rodzaju, pod warunkiem ograniczenia tłuszczów zwierzęcych (czyli odkrawamy paski tłuszczu na szyneczce, unikamy kiełbas czy karkówki) oraz wszystkie ryby. Dopuszczalne są również sery, najlepiej takie o obniżonej zawartości tłuszczu. Oprócz białek wolno nam spożywać także tłuszcze roślinne (oliwa z oliwek, orzechy, produkty sojowe, oleje roślinne, oliwki, słonecznik, nawet lekki

Proste-przepisy.pl
Pstrąg łososiowy w migdałach z sałatką z oliwą truflową 161

białego sezamu ➦  1 płaska łyżeczka nasion chia Filet umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli to koniecznie - oczyścić z ości. Przełożyć do naczynia żaroodpornego Nastawić piecyk na 200 stopni Rybę skropić oliwą z oliwek, doprawić solą morską, pieprzem cytrynowym oraz tymiankiem Całość obsypać płatkami migdałowymi Wstawić do nagrzanego piecyka i piec 20 minut Przygotować sałatkę : sałatę ułożyć na talerzu, pomidor

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Fit placki z kaszy gryczanej i cukinii oraz nowa książka kucharska od Lidla 389

przepisy polskiej kuchni z nowoczesnym akcentem podzielone tematycznie.  Mamy w "Kuchni polskiej" przepisy na kapustę, buraka, ziemniaki, nowalijki, kasze i zboża, ptactwo, mięso, sery i mleko, leśne skarby, ryby i propozycje świąteczne. Przepisy okraszone pięknymi zdjęciami, świetne rysunki Andrzeja Pągowskiego oraz ciekawe kulinarne pomysły zaproszonych gości sprawiają, że warto zdobyć tę kulinarną pozycję. A jak? Wystarczy zebrać

Moje Kuchenne Rewelacje
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 272

przygotowałam na nim prawdziwą orientalną ucztę i przyznaję bez bicia, ze gdyby nie pełny brzuch, to jeszcze bym posiedziała przy grillu – sama przyjemność patrzeć jak ulubione mięso, warzywa, ryby na Twoich oczach zmieniają swój kolor, kształt , a w rezultacie smak! Oprócz pysznej Zupy Tom Yum przygotowałam ukochanego tuńczyka oraz krewetki i dorsza . Było lekko, było pysznie, było zdrowo

Ostra na Słodko
Tajski rosół z łososiem 174

Co prawda w Tajlandii jeszcze nie byłam..ale i tak uwielbiam kuchnię tajską. Pad Thai, Curry tajskie czy Tom yam to dania, które poznałam będąc w

Czarnawisienka
Herbata z czystka tureckiego 234

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tatar z jelenia 138

sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa grzybowa z rybami. A zanim zaczęłyśmy gotować, Karol Okrasa pokazał nam co zrobić z dziczyzną i kaczką

królestwo garów
Sałatka warstwowa gyros kebab jak zrobić? 178

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Carpaccio z ośmiornicy 118

Rozpływające się w ustach, miękkie CARPACCIO Z OŚMIORNICY to lekka... Artykuł Carpaccio z ośmiornicy pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Boczek po japońsku 177

kiem Japo­nii. Przy­znam, że taka kuch­nia jest bar­dzo lekka, ale i tre­ściwa. Do tej pory koja­rzy­łam ją wyłącz­nie z rybami i owo­cami morza, a tu pro­szę mię­sko i to jesz­cze jakie smaczne. Taki boczek świet­nie sma­kuje od razu

Kuchcik gotuje
Owoce i warzywa liofilizowane - lekko i zdrowo :) 179

lata firma dopracowała do perfekcji technologię liofilizacji, dzięki czemu może zagwarantować klientom wysokiej jakości produkty. ELENA , oprócz produkcji liofilizowanych owoców i warzyw zajmuje się także produkcją liofilizowanego kolagenu z ryb, mającego postać proszku lub tabletek. Ale o tym w odrębnym wpisie :)  Dzisiaj przedstawię Wam ELENIUSZKI - wspaniałe, smaczne, zdrowe i trwałe owoce i warzywa liofilizowane :) Mogą stanowić niezwykle smaczną

Zdrowie na języku :P
SUROWY CHLEBEK PEŁEN JODU (Z WODOROSTAMI DULSE I WAKAME) 138

Wszystko to przemawia za obowiązkową suplementacją jodem i spożywaniem pokarmów bogatych w jod. Pożywieniem numer 1 ze względu na zawartość jodu są wodorosty . Zawierają go 600 razy więcej niż ryby morskie . Jeśli brnąć w porównania, to wodorosty posiadają też 10 razy więcej wapnia niż mleko krowie i 4 razy więcej żelaza niż wołowina . Poza tym wodorosty to wspaniałe źródło

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kapusta zasmażana sałatka do obiadu 151

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku