ryby - 22088 przepisów (strona:750/1473)

Sałatka selerowa 84

Znana sałatka w innej odsłonie ( z wędzoną rybą )  Składniki 180 g selera marynowanego po osączeniu 4 jajka mała puszka kukurydzy majonez wędzony dorsz 140 g ananasa z żelowanym mleczkiem kokosowym (po osączeniu) sól pieprz szczypiorek    Przygotowanie   Seler, kukurydzę, ananasa osaczyłem z zalewy. Jajka ugotowałem na twardo. Po ostudzeniu pokroiłem na kawałki. Szczypiorek po opłukaniu i osuszeniu(...)pokroiłem . Wędzoną rybę starannie oczyściłem z ości, podzieliłem na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki połączyłem, dodałem majonez, delikatnie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 169

awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo polecam, bo jej wykonanie to 5 min. Porcja dla 2 osób. Drukuj Sałatka z ogórków i czerwonej cebuli window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 duży ogórek

Mieszam w Garnku
Makaron zapiekany z wędzonym łososiem i mozzarellą wg Aleex 139

zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ma być al dente - lekko twardy). Odcedzić. 3. Na dno formy wyłożyć połowę makaronu, posypać mielonym pieprzem. 4. Łososia pokroić w paski. 5. Rozłożyć rybę na warstwie makaronu i posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz połową natki. 6. Ser żółty zetrzeć, mozzarellę porwać na kawałeczki, dodać śmietankę. 7. Łososia przykryć resztą makaronu i na wierzchu rozłożyć

W mojej kuchni
Lniane kotlety z orzechami, morwą, ostrym sosem gryczanym i prażonymi pestkami moreli 160

Lubicie wyzwania? no to proszę... obiad bez mięsa, ryby, laktozy, glutenu, jajek a jednak da Wam dużego kopa energetycznego. Len to nie jest smakołyk lecz dzięki swoim właściwością klejącym świetnie zamyka w formie wegańskiego kotlecika przeróżne smakołyki takie jak orzechy nerkowca czy morwę białą. Możemy go dostać w wygodnej zmielonej postaci. Muszę wspomnieć że len to mistrz we wspomaganiu

Kuchnia PROzdrowotna
Śledzie w musztardzie spalające tłuszcz! 176

Nazwałam te śledzie spalającymi tłuszcz. Ale jak to możliwe? Wszystko dzięki pieprzowi, kurkumie, musztardzie i occie jabłkowym oraz naszym grającym pierwsze skrzypce...śledziom. O właściwościach kurkumy

Czarnawisienka
Poniedziałkowy "fit" - Omlet z suszonymi pomidorami i porem 182

oleju z masłem. W omletach fajne jest to, że możemy przygotować je na wiele sposobów, począwszy od tych klasycznych z szynką, serem, warzywami i rozmaitymi ziołami poprzez połączenia z rybami czy też wersje na słodko.  Kompozycja smaków stale się poszerza i może zaskoczyć niejednego smakosza. Dziś u nas omlet z suszonymi pomidorami i porem, którego śmiało można zastąpić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
MINTAJ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 159

ryba owinięta w ciasto francuskie, zapiekana ze szpinakiem i serem feta, doskonała na postny obiad SKŁADNIKI 3 kostki mintaja, 1 op.ciasta francuskiego, 6 brykietów szpinaku, 100 g sera feta, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki masła, 1 żółtko WYKONANIE Ciasto francuskie tniemy na 6 prostokątów. Mintaja kroimy na połówki. Brykiety szpinaku podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozkładamy na środku ciasta francuskiego, układamy rybę, a na wierzchu pokrojony w plastry ser. Zawijamy ciasto, smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 20-25 min w 190 stopniach

słodki bratek
RYBA PANIEROWANA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I CZOSNKU NIEDŹWIEDZIM 165

Zostało mi dużo płatków kukurydzianych, a że dziś jest piątek, postanowiłam przygotować rybę. Żeby nie było nudno smak ożywiłam czosnkiem niedźwiedzim, cytryną, solą i białym pieprzem. Danie niezwykle aromatyczne dzięki przyprawom od  SKWORCU. SKŁADNIKI   3 kostki mintaja, 1 szkl. płatków kukurydzianych, czosnek niedźwiedzi , cytryna, sól, biały pieprz , śmietana 12% WYKONANIE Mintaja skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą(...)pieprzem, smarujemy śmietaną, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim, panierujemy w pokruszonych płatkach. Układamy w formie wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową, zapiekamy ok. 20 min w 180 stopniach.   Rybę podałam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. Dodatki można zmienić według uznania

słodki bratek
Kwaśnica 153

żadnych innych warzyw za wyjątkiem ziemniaków. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się wywaru sporządzonego na wędzonych żeberkach. Poprzez kuchni węgierskiej w niektórych rejonach przygotowuje się ją na wywarze z ryb. Ja jednak dzisiaj pozostanę wierny tradycji,tylko lekko ją modyfikując. Składniki: 500g żeber wędzonych 500g kapusty kiszonej 300ml kwasu z kiszenia kapusty 3 duże ziemniaki liść laurowy ziele angielskie

Jacob Tastes
Pico de gallo, meksykańska salsa 138

wpis z pico de gallo czyli meksykańska salsa. Zaraz po guacamole jest jedną z podstaw meksykańskiej kuchni. Kolorowa, smaczna, delikatnie pikantna, pachnąca kolendrą. Komponuje się idealnie z kurczakiem, tortillą, rybami, mięsem z grilla. A już jutro na blogu pojawi się przepis, w którym wykorzystamy nasze pico de gallo (inaczej dziób koguta), zapraszam. Składniki: 3 dojrzałe pomidory 1 cebula czerwona

PaleoLife
Nożyce do ryb od Fiskars 68

czemu w łatwy sposób można je utrzymać w czystości. Można zmywać w zmywarce. Posiadają blokadę, którą bez problemu można otworzyć kciukiem. Masywne ostrza są idealne do cięcia i czyszczenia ryb. Rękojeści są przyjazne w dotyku, posiadają miękką okładzinę, są wygodne dla osób lewo jak i prawo ręcznych. Powłoka zapobiega wyśliźnięciu się nożyc z ręki. Zapewniają dużą przestrzeń dla palców

R'n'G Kitchen
litewska sałatka z kurczakiem 172

Przepis na podobną sałatkę wyszperałam w starym, świątecznym wydaniu gazetki "Przepisy czytelników". Przeczytałam z przekory, będąc pewną, że ona nie dla mnie - nie jadam ryb, a wersja oryginalna była z łososiem... Po przeanalizowaniu reszty składników uznałam jednak, że sałatka - jeśli zamienić łososia na kurczaka - może być bardzo smaczna; nie pomyliłam się - jest pyszna! Zmieniłam nieco proporcje składników, majonez

6niebo
Ziemniaki gratin 210

Pyszne zapiekane ziemniaki, które stanowią idealny dodatek do mięsa lub ryby. Mogą też stanowić samodzielne danie. Ważne by ziemniaki były pokrojone odpowiednio cienko, najlepiej malakserem, gdyż wtedy ich grubość będzie jednakowa. Zapiekanka może być wyższa lub niższa w zależności od naszych upodobań. Składniki (na 4 porcje): 500 gram obranych ziemniaków 1/2 szklanki śmietany 36% 1 ząbek czosnku 1 łyżka

Mango Papaja
Fuczki, czyli placki z Bieszczad. 155

Fuczki to placki z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty. Wywodzą się z kuchni łemkowskiej. Niezwykle proste i zaskakująco dobre. Można podawać w towarzystwie ryby lub z dodatkiem kwaśnej śmietany czy sosu czosnkowego. Tradycyjnie do ciasta dodawano mąki owsianej. Z czasem zastąpiła ją mąka pszenna. Fuczki robiło się zarówno z surowej, jak i gotowanej kapusty kiszonej. Zdecydowanie wolę tę pierwszą

zadanie-gotowanie
zupa z mleczkiem kokosowym i szczupakiem 115

Niewiele jest zup które robi się w tak szybko i w których   smak dorównuje bogactwu cennych składników. składniki dla czterech osób 400 g filetów ze szczupaka ( lub innej ryby o jasnym, zwartym mięsie) 0,6 l wywaru rybnego 400 ml mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku 2 małe papryczki chilli  sok z  połowy cytryny kawałek korzenia imbiru

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania