ryby - 22566 przepisów (strona:750/1505)

Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą 186

jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi(...)miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Grillowane szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „ źródło

Moja Delicja
Ziołowa frittata z kwiatami cukinii 197

smaku i fantazji, dlatego idealnie nadaje się do wykorzystania resztek pozostałych w lodówce. Najczęściej dodatek stanowią warzywa, jak np. cuknia, cebula, grzyby i zioła. Istnieją również warianty z mięsem, rybami, owocami morza i wędlinami. Dzisiaj wyjątkowa frittata, bo z kwiatami cukinii. W tym roku moje cukinie obsypała wyjątkowa ilość męskich kwiatów, kwiatów na łodyżkach, które idealnie nadają się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś pieczony z pastą z suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku 162

prostocie. Polecam. Składniki: Kawałki łososia ( ok. 200 gram na „głowę” ) Sól Pasta z suszonych pomidorów z czosnkiem Natka pietruszki Wykonanie: Łososia oczyszczamy. Warto wyjąć pęsetą ości, łatwo wychodzą. Rybę solimy z obu stron. Kładziemy w naczyniu do zapiekania skórą do dołu. Na łososia nakładamy pastę z suszonych pomidorów i pozostawiamy do zamarynowania. Pozostawiamy minimum na 30 minut. Następnie zapiekamy

Smaki Ewy
szczupak pieczony z ziemniakami i zielonym groszkiem 265

solimy i pieprzymy. Szczupaka wyjmujemy z lodówki i układamy pomiędzy warzywami na całości  układamy wiórki z pozostałego masła i  wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę z warzywami  zapiekamy w tej temperaturze przez trzydzieści minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia otwieramy piekarnik i na wierzch dania dodajemy zielony groszek. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy

Miód i pieprz
Młode ziemniaczki z sosem jogurtowym z harissą i cytrynowym bobem 175

przemieniają się w coś przepysznego! Jeżeli chcecie wzbogacić danie, podajcie je z jajkiem sadzonym lub posypcie serem feta. Ziemniaczki zresztą możecie serwować jako dodatek do wielu potraw, np. grillowanej ryby, z kolei cytrynowy bób potraktować jako sałatkę czy przystawkę. Dzisiejsze danie przygotowałam w ramach akcji wspólnego gotowania młodych ziemniaków razem z Anią , Emilią , Mopsem i Panną Malwinną . Młode ziemniaczki

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś, warzywa i makaron 203

Uwielbiam ryby , wiem, że niektórzy ich nie cierpią, ale ja lubię i domownicy też. Nawet młodego udało mi się do nich przekonać, nie zawsze ma ochotę, ale zje. Łososia zawsze. Do tego staram się dodawać jak najwięcej warzyw, żeby było choć troszkę zdrowo. Tym razem z cukinią, którą uwielbiam do wszystkiego, pomidorki koktajlowe, por i zakupiłam ostatnio suszone pomidory

kruche babeczki
FILET Z OKONIA MORSKIEGO Z MASŁEM WANILIOWYM I CZARNYM RYŻEM 185

Dzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a szczególnie miłośnikom ryb. Danie to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Śniadanie podano - jajko sadzone raz, dwa, trzy, .... ile trzeba :) 173

Widzisz, jak dziwną maszyną jest człowiek? Pakujesz w nią chleb, wino, ryby, rzodkiewki, a wychodzą z niej westchnienia, śmiech, sny. Cała fabryka! W naszych głowach mieści się zapewne takie kino, co gada." * Tak sobie myślę,  krocząc trochę za tą myślą, że dobrze będzie próbować tak ładować tę maszynę, by filmy w tym kinie były

I tu będę miała takie te
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 165

dzisiejsza lista : Bożena Ekspresowe rogaliki   Arkadiusz   Risotto truskawkowe z kurczakiem   Arkadiusz   Zupa krem z boczniaków    Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb    Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli   Marzena   Jajko z szynką i szparagami   Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni   Angelika Lody malinowe

Magiczne Życie Marty
Przepisy z łososia- kanapki 231

rodzinnych i przyjacielskich przyjęciach. Moja rodzina przepada za kanapkowymi tortami. Tort kanapkowy można przełożyć wcześniej, a dopiero przed podaniem udekorować. Wędzony lub gravad łosoś świetnie się do tego nadaje. Rybę można również dodać do nadzienia. The post Przepisy z łososia- kanapki appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
KULINARNE PODRÓŻE - GDAŃSK, SOPOT 249

przyzwoita dosyć sporych gabarytów ale gumiasta, twarda i niesłona . Byłam zawiedziona strasznie, ponieważ miałam bardzo miłe kulinarne wspomnienia z tym miejscem. Także jednym słowem, jeżeli chcecie zasmakować świeżej ryby, to w tym roku nie w Derkaczu. Jeżeli chcecie tanio i ładnie zjeść, to jak najbardziej polecam. Miejsce bardzo przyzwoite, ogródek duży z parasolami, piwo dosyć tanie z sokiem

pieprzny smaczek
pstrąg pieczony z kalafiorem i warzywami 205

pstrąg z kalafiorem Delikatne zapiekane warzywa, oraz aromatyczna ryba to propozycja na lekki posiłek, wprost idealny na tę porę roku. składniki dla czterech osób 3 pstrągi ( lub gotowe filety bez skóry) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 kalafior   1 bakłażan 3 pomidory 1 cebula 1/3 pęczka szczypioru 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 5 łyżek oliwy sól, pieprz

Miód i pieprz
Spaghetti ze szparagami 207

pyszne, pożywne i łatwe danie. Można też szparagi podawać z ziemniakami i z dodatkiem dowolnego mięska. Szparagi charakteryzują się delikatnym smakiem i doskonale komponują się z potrawami mięsnymi, rybami, drobiem oraz z innymi warzywami. Walory smakowe, lekkostrawność, duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają, iż szparagów

Smaczne Potrawy
Surówka z młodej kapusty kiszonej 175

dodałam jabłko, paprykę, marchewkę, natkę i koperek. Jeśli lubicie mocniejszy smak to dodajcie kminek i cebulkę czerwoną. Czasem klasyczna surówka, jest najlepsza a ta idealnie sprawdzi się zarówno do ryby, drobiu czy mięsa – taki klasyk w naszym domu. Print Surówka z młodej kapusty kiszonej window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients 300 g młodej kapusty kiszonej 1 średnia młoda marchewka

Mieszam w Garnku
filety turbota z piekarnika na obiad... 201

ogórek, wlać jogurt wymieszany, z cukrem, solą, pieprzem, octem młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odlać z wody i podać posypane koperkiem z turbotem i sałatą turbot jest smaczmą rybą, przypomina mi mięsko halibuta, ma mało ości i warto od czasu do czasu zjeść...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania