ryby - 22088 przepisów (strona:747/1473)

Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko 180

patelni i kłaść łososia skórą do dołu na gorącym oleju. Dodać też plastry cytryny, przewracając je wraz z łososiem. Smażyć łososia od strony skóry ok. 2 minut i przewrócić rybę na drugą stronę. Smażyć kolejne 1,5 minuty. Uważać by łososia nie przesmażyć, bo stanie się suchy i wiórowaty. Jak prawidłowo usmażyć soczystego łososia z patelni , by nie był przesuszony

Sztuka gotowania w/g Samiry
Najczęstsze błędy żywieniowe popełniane przez Polaków - debata ekspertów w Polska Press Grupa 114

pytanie: "Co jest podstawą zdrowej diety"?: 46%  - nie uznaje warzyw i owoców i ich przetworów za podstawę diety 17%  - wybiera produkty zbożowe,  15% mięso i ryby  "Ile ich zdaniem powinno się spożywać warzyw i owców"? 38% mam deklaruje, że powinno spożywać się mniej niż 400 gram. Kolejnym zadanym pytaniem było: "Ile porcji dziennie powinno się

AZgotuj!
Przetwory z czosnku niedźwiedziego 174

Jadalne są liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Shoarma z łopatki wieprzowej 127

Będąc na majówce w Trójmieście, poza tradycyjnymi i obowiązkowymi rybami, raz zdecydowaliśmy się na bardziej orientalny obiad, czyli shoarmę. Zasmakowała nam wszystkim bardzo, i mimo, że Malwince nie za bardzo wolno jeść mięso wieprzowe, na "wakacjach" pozwoliliśmy i jej odrobinę uszczknąć. Postanowiłam odtworzyć ten smak w domu. Udało się! Obiad był pyszny, choć odrobinę czasochłonny, bo mięsko musi się

Cakes By Kejt
Sałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i świeżej bazylii 201

ugotowanej ciecierzycy dodać posiekane suszone pomidory, świeżą bazylię, oliwki oraz przyprawy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny.  Sprawdza się jako przekąska, przystawka, jak również dodatek do mięs i ryb

Wino Francja Kuchnia
Łosoś w pistacjach 141

Łosoś, moja ulubiona ryba. Pożeram ją w każdej postaci. Dziś przesyłam Wam przepis na bombę smakową, która przenosi zmysły w oderwaną od ziemi rzeczywistość ;) Składniki: Oliwa z oliwek Kawałek masła 1 Cebula Woda Przecier pomidorowy Śmietana Sól Pieprz Bazylia Pistacje Wykonanie: Cebulę pokroić (wedle usnania) i zeszlkić na rozgrzanej patelni z oliwą. Dodać wodę (ilość na sos wedle uznania), wymieszać(...)miodu aby wydobyć winny smak. Łososia uzmażyć na osobnej patelni. Zalecam smażenie na pergaminie z niewielką ilością oleju lub oliwy. Nie powinno przywierać i dużo łatwiej obraca się rybę. Sos wyłożyć na talerz, ułożyć łososia i posypać go rozgniecionymi pistacjami (najlepiej w moździeży) Całość można również posypać posiekaną natką pietruszki. Wyśmienicie zmakuje s surówką z kwaśnej kapusty - ale z kiszonej

Ukojenie Podniebienia
Grillowane szparagi 145

trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają smak. Na lunch lub przystawkę, jako dodatek do ryby czy delikatnego białego mięsa. Tak podane grillowane szparagi dla mnie samej są pełnowartościowym obiadem. Szparagi myjemy, odcinamy im zdrewniałe końce. Skrapiamy szparagi oliwą z oliwek lub olejem ryżowym, który świetnie nadaje

Karo in the Kitchen
Sałatka z wędzonym pstrągiem 152

smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz   Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą połączyć - dodając ketchup/przecier i olej (ilość wg gustu). Sałatkę

Di gotuje
HAUL ZAKUPOWY - Hala mirowska + Asia Tasty 108

który znajduje się na tyłach hali mirowskiej. Kupiłam tam 50 szt nori za 30 zł. Takie opakowanie starcza mia na bardzo długi czas. Używam nori do sushi oraz wegańskich ryb. W Asia Tasty kupiłam również żółtą rzodkiew za 9,5 zł. Będzie idealna do sushi, ale lubię też ją jeść samą :) Ostatnią rzeczą z Asia Tasty jest makaron ryżowy

wegujemy
Zywienie osob starszych czyli KUKBUKowe warsztaty z Sokolowem 143

pierwiastki (wapń i fosfor), witaminy rozpuszczalne w tłuszczach A, D, K, kwasy CLA - o działaniu przeciwnowotworowym oraz tłuszcze nasycone (42%). A z czego powinien składać się talerz seniora? Tłuste ryby, dobre produkty zbożowe, orzechy, ziarna, siemię lniane, chude mięso, nabiał, lekkostrawne warzywa i owoce oraz woda - to powinny jeść osoby w starszym wieku by być w dobrej kondycji

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z surimi i makaronem chińskim 5665

niestety nawet nie leżały i też nie każdy przepada za ich rybnym zapachem – aczkolwiek ja je bardzo lubię. Tak naprawdę paluszki krabowe to mieszanka zmielonego mięsa ryb, głównie dorsza, morszczuka lub mintaja. Wyglądem przypominają one mięso pochodzące z nogi kraba, stąd też wzięła się ich nazwa.). Surimi z reguły sprzedawane są w postaci zamrożonej, a do spożycia nadają

Kulinarne Przeboje
Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 122

Ryba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje pikanterii, natomiast sos wydobywa to, co najlepsze. I te pomidory... Składniki 2 ciabatty 2 jajka  1 pomidor  1 puszka tuńczyka w oliwie liście bazylii 3 łyżki gęstego majonezu czarne oliwki bez pestek

R'n'G Kitchen
Domowy ketchup z musztardą do słoików 100

pierwsi wymyślili Chińczycy i była to zaprawa pierwotnie stosowana do przyrządzania potraw rybnych. Słowo keczup pochodzi od słowa kôe-chiap w chińskim dialekcie Xiamen i znaczy dokładnie zaprawa do ryb. Dziś keczup używany jest bardzo często do kanapek, wędlin itp. U mnie dziś domowy z dodatkiem musztardy. Pycha! Składniki: 3 kg pomidorów 25 dag cebuli 0 ml octu

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka - pasta z wędzonej makreli i rzodkiewki 130

makrela 1 pęczek rzodkiewki pół puszki kukurydzy pół pęczka dymki lub szczypioru 4 jajka ugotowane na twrdo pół czerwonej papryki około 3 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości. Rzodkiewki, paprykę i jajka kroimy w małą kostkę, szczypior siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy dodając kukurydzę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania