ryby - 22566 przepisów (strona:582/1505)

Rolmopsy w zalewie octowej 67

Filety śledziowe posmarowane musztardą i zawinięte z kawałkami ogórka i cebuli a następnie marynowane w zalewie octowej. ROLMOPSY SKŁADNIKI 4 duże tuszki śledziowe z beczki; 1

Kuchnia Tomka
Zupa z kalarepy z pstrągiem wędzonym 51

podawana z wędzonym pstrągiem łososiowym. ZUPA Z KALAREPY SKŁADNIKI 700 ml wywaru warzywnego lub lekkiego drobiowego; dwie duże kalarepki o łącznej wadze około 800 gramów; 100-150 gramów wędzonej ryby; 1 duża cebula; cytryna; kilkanaście czarnych oliwek; natka pietruszki; 150 ml białego, półwytrawnego wina; słodka śmietanka; gałka muszkatołowa; sól,... Artykuł Zupa z kalarepy z pstrągiem wędzonym pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Śledź w oleju z oliwkami i kaparami 63

Filety śledziowe pokrojone w cienkie paski i zatopione w oleju razem z oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami. ŚLEDŹ W OLEJU SKŁADNIKI 200 gramów śledzi a’la

Kuchnia Tomka
Śledzie w oleju przepis tradycyjny 64

Flet ze śledzia pokrojony na kawałki z dodatkiem cebuli zalany w olejem roślinnym. ŚLEDZIE W OLEJU SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych a’la matjas; 300 ml

Kuchnia Tomka
Śledzie opiekane w zalewie octowej 59

Tuszki śledziowe smażone a następnie marynowane w aromatycznej zalewie octowej z przyprawami. ŚLEDZIE OPIEKANE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI 700 gramów surowych śledzi (tuszki); ocet spirytusowy; 3

Kuchnia Tomka
Sałatka ze śledziem wędzonym 59

Sałatka przygotowana ze śledzia wędzonego, groszku, jajek i ziemniaków połączona majonezem. SAŁATKA ze ŚLEDZIEM wędzonym SKŁADNIKI 2 filety ze śledzia wędzonego (150 gramów) większy ziemniak spora

Kuchnia Tomka
Witamina B3 64

jest wykorzystywana w leczeniu miażdżycy. Źródła witaminy B3 Niacynę w największych ilościach znajdziemy w mięsie i przetworach mięsnych, a także w drożdżach i orzechach arachidowych. Dobrym źródłem będą także ryby, kasza gryczana i jęczmienna, otręby pszenne, rośliny strączkowe, ryż oraz ziemniaki. Znaczenie witaminy B3 Niacyna pełni w naszym organizmie wiele ważnych funkcji. Przede wszystkim jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania

Z notatnika dietetyka
Klopsy rybne w sosie koperkowym 63

Ugotowana i zmielona ryba połączona w jednolitą masę z ryżem oraz przyprawami, a następnie gotowana w formie klopsów. KLOPSY RYBNE SKŁADNIKI 1 duża świeża belona lub makrela; 50 gramów ryżu; jarzyna, jak do rosołu; liście laurowe, ziele angielskie; mleko; szafran; mielona kurkuma; harissa; masło; mąka pszenna; duży pęczek koperku; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis... Artykuł Klopsy rybne w sosie

Kuchnia Tomka
Cebularz Proteinowy – część 2 81

odkładają się w organizmie i są wydalane na bieżąco. Dlatego tak ważne jest, aby każdy posiłek zawiera proteiny, których duża zawartość znajdziesz w – -jajkach, – mięsie – rybach, – mleku i produktach mlecznych, – orzecha i zbożach, – roślinach strączkowych. Należy pamiętać też o produktach gotowych, które zawierają dużą dawkę protein – – shake, – masło orzechowe

RafalCook
Keto adaptacja, czyli jak zacząć keto dietę? 62

ketogeniczne. Otrzymasz także gotowy jadłospis ketogeniczny na 7 dni! Adaptacja do ketozy - co jeść? Odpowiedź jest prosta - głównie tłuszcz... :) Najlepszym jego źródłem są produkty naturalne - mięso , jajka , podroby, tłuste ryby , sery (jeśli Ci nie szkodzą), kokos , a także oleiste produkty roślinne - oliwki oraz awokado . Te pierwsze dostarczają także pełnowartościowych białek. Nie trzeba się ich obawiać, gdyż glukoneogeneza , polegająca

Modern Cave Girl
Pstrąg z piekarnika pieczony z warzywami 53

Świeża ryba pieczona razem ze świeżą papryką, ziemniakami i brokułami. PSTRĄG Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI świeży pstrąg o wadze 450 gramów; 4 limonki i/lub cytryna; 1 żółta papryka; czerwona papryka; różyczki brokuła; kilkanaście małych ziemniaczków sałatkowych; natka pietruszki; masło; sól morska; pieprz; przepis na pstrąga pieczonego z warzywami Artykuł Pstrąg z piekarnika pieczony z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Nieoczywiste pomysły na sałatki 69

się przejeść. Warto wtedy poszukać nowych kulinarnych inspiracji! Co to jest sałatka? Posiłkując się definicją ze słownika PWN, sałatka stanowi potrawę, na którą składają się: drobno pokrojone warzywa, owoce, ryby itp. Danie to zazwyczaj podawane jest na zimno, jednakże część jego składników może być uprzednio poddane obróbce termicznej (np. mięso). W sałatkach nie brakuje również przypraw, sosów czy dressingów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burrito 86

często podróżowano w towarzystwie osła, a jak już wspominałem wyżej…Burrito to – osiołek. Burrito znane w Meksyku jest małe i cienkie, wypełnione podstawowymi składnikami, takimi jak mięso, ryby, ser, fasola, ryż i ostra papryka, ale nigdy wszystkie razem, tylko jeden lub dwa z tych składników w jednym placku. Turyści…którzy przybyli do Stanów Zjednoczonych z Meksyku

RafalCook
Buritto 78

często podróżowano w towarzystwie osła, a jak już wspominałem wyżej…Buritto to – osiołek. Burrito znane w Meksyku jest małe i cienkie, wypełnione podstawowymi składnikami, takimi jak mięso, ryby, ser, fasola, ryż i ostra papryka, ale nigdy wszystkie razem, tylko jeden lub dwa z tych składników w jednym placku. Turyści…którzy przybyli do Stanów Zjednoczonych z Meksyku

RafalCook

Proponowane wyszukiwania