ryby - 22088 przepisów (strona:581/1473)

Chleb żytnio-gryczany na zakwasie 50

warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można

Kardamonovy
Surówka Colesław + film 52

Surówka Colesław to klasyczny dodatek do dań obiadowych, ryb, mięs czy potraw z grilla. Jest to uniwersalna surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i cebuli na bazie sosu majonezowewgo czyli smaczny, szybki i bardzo prosty w przygotowaniu przepis, który można dowolnie modyfikować.     składniki na 4 porcje 1/2 małej główki białej kapusty ( około 500 g ) 1 duża

Smakowite Dania
Paprykarz z wędzoną makrelą 53

delikatnym ogniu dusić do miękkości warzyw (w razie potrzeby dolać jeszcze nieco wody). Zdjąć pokrywkę, dodać koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, wymieszać, dodać ugotowany ryż, wymieszać, na koniec dodać rozdrobnioną rybę, wymieszać i wszystko razem dusić jeszcze 5 min. delikatnie mieszając co jakiś czas. W razie potrzeby podlać delikatnie wodą i doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Zestawić z ognia(...)delikatnym ogniu dusić do miękkości warzyw (w razie potrzeby dolać jeszcze nieco wody). Zdjąć pokrywkę, dodać koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, wymieszać, dodać ugotowany ryż, wymieszać, na koniec dodać rozdrobnioną rybę, wymieszać i wszystko razem dusić jeszcze 5 min. delikatnie mieszając co jakiś czas. W razie potrzeby podlać delikatnie wodą i doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Zestawić z ognia

ememe kitchen
Wyczerpanie nadnerczy – powszechny problem, o którym się nie mówi 44

krwi, sprawność umysłową, poziom energii i cerę . Zmniejsza również ryzyko cukrzycy, chorób serca i niektórych typów raka. Warto, aby w codziennej diecie znalazły się takie produkty jak: tłuste ryby, jaja , awokado , mleko kokosowe, orzechy czy oliwki. Więcej na temat tłuszczu w diecie pisałam tutaj . ODNÓW ZASOBY SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH I WŁĄCZ DO DIETY ADAPTOGENY Kompleks witamin z grupy B, witamina

Natka Pietruszki
Przygoda dobiega końca 54

bycia praktykantem czułem się traktowany jak każdy z tamtejszy pracowników czyli jak członek wielkiej gastronomicznej rodziny. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni Jose jak i reszty zespołu mogłem przygotowywać świeże ryby, owoce morza, desery i wiele innych interesujących potraw. Podsumowując, jeśli nadarzy się okazja wzięcia udziału w projekcie „Gotuj po hiszpańsku” nie dopuśćcie aby was to ominęło

Gotuj po hiszpańsku
Surówka pychotka 124

Surówka pychotka Soczysta, chrupiąca i rewelacyjnie doprawiona surówka obiadowa. Świetnie pasuje zarówno do mięsa, ryby, jak i jako dodatek do hot-dogów czy hamburgerów. Polecam!     Składniki: 1/3 białej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli Zalewa: 1/3 szklanki wody 2 łyżki octu 2 łyżki oleju

Blog z Apetytem
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą 48

pracy. Przygotowanie tej sałatki jest szybki i niezwykle proste. Nie używamy w niej mięsa, więc jest to idealna propozycja dla wszystkich wegetarian. Tuńczyk to jedna z bardziej zdrowych ryb. Polecam Wam wykorzystać tuńczyka w sosie własnym, aniżeli oleju bo będzie znacznie mniej kaloryczne! Składniki na 2 porcje 1 puszka tuńczyka – 200g 6 łyżek ciecierzycy 3 łyżki kukurydzy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z komosą ryżową, szpinakiem i pieczonym kalafiorem 46

diecie). Co można jeść? Kiszonki (ogórki, kapusta), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno, olej kokosowy, ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, makarony żytnie, orkiszowe (te raczej sporadycznie), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść

Kardamonovy
Paprykarz wspomnienie PRL-u 55

koniec wystarczy użyć blendera i wszystkie składniki ze sobą dobrze wymieszać. Od Ciebie tylko zależy, czy chcesz paprykarz bardziej w formie pasty, czy też by było czuć kawałki ryby i ryżu. Smacznego. Zapraszam Cię również do obserwowania mojego Instagramu , gdzie oczywiście znajdują się przepisy, pod moimi daniami. Wystarczy kliknąć zdjęcie poniżej 🙂⬇️ Artykuł Paprykarz wspomnienie PRL-u pochodzi z serwisu

RafalCook

Proponowane wyszukiwania