ryby - 22566 przepisów (strona:573/1505)

Domowy paprykarz z wędzoną makrelą. Dobry na wyjazdy bez lodówki 108

5/5 - (1 vote) Domowy paprykarz z wędzoną makrelą. Dobry na wyjazdy bez lodówki Paprykarz to pyszne danie ale niestety pod warunkiem, że zrobiony w domu. Paprykarze

Ogrodnik w podróży
Solone śledzie w zalewie octowej 90

Śledzie moczone w mleku a następnie krojone i macerowane w aromatycznej zalewie octowej z cebulą. SOLONE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI około 1 kilograma tuszek śledziowych

Kuchnia Tomka
Śledzie w sosie musztardowym 89

Śledzie w oleju pokrojone na kawałki i wymieszane z sosem musztardowym z dodatkiem curry, śmietany i kurkumy. ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a

Kuchnia Tomka
FRITTATA Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I FETĄ (keto, redukcja) 114

szpinakiem i fetą, to kolejny wariant tego popularnego dania włoskiego. Jest ona nieco podobna do omleta i najczęściej składa się z jaj oraz wypełnienia w postaci serów, mięsa, warzyw, ryb itp. Różnica polega na tym, że dodatki układane są na wierzchu jak na pizzy i po wstępnym smażeniu na patelni finalnie zapieka się ją w piekarniku. Niezwykle prosta, pyszna

Ola la LCHF
Jak zdrowo żyć, gdy ceny są tak wysokie? Poznajcie nasze rady 117

warzywach. Otóż warzywa powinny zajmować ponad 75% miejsca na talerzu i dotyczy to nie tylko porcji obiadowych, ale też kolacji. Co drugi dzień do porcji warzyw można dodać porcję ryby. Kawałek łososia czy tuńczyka nie musi być duży. Do tego jeszcze porcja kaszy czy ryżu bądź pełnoziarnisty makaron i już macie smaczny i zdrowy posiłek. Na śniadanie można jadać

Słodkie okruszki
Jak dobrać dietę do stylu życia? 94

być rzecz jasna dobrze zbilansowana, a to oznacza, że nie należy codziennie jadać tego samego. Dania powinny być oparte przede wszystkim na warzywach. Do tego można jadać nawet tłuste ryby i makarony pełnoziarniste. Na deser dobrze sprawdzi się pudding z chia czy garść orzechów bez soli i rząd gorzkiej czy surowej czekolady. Gdy pracujesz fizycznie czy dużo ćwiczysz Pracując

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gravlax z burakiem z chrzanem 98

Płat świeżego łososia marynowany w soli z dodatkiem startego chrzanu, buraka oraz koperku. GRAVLAX Z BURAKIEM SKŁADNIKI 800 gramów świeżego fileta z łososia (środkowa część); 1

Kuchnia Tomka
Belona pieczona z kaszą gryczaną podana 110

Ryba pokrojona na duże kawałki i pieczona wraz z przyprawami i cytryną a następnie podana z kaszą gryczaną i pieczarkami. BELONA PIECZONA SKŁADNIKI świeża belona o wadze około 500 gramów; 300 gramów malutkich pieczarek; 150 gramów niepalonej kaszy gryczanej; świeży tymianek; 1 cytryna; mąka pszenna; masło; sól, pieprz; przepis na belonę pieczoną Artykuł Belona pieczona z kaszą gryczaną podana pochodzi

Kuchnia Tomka
Onigirazu – Japońska kanapka ryżowa 91

jakie są Twoje ulubione dodatki do onigirazu? Podziel się w komentarzu swoimi smakami. Zastanawiasz się do czego jeszcze możesz użyć glonów nori? Lubisz rybne smaki, ale unikasz jedzenia ryb? Na blogu znajduje się m.in. zupa bezrybna , pasta bezrybna , tofuryba oraz wegański paprykarz . Wszędzie tam, gdzie trzeba zastąpić rybny smak, tam glony nori sprawdzają się idealnie. Artykuł Onigirazu – Japońska

Blendman
Łosoś wędzony z figami i oliwą 97

Płaty łososia wędzonego z cząstkami dojrzałych fig z dodatkiem sosu musztardowego skropione oliwą. ŁOSOŚ WĘDZONY Z FIGAMI I OLIWĄ SKŁADNIKI 80 gramów łososia wędzonego na zimno

Kuchnia Tomka
Tarta z ziemniaków 96

bardzo wielu wariantach. A taka tarta to idealny wybór, kiedy chcecie podać coś pysznego, ale nieoczywistego. Nie klasyczne puree zmieniaczane, ale właśnie elegancki kawałek tarty na przykład do ryby lub do innych dodatków. Ale taka tarta będzie też świetnym pomysłem na samodzielne danie na ciepło lub na zimno. Podaj ją z sałatką i zajadaj ze smakiem na przykład

nietylkopasta.pl
Dorsz z fenkułem. 91

Dorsz z fenkułem. Przepis na rybę według św. Hildegardy z Bingen. Dorsz z fenkułem. Od jakiegoś czasu staram się przyjrzeć z bliska żywieniu, które proponowała św. Hildegarda z Bingen. Dochodzę do wniosku, że jej dieta i sposób przygotowywania potraw są bardzo zbliżone do śródziemnomorskiej kuchni, co mnie naturalnie bardzo cieszy. W Hildegardowej kuchni mamy do czynienia ze świadomością w doborze(...)dodać pieprz. Całość jeszcze skropić  oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia  i włożyć do piekarnika na 15 minut.  Uwaga- zbyt długa obróbka termiczna sprawia, że każda ryba staje się sucha i traci smak. Przed podaniem skropić odrobiną soku z cytryny i ewentualnie posypać natką pietruszki.  I jak mówiła św. Hildegarda z Bingen : Jedz w spokoju

Z Kuchni Do Kuchni
Pikantne śledzie w oleju rydzowym 93

Filety śledziowe krojone w paski a następnie umieszczone w słoiku z cebulą, pieprzem, przyprawami i zalane olejem rydzowym. ŚLEDZIE NA OSTRO W OLEJU SKŁADNIKI 300 gramów

Kuchnia Tomka
Kasza jaglana z cukinią i groszkiem 88

tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania