ryby - 22566 przepisów (strona:570/1505)

Superfood czyli superżywność 84

włączyć superżywność do codziennego jadłospisu. To dodatek do zdrowej, zbilansowanej diety. Czyli dalej jemy 5 posiłków dziennie, 3 większe i 2 przekąski. Na talerzu nie powinno zabraknąć warzyw, owoców, ryb, nasion i kasz. Odżywiajmy się w sposób przemyślany, a nie modny. Łyżka nasion chia z jogurtem jest dużo bardziej odżywcza niż ciastka, które mają je w swoim składzie. Pamiętajmy

To co kocham
Polenta 90

zmienić. Piekłam łososia w ziołach i nie mogłam się zdecydować na dodatki, ziemniaki, kasza, może ryż? Padło na kaszę kukurydziną o neutralnym smaku, pasującą do każdego mięsa, więc do ryby również. Polenta to włoska potrawa ludowa, pierwotnie przyrządzana z mąki kasztanowej, obecnie z kaszki kukurydzianej. Polenta nazywana jest również mamałygą , która to jest narodową rumuńską potrawą przygotowywaną z mąki

To co kocham
Torcik rybny z łososiem 88

torcik rybny na jakąś imprezę domową. Cieszył się wtedy bardzo dużym powodzeniem i szybko zniknął ze stołu. Niedawno przypomniałam sobie o nim przy okazji kolacji, na której gościłam smakoszy ryb. I znowu torcik był strzałem w dziesiątkę, bo bardzo wszystkim posmakował. Ciasto jest miękkie, łatwo się kroi i ma wyczuwalny smak łososia i dorsza, ale następnym razem oddzielę

To co kocham
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym 93

Były już na blogu smażone ryby w tym sosie i filety z kurczaka. Pomyślałam, że można również spróbować ze śledziami i to był strzał w dziesiątkę. Śledzie są przepyszne! Składniki: – 500 g filetów śledziowych w oleju Sos słodko-kwaśny – 2 cebule – 1 papryka czerwona – 1 papryka żółta – 1 szklanka wody – 1/2 szklanki cukru

To co kocham
MNIEJSZE ZŁO - OLIVIER NOREK 94

Ryby zdycha­ją, ro­śli­ny wy­ra­sta­ją z ziemi już prak­tycz­nie mar­twe, a woda w stud­niach jest aż gęsta od me­ta­li cięż­kich. W po­wie­trzu jest tyle za­nie­czysz­czeń, że spa­da­ją tu kwa­śne desz­cze, które dziu­ra­wią bla­sza­ne dachy

Wypisz Wymaluj
Pyszne sałatki wielkanocne – co zrobić na świąteczny stół? 9 sprawdzonych przepisów 168

rodziny będzie cieszyć się większą popularnością i chętnie wrócicie do niego przy kolejnych okazjach. >> Zobacz też: Sałatka z kurczakiem i granatem Sałatka z łososiem i orzechami pinii Ryby to składnik, który warto przemycać nie tylko w świątecznym menu. I choć na co dzień większość z nas sięga raczej po mniej wyszukane gatunki, to z okazji świąt warto

Rozdomowiona
Zapiekany brokuł z czerwoną fasolą. Wspaniały jako dodatek lub do zjedzenia solo :) 84

się z Wami przepisem. Zapiekany brokuł z czerwoną fasolą. My zjedliśmy danie na kolację, ale myślę, że fajnie sprawdzi się też jako ciepły, warzywny dodatek np. do mięsa czy ryby. Można również połączyć go z ulubioną kaszą. Zachęcam do wypróbowania, tylko kilka składników, chwila przygotowań i już! Danie jest sycące, bogate w cenny błonnik pokarmowy i z niskim ładunkiem

Natka Pietruszki
Orzeszki ziemne po Chińsku 121

Ocet ma czarny kolor, pełny, złożony słodki smak, jest lekko kwaśny, mniej oczywiście niż zwykły ocet. Ten, że właśnie ocet jest powszechnie stosowany w kuchni chińskiej do duszonych mięs, ryb, pierogów, które oczywiście niebawem i właśnie zimnych przekąsek, jak nasz dzisiejszy bohater. Na zakończenie, zapraszam Cię mój drogi czytelniku na orzeszki ziemne po chińsku. Składniki Orzeszki ziemne Ogórek zielony

RafalCook
Pesto bazyliowe 98

wielu potraw. Możesz podawać ją jako dip do świeżych warzyw, takich jak marchewki, ogórki czy papryka. Sprawdzi się również w roli dodatku do sałatek, makaronów, ryżu, mięs i ryb. Warto też używać go jako sosu do pizzy, focaccii lub jako dodatku do kanapek. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400

okolicepalnika.pl
Kwadratowa czy okrągła? Jaką zastawę stołową wybrać? 117

herbaty (filiżanki, spodki, dzbanki i cukiernice), dzbanki do wody lub soku, miski do sałatek, bulionówki do zup, tacki i półmiski do podawania mięsa lub innych potraw, sztućce do ryb (widelec, łopatka), patery i salaterki do podawania przekąsek. Kształt zastawy stołowej – wybrać kwadratową czy okrągłą? Zastawy stołowe mogą być wykonane z różnych materiałów, w tym z porcelany, ceramiki, szkła, stali

Kuchnia MagdaLeny
Kwadratowa czy okrągła? Jaką zastawę stołową wybrać? 117

herbaty (filiżanki, spodki, dzbanki i cukiernice), dzbanki do wody lub soku, miski do sałatek, bulionówki do zup, tacki i półmiski do podawania mięsa lub innych potraw, sztućce do ryb (widelec, łopatka), patery i salaterki do podawania przekąsek. Kształt zastawy stołowej – wybrać kwadratową czy okrągłą? Zastawy stołowe mogą być wykonane z różnych materiałów, w tym z porcelany, ceramiki, szkła, stali

Kuchnia MagdaLeny
PIECZARKI W CIEŚCIE z cebulą i płatkami drożdżowymi (bez jajek) 139

dań. Są niskokaloryczne, zawierają dużo białka i błonnika, a przy tym są smaczne i łatwo dostępne. Znajdują szerokie zastosowanie w kuchni – można je dodawać do zup, sałatek, mięs, ryb czy makaronów. Mogą być smażone, duszone, pieczone czy grillowane, a także przygotowane jako pieczarki w cieście. Pieczarki to także bogate źródło witaminy D, która wpływa na wchłanianie wapnia

Via Gusto
Prosta surówka z selera i jabłka + film 94

Prosta surówka z selera i jabłka na bazie majonezu to pyszny dodatek do obiadu. Surówkę przygotujesz dosłownie w kilka minut. Pasuje do każdego rodzaju mięs, czy ryb, może również stanowić samodzielną przekąskę.     składniki na 3 porcje 1 duży seler 2 jabłka 3-4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Obrany seler oraz jabłka ścieramy na tarce

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania