ryby - 22088 przepisów (strona:563/1473)

Onigirazu – Japońska kanapka ryżowa 36

jakie są Twoje ulubione dodatki do onigirazu? Podziel się w komentarzu swoimi smakami. Zastanawiasz się do czego jeszcze możesz użyć glonów nori? Lubisz rybne smaki, ale unikasz jedzenia ryb? Na blogu znajduje się m.in. zupa bezrybna , pasta bezrybna , tofuryba oraz wegański paprykarz . Wszędzie tam, gdzie trzeba zastąpić rybny smak, tam glony nori sprawdzają się idealnie. Artykuł Onigirazu – Japońska

Blendman
Łosoś wędzony z figami i oliwą 34

Płaty łososia wędzonego z cząstkami dojrzałych fig z dodatkiem sosu musztardowego skropione oliwą. ŁOSOŚ WĘDZONY Z FIGAMI I OLIWĄ SKŁADNIKI 80 gramów łososia wędzonego na zimno

Kuchnia Tomka
Tarta z ziemniaków 40

bardzo wielu wariantach. A taka tarta to idealny wybór, kiedy chcecie podać coś pysznego, ale nieoczywistego. Nie klasyczne puree zmieniaczane, ale właśnie elegancki kawałek tarty na przykład do ryby lub do innych dodatków. Ale taka tarta będzie też świetnym pomysłem na samodzielne danie na ciepło lub na zimno. Podaj ją z sałatką i zajadaj ze smakiem na przykład

nietylkopasta.pl
Dorsz z fenkułem. 33

Dorsz z fenkułem. Przepis na rybę według św. Hildegardy z Bingen. Dorsz z fenkułem. Od jakiegoś czasu staram się przyjrzeć z bliska żywieniu, które proponowała św. Hildegarda z Bingen. Dochodzę do wniosku, że jej dieta i sposób przygotowywania potraw są bardzo zbliżone do śródziemnomorskiej kuchni, co mnie naturalnie bardzo cieszy. W Hildegardowej kuchni mamy do czynienia ze świadomością w doborze(...)dodać pieprz. Całość jeszcze skropić  oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia  i włożyć do piekarnika na 15 minut.  Uwaga- zbyt długa obróbka termiczna sprawia, że każda ryba staje się sucha i traci smak. Przed podaniem skropić odrobiną soku z cytryny i ewentualnie posypać natką pietruszki.  I jak mówiła św. Hildegarda z Bingen : Jedz w spokoju

Z Kuchni Do Kuchni
Pikantne śledzie w oleju rydzowym 33

Filety śledziowe krojone w paski a następnie umieszczone w słoiku z cebulą, pieprzem, przyprawami i zalane olejem rydzowym. ŚLEDZIE NA OSTRO W OLEJU SKŁADNIKI 300 gramów

Kuchnia Tomka
Kasza jaglana z cukinią i groszkiem 39

tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść

Kardamonovy
Sycąca i ekspresowa sałatka z tuńczykiem. Przepis jednoporcjowy. 132

sobą na wynos, np. do pracy. Ta sałatka to moje ulubione połączenie smaków. Odpowiadając z góry na uszczypliwe komentarze, które zapewne się pojawią…:) Korzystam z warzyw i ryb konserwowych i uważam, że ich sporadyczne występowanie w diecie nie jest niczym złym. A na pewno przyczyni się do stworzenia posiłku w tempie ekspresowym! Przepyszna i kolorowa sałatka Składniki

Natka Pietruszki
Rodzaje ryżu – zastosowanie w kuchni 32

moczeniu surowych ziaren, następnie gotowaniu na parze i na końcu suszeniu. Proces ten znacznie podwyższa walory zdrowotne ryżu. Ryż paraboliczny idealnie sprawdzi się z pieczeniami, gotowanymi i smażonymi rybami oraz potrawami z warzyw. Ryż PARABOLICZNY kupisz na stronie: Ryż JAŚMINOWY – jest to odmiana ryżu długoziarnistego p naturalnym aromacie. Wyróżnia go charakterystyczny zapach kwiatów jaśminu oraz delikatnie słodki smak, często

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Śledzie z kaparami na ostro 36

Śledzie pokrojone w małe kawałki zalane olejem z dodatkiem kaparów, cebuli i papryczek chili. ŚLEDZIE Z KAPARAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych a’la matjas (w

Kuchnia Tomka
Sielawa opiekana w zalewie octowej 31

Świeże tuszki sielawy smażone a następnie zalane kwaśną zalewą octową z cebulą. SIELAWA OPIEKANA SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej sielawy; mąka pszenna; 2 cebule; ocet spirytusowy; 3

Kuchnia Tomka
Racuchy z twarogiem i sałatką z tuńczyka 39

Pyszne śniadanie, pyszna przekąska, lekki obiad. Tak możecie zajadać te racuchy na kilka sposobów. Są przepyszne, puchate, a sałatka wyśmienita, polecam gorąco. Zabierajcie do pracy, szkoły

Moje Małe Czarowanie
Marchewka z żurawiną na kwaśno 37

Marchewka z żurawiną na kwaśno sprawdzi się idealnie jako dodatek do mięs lub ryb. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/12\/marchewka-z-zurawina-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/12\/marchewka-z-zurawina-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/12\/marchewka-z-zurawina-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["2 marchewki,\r","gar\u015b\u0107 \u017curawiny,\r","1 cytryna,\r","\u0142y\u017cka miodu"],"name":"Marchewka

Bardzo Gruby Smok
Rolmopsy w zalewie octowej 35

Filety śledziowe posmarowane musztardą i zawinięte z kawałkami ogórka i cebuli a następnie marynowane w zalewie octowej. ROLMOPSY SKŁADNIKI 4 duże tuszki śledziowe z beczki; 1

Kuchnia Tomka
Zupa z kalarepy z pstrągiem wędzonym 30

podawana z wędzonym pstrągiem łososiowym. ZUPA Z KALAREPY SKŁADNIKI 700 ml wywaru warzywnego lub lekkiego drobiowego; dwie duże kalarepki o łącznej wadze około 800 gramów; 100-150 gramów wędzonej ryby; 1 duża cebula; cytryna; kilkanaście czarnych oliwek; natka pietruszki; 150 ml białego, półwytrawnego wina; słodka śmietanka; gałka muszkatołowa; sól,... Artykuł Zupa z kalarepy z pstrągiem wędzonym pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania