ryby - 22088 przepisów (strona:556/1473)

Zdrowe odżywianie się na wiosnę 32

szpinak, który nie preferuje zbyt wysokich temperatur. Młode liście obfitują w witaminę C oraz w żelazo, są soczyste i doskonałe do sałatek, ale i jako dodatek do makaronu lub ryby na ciepło. Liście szpinaku w prosty sposób można przechować bezpośrednio po zbiorze poprzez ich zamrożenie. Wśród warzyw, które można pozyskać lub zakupić dość wcześnie jest też bób i cebula

Marcepanowa kuchnia
Kolagen w diecie – jakie produkty włączyć do codziennego jadłospisu 46

dużą ilość kolagenu. Najczęściej powstają na bazie żelatyny. W diecie kolagenowej nie może zabraknąć takich potraw, jak: galaretki z nóżek wieprzowych, galaretki owocowe, galaretki z kurzych łapek, podroby, chrząstki, ryby w galarecie, przetwory mięsne. Warto zwrócić także uwagę na to, by codzienna dieta bogata była w owoce i warzywa. Co prawda, nie zawierają one kolagenu, jednak bogate

codojedzenia
Dobra kanapka nie jest zła! Pomysły na wartościowe i zdrowe kanapki :) 28

oliwek lub posmarowanie go masłem orzechowym , szczególnie w przypadku kanapek na słodko. Niezależnie od tego, z czym chcemy przygotować kanapkę, zawsze sięgajmy po składniki jak najwyższej jakości! Sery, wędliny, ryby niech swoim smakiem gwarantują swoje dobre pochodzenie. Nie zapominajmy o warzywach ! Sięgajmy szczególnie po te sezonowe i nie żałujmy ich ilości! Nawet jeśli nie zmieszczą się na kanapce

Natka Pietruszki
Sałatka grillowa z młodej kapusty 31

Sałatka grillowa z młodej kapusty Smaczna, zdrowa i kolorowa. Świetny dodatek do dań z rusztu, którego przygotowanie nie jest wcale trudne, ani czasochłonne. Sałatki warzywne doskonale pasują do mięs, ryb i serów z grilla, podbijając ich smak swoją świeżością i aromatem. Polecam!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek pół pęczka szczypiorku pół

Blog z Apetytem
Pasta z wędzonej makreli i awokado 35

Może i ona nie ma najpiękniejszego koloru ale za to jest przepyszna. Idealna do chleba, jako dip do słupków warzyw, samą zajadałam ze smakiem. Jeśli zrobicie

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z makaronem i tuńczykiem. 39

wegetariańskiej. Jedno opakowanie jest idealne dla czteroosobowej rodziny. Makarony są dostępne w czterech rodzajach: kolanka, spaghetti, świderki i penne. Każdy z nas znajdzie swój ulubiony rodzaj. Tuńczyk jest rybą o wysokiej zawartości białka i wartościach odżywczych. Jest rybą niskokaloryczną. Jedzenie tuńczyka obniża ciśnienie krwi, wzmacnia kości, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu oddechowego. Korzystnie wpływa na układ nerwowy, kondycję oczu

Zdrowy Styl Joanny
Sos chimichurri 32

zrobienia i świetnie nadaje się do grillowanych mięs (w końcu mamy już sezon grilla, więc trzeba korzystać 😉) czy pieczonych pierogów, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do wędlin, ryb, owoców morza czy hummusu. Sos chimichurri - przepis Do przygotowania sosu będą Ci potrzebne: pęczek natki pietruszki, pęczek kolendry z łodyżkami, szalotka, 3 ząbki czosnku, papryczka chili, ok. 100ml oliwy

Z notatnika dietetyka
Smørrebrød – przepis na duńskie kanapki w różnych wersjach 31

restauracji serwuje te lokalne specjały w przeróżnych wersjach. Chleb smaruje się grubą warstwą masła lub innego tłuszczu i podaje z czym tylko mamy ochotę. Mogą to być jajka, mięsa, ryby czy sałatki, a do tego warzywa, kiełki i zioła. Całość prezentuje się przepięknie i tworzy małe dzieło sztuki. Takie kanapki są przepyszne i bardzo sycące, jedna lub dwie

e-PrzepisyKulinarne
Ryż z krewetkami 43

Ryż z krewetkami to pomysł na pyszny obiad jednogarnkowy, prosty do przygotowania, bogaty w smaku. Lubicie owoce morza? Ja uwielbiam i moi domownicy -ci starsi oczywiście

Dorota Smakuje
Surówka z pekinki 34

składniki na surówkę możecie kupić w sklepie przez cały rok. Surówka z pekinki doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub na grilla. Pasuje do każdego rodzaju mięs i ryb. Polecam wypróbować! SURÓWKA Z PEKINKI PRZEPIS Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie 1. Kapustę pekińską

Alle Dobre!
Azjatycka sałatka z makaronem ryżowym 37

ziemnymi. Sałatkę tą podać można na przystawkę lub zaserwować jako danie główne . Jest mało kaloryczna oraz szybka do przygotowania . W wersji podstawowej tejże sałatki nie znajdziecie mięsa, sera ani ryb. Natomiast w wersji urozmaiconej można do niej dodać ser tofu , smażone mięso z kurczaka, grillowanego łososia lub smażoną wołowinę. Ta wersja sałatki idealnie sprawdzi się podana na lunch

MeCooks
10 Przepisów na Wyjątkowe Sałatki z Pomidorami: Smaczne i Zdrowe Inspiracje na Każdą Okazję 33

mamy dostęp do świeżych warzyw i możemy korzystać z grilla. Soczyste pomidory, puszysty kuskus i aromatyczne warzywa grillowane tworzą niezwykle smakowitą kompozycję, idealną jako dodatek do mięsa czy ryby, ale też jako samodzielne danie. Składniki: pomidory kuskus cukinia bakłażan papryka cebula sól, pieprz oliwa z oliwek sos pomidorowy (opcjonalnie) Sałatka z pomidorami, roszponką i krewetkami Sałatka z pomidorami, roszponką

Marcepanowa kuchnia
Ocet z młodych pędów sosny 33

Zamiast dolewać gotowy ocet dajemy matkę owocową, któa szybko rozpocznie nam proces fermentacji. Ocet z młodych pędów sosny ma wiele zastosowań w kuchni. Można go stosować do marynowania mięsa, ryb i warzyw. Można również używać go jako dodatku smakowego do sałatek i innych potraw. W medycynie naturalnej, ocet z młodych pędów sosny jest stosowany do leczenia bólu gardła, kaszlu

Themo przepisy

Proponowane wyszukiwania