Fasolakia Lathera – fasolka szparagowa po grecku

Fasolakia Lathera – fasolka szparagowa po grecku

Fasolakia Lathera – fasolka szparagowa po grecku

21.08.2023 Magda Fasolakia Lathera to tradycyjny greckie danie z duszoną w oliwie i pomidorach świeżą fasolką szparagową, z dodatkiem ziół i ziemniaka. W mojej wersji tego dania ominęłam ziemniaki, dodałam za to kremowej fety, której słony smak świetnie kontrastuje ze słodkim sosem pomidorowym. Takie danie możemy serwować na obiad, polecam do niego świeże pieczywo, które zanurzamy w sosie. Nadaje się także jako przystawka, do mięsa czy ryby. Tradycyjnie daje się do Fasolakii zieloną fasolkę, ale próbowałam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, ryby, ryba, obiad, przystawki, ryba po grecku

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.