ryby - 22566 przepisów (strona:179/1505)

TIRAMISU KASZTANOWE. BEZ MIKSERA, PRZEPIS WŁOSKI. 1529

Idę parkową alejką, szeleszczą mokre od deszczu liście - padało przed chwilą. Chlupie woda w kałużach, gdy wejdę w nie optymistycznie żółtymi kaloszami. Zbieram lśniące kasztany. Pierwszy

W kuchni Karmel-itki
BROWNIES BURACZANE Z ŻURAWINĄ. 187

Zrób kawę i siądź nad świeżą gazetą. Upij łyk, rozkoszując się jej aromatem. Ciesz się promieniami słońca, wpadającymi przez otwarte okno, podziwiając ukradkiem zieleń parku. Ach

W kuchni Karmel-itki
WEGETARIAŃSKIE LECZO Z PATISONA I DYNI. 141

 Twój smutny głos, przepełniony melancholią niczym jesienna słota, nadal dźwięczy w moich uszach. Ile bym dała, aby deszczowe chmury, bruzdy gniewu na Twym czole, przepędzić

W kuchni Karmel-itki
BURGERY BURACZANE. 184

Orzechy spadają na dach garażu przy każdym mocniejszym powiewie wiatru. Zakładam znoszone trampki i z małym koszykiem pędzę, by je pozbierać. Skryte w żółknącej już trawie

W kuchni Karmel-itki
NALEWKA ŚWIERKOWA NA WÓDCE. 212

W doborowym towarzystwie, przy zastawionym suto stole, siedzieli wszyscy bez wyjątków, uśmiechnięci i rumiani. Tu szklaneczki, kieliszeczki, tam butelka na skraju stołu stoi. A co skrywa

W kuchni Karmel-itki
JESIENNA CIECIERZYCA Z DYNIĄ I PATISONEM. 205

Pohukuje kukułka, szeleszczą z wolna liście, a ja idę. Idę i myślę.Patrząc pod nogi, kopię leżące kasztany. Boję się zmian, choć oczekuję zmiany. Do kalendarzowej

W kuchni Karmel-itki
PASTA Z AWOKADO I JAJEK. 205

Dopija ostatni łyk kawy, czas nagli, by do pracy się nie spóźnić.A śniadanie?!Od pewnego czasu moje śniadania nieco różnią się od dotychczasowych. Pomijam fakt

W kuchni Karmel-itki
HUMMUS Z DYNIĄ. 168

Chłodne poranki i wieczory, powiew wiatru lekko jesienny i pierwsze lekko złotem dotknięte liście. Zachód słońca nad morzem. Pusta plaża i szum fal, nic więcej do

W kuchni Karmel-itki
ŻEGNAJ #SELFIE! CZAS NA #FRIENDSIE! 182

Dzisiejszy wpis na pewno Cię zaskoczy.Czyli #friendsie #somersby i deser robiony z przyjaciółkami.   Wpis powstał przy współpracy z marką Somersby i jest przeznaczony wyłącznie dla

W kuchni Karmel-itki
DŻEM MALINOWY. 211

Zapadający już zmrok przegania żywe dusze z ogrodów, dając wolną rękę komarom i innym, nocnym stworzeniom. Jedna dusza zagubiła się w malinowym chruścianku, bezcelowo próbując przeżyć

W kuchni Karmel-itki
NALEWKA ŚWIERKOWA NA BIAŁYM WINIE. 185

Starszy pan z cygarem w ustach, z pozłacaną laseczką, w kraciastej marynarce, zasiadł przy rodzinnym stole. Szklany binokl dumnie osadzony na twarzy, przez którego zerka spostrzegawcze

W kuchni Karmel-itki
FIGI KARMELIZOWANE 159

Skuszona słodkim zapachem, weszła do pokoju. Na stole stał talerz, to właśnie on uwalniał taką kuszącą wonią. Podeszła bliżej, sięgnęła po łyżeczkę i zatopiwszy ją w

W kuchni Karmel-itki
KREMÓWKA Z FRANCUSKIEGO CIASTA 351

Łatwe, jak się okazuje, może być jeszcze łatwiejsze. Po co komplikować sobie życie, skoro i tak wystarczająco jest zagmatwane? Niech chociaż gotowanie będzie prostsze!Przyznaję się

W kuchni Karmel-itki
DKMS - WSPÓLNIE PRZECIW BIAŁACZCE. 179

Widziałam jej twarz, szarą, wręcz przeźroczystą, bez emocji. Zapadnięte policzki, wysunięty podbródek i oczy, patrzące na mnie z nadzieją. Chude ciało, wątłe i tak bezbronne, a

W kuchni Karmel-itki
DOMOWA PASTA SEZAMOWA TAHINI 171

Potrzebujesz zaledwie trzy składniki: garść cierpliwości, mocny blender i sezam... Tahini, tahina, pasta sezamowa - te trzy nazwy oznaczają jedno i to samo: pyszny składnik arabskiej kuchni

W kuchni Karmel-itki