ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:99/236)

Polędwiczka w sosie grzybowym 199

marynaty klasycznej użyłam Prymat 5 łyżek oleju Sos grzybowy: 30 dag mrożonych borowików, czerwonych kozaków , maślaków 1 duża cebula 2 łyżki masła 200 ml słodkiej śmietanki 18% Sól morska do smaku Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Jak wykonać ? Polędwiczkę myję,  osuszam ręcznikiem papierowym, wkładam do podłużnego woreczka do pieczenia ryb, wsypuję mieszankę marynaty klasycznej, wlewam oliwę, woreczek(...)marynata równomiernie rozeszła się po mięsie. Wkładam na całą noc do lodówki. Następnego dnia, mięso z woreczkiem układam w naczyniu żaroodpornym piekę około 40 minut w temp 180*c. Sos: W rondelku rozgrzewam masło, dodaję mrożone grzyby-bez wcześniejszego rozmrażania, wrzucam posiekaną cebulkę, przykrywam i duszę do miękkości – w razie odparowania soku podlewam niewielką ilością wody, doprawiam do smaku solą

Wanilia i Kardamon
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 267

dobry na trawienie), nawet były żywe karpie (ja osobiście wolę już rybkę wypatroszoną, bo jednak ryba też zwierzę i uczucia ma...  Ja bym nie potrafiła jej zabić... :)  ), więc tak chodząc miedzy tymi straganami wymyśliłam, że moja łopatka zamieni się w roladki w sosie musztardowo-miodowym... Poza tym kupiłam jeszcze jemiołę na święta i stwierdziłam że zrobię sama stroik

Zainspiruj się kuchnią
Zielone tagliatelle z łososiem 161

Szpinakowy makaron tak mi posmakował że zrobiłam jego kolejną wersję, tym razem z duszonym łososiem w sosie śmietanowym. Idealnie miękki i delikatnie przyprawiony skradł moje serce w tym daniu. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + odrobina do posolenia rybki 300g fileta z łososia 2 łyżki oliwy z oliwek 100ml śmietanki(...)maszynką lub nożem na szerokość ok 5-6mm. Gotujemy al dente w osolonej wodzie.  Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rybę, doprawiamy, podlewamy śmietanką i cały czas mieszamy aż do miękkości. Łączymy z makaronem i pestkami granatu, podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
brokuł z anchois bez soli 214

starty parmezan,lub dziugas ser,albo corregio ser Brokuł Wykonanie Zagotować w rondlu wodę .Do gotującej wody włożyć umyty i pokrojony na różyczki brokuł. Gotować 3-4 minuty,wyjąć. Sos jogurtowo-czosnkowy Składniki: ok. 150 ml gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody Wykonanie Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem(...)kostkę. Poukładać na wierzch Anchois – niedużej, bardzo tłustej ryby Całość zalać śmietanką Posypać startym serem-u nas dużo bo wszyscy lubią. Wszystko zakryć naleśnikami i zetrzeć na całość ser Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C około 15-20 minut-do roztopienia się sera na wierzchu. Podawać samo,lub polane sosem jogurtowo- czosnkowym:))-pomysł własny

w mojej kuchni
Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem 165

Makaron w kształcie muszelek w aksamitnym sosie szafranowym z soczystym łososiem, startą na dużych oczkach cukinią i delikatnym czerwonym pieprzem. Szafran sprawia, że danie staje się

Oryginalny smak
makaron z tuńczykiem,szybko i smacznie na kolację... 132

Składniki: makaron nitki 15 dag, tuńczyk w sosie własnym 2 puszki, ogórek zielony 1 mały, pomidory 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek - ile potrzeba

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie po cygańsku 2263

Oto moja kolejna wigilijna propozycja. Połączenie śledzi z cebulą, ogórkami i sosem pomidorowym to połączenie doskonałe. Warto przygotować te śledziki, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 1/2 kg

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tuńczyk na Świeżym Liściu Szpinaku 160

Uwielbiam Lekkie Sałatki taką właśnie jest Sałatka ze Świeżym Szpinakiem i Tuńczykiem, otulony lekkim sosem jogurtowo musztardowym. Idealna. Tuńczyk na Świeżym Liściu Szpinaku Składniki:  1

Gotowanie Patki
Tatar z tuńczyka 92

250 g świeżego tuńczyka, 1/2 dużego, winnego jabłka, 2 szalotki, 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, skórka otarta z 1 limonki, sok z limonki, 4 łyżki oleju

królestwo garów
Makrela w roli głównej 164

Składniki: 1 mniejsza wędzona Makrela kilka pomidorków koktajlowych kilka listków sałaty masłowej szczypiorek Sos: 1-2 łyżki naturalnego jogurtu łyżeczka majonezu kieleckiego 1-2 łyżeczki chrzanu

Gaździnka warzy
Masło jabłkowe 176

Nowy pomysł. W założeniu będę stosować do smażonego drobiu i ryb. Ponieważ jabłka dodaję do wielu potraw i wiem , że doskonale się sprawdzają jako ,, wzmaczniacz

Buniabaje w kuchni
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6420

Śledzie 1. Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 2. Śledzie w sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii

Czerwona Porzeczka
Sałatka grillowa 173

kroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby

Gotuję Testuję
Schab wędzony dymem w płynie 132

możemy też używać do innych produktów, nie tylko do bejcowania czy też marynowania mięsa lub ryb, na przykład do różnego rodzaju serów (żółtych, twarogu, fety, mozzarelli) lub do dań,   których chcielibyśmy wykorzystać aromat wędzarniczego dymu (na przykład: zup, sosów, czy też potraw jednogarnkowych). I ja postanowiłam się skusić na wypróbowanie tego płynnego dymu, bo słyszałam od różnych osób

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z sałaty lodowej i pomidorków 161

kolejny zastanawiacie się, co podać "trzecie do drugiego" :) Świetnie pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb :)  SKŁADNIKI (dla 2 osób  - 1 porcja - 130 kcal) 5 liści sałaty lodowej 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka pieprz, zioła prowansalskie Sos: 2 łyżeczki  musztardy 1 łyżka soku z cytryny  szczypta cukru 2 łyżki oliwy z oliwek

Moje Kuchenne Rewelacje
Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 199

kaszubsku - Śledzie z jabłkiem wśmietanie - Śledzie w kawie po szwedzku - Śledzie w sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw   A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie

Kuchnia u Krysi
Sałatka łososiowa 140

prosta i pyszna sałatka z łososiem powstała przez przypadek. Któregoś dnia upiekłam trochę za dużo ryby na obiad. A co zrobić, aby się nie zmarnowała? Najlepiej zrobić sałatkę :) Dodałam to, co miałam pod ręką: kiszone ogórki, kukurydzę, resztkę sosu tatarskiego. Powstała bardzo smaczna sałatka, którą ze smakiem zjedliśmy na kolację :) W sam raz nadaje się też jako pasta

MyCookBook.pl
Miód pitny - dwójniak maliniak 181

użyłbym także do smażonego łososia - połączyłbym odrobinę miodu z gęstą musztardą Dijon i po usmażeniu jednej strony ryby rozsmarowałbym delikatnie masę po jej powierzchni. Z racji tego, że wyczuwam w tym miodzie akcent wędzonki użyłbym miodu jako dodatkowego składnika do sosu barbecue i ciach do grillowanych potraw jak znalazł. Ale miód nie tylko do kuchni. Podstawowe chyba jednak

Right Behind The Kitchen
Śledzie w sosie musztardowym 143

Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na   2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Sos tatarski z kaparami 235

Pyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam Składniki: 100 g korniszonów 30 g kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz

Oryginalny smak
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym 147

Pulpeciki rybne w sosie koperkowym Składniki:   pół kg filetów, np. z miruny 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz przyprawa do ryb koperek (mrożony/świeży) mąka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki wody olej 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 2. Ryby umyć

Ugotować

Proponowane wyszukiwania