ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:100/236)

Śledzie po cygańsku 2254

Oto moja kolejna wigilijna propozycja. Połączenie śledzi z cebulą, ogórkami i sosem pomidorowym to połączenie doskonałe. Warto przygotować te śledziki, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 1/2 kg

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tuńczyk na Świeżym Liściu Szpinaku 152

Uwielbiam Lekkie Sałatki taką właśnie jest Sałatka ze Świeżym Szpinakiem i Tuńczykiem, otulony lekkim sosem jogurtowo musztardowym. Idealna. Tuńczyk na Świeżym Liściu Szpinaku Składniki:  1

Gotowanie Patki
Tatar z tuńczyka 84

250 g świeżego tuńczyka, 1/2 dużego, winnego jabłka, 2 szalotki, 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, skórka otarta z 1 limonki, sok z limonki, 4 łyżki oleju

królestwo garów
Makrela w roli głównej 154

Składniki: 1 mniejsza wędzona Makrela kilka pomidorków koktajlowych kilka listków sałaty masłowej szczypiorek Sos: 1-2 łyżki naturalnego jogurtu łyżeczka majonezu kieleckiego 1-2 łyżeczki chrzanu

Gaździnka warzy
Masło jabłkowe 163

Nowy pomysł. W założeniu będę stosować do smażonego drobiu i ryb. Ponieważ jabłka dodaję do wielu potraw i wiem , że doskonale się sprawdzają jako ,, wzmaczniacz

Buniabaje w kuchni
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6411

Śledzie 1. Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 2. Śledzie w sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii

Czerwona Porzeczka
Sałatka grillowa 160

kroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby

Gotuję Testuję
Schab wędzony dymem w płynie 124

możemy też używać do innych produktów, nie tylko do bejcowania czy też marynowania mięsa lub ryb, na przykład do różnego rodzaju serów (żółtych, twarogu, fety, mozzarelli) lub do dań,   których chcielibyśmy wykorzystać aromat wędzarniczego dymu (na przykład: zup, sosów, czy też potraw jednogarnkowych). I ja postanowiłam się skusić na wypróbowanie tego płynnego dymu, bo słyszałam od różnych osób

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z sałaty lodowej i pomidorków 152

kolejny zastanawiacie się, co podać "trzecie do drugiego" :) Świetnie pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb :)  SKŁADNIKI (dla 2 osób  - 1 porcja - 130 kcal) 5 liści sałaty lodowej 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka pieprz, zioła prowansalskie Sos: 2 łyżeczki  musztardy 1 łyżka soku z cytryny  szczypta cukru 2 łyżki oliwy z oliwek

Moje Kuchenne Rewelacje
Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 186

kaszubsku - Śledzie z jabłkiem wśmietanie - Śledzie w kawie po szwedzku - Śledzie w sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw   A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie

Kuchnia u Krysi
Sałatka łososiowa 130

prosta i pyszna sałatka z łososiem powstała przez przypadek. Któregoś dnia upiekłam trochę za dużo ryby na obiad. A co zrobić, aby się nie zmarnowała? Najlepiej zrobić sałatkę :) Dodałam to, co miałam pod ręką: kiszone ogórki, kukurydzę, resztkę sosu tatarskiego. Powstała bardzo smaczna sałatka, którą ze smakiem zjedliśmy na kolację :) W sam raz nadaje się też jako pasta

MyCookBook.pl
Miód pitny - dwójniak maliniak 172

użyłbym także do smażonego łososia - połączyłbym odrobinę miodu z gęstą musztardą Dijon i po usmażeniu jednej strony ryby rozsmarowałbym delikatnie masę po jej powierzchni. Z racji tego, że wyczuwam w tym miodzie akcent wędzonki użyłbym miodu jako dodatkowego składnika do sosu barbecue i ciach do grillowanych potraw jak znalazł. Ale miód nie tylko do kuchni. Podstawowe chyba jednak

Right Behind The Kitchen
Śledzie w sosie musztardowym 133

Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na   2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Sos tatarski z kaparami 224

Pyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam Składniki: 100 g korniszonów 30 g kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz

Oryginalny smak
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym 140

Pulpeciki rybne w sosie koperkowym Składniki:   pół kg filetów, np. z miruny 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz przyprawa do ryb koperek (mrożony/świeży) mąka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki wody olej 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 2. Ryby umyć

Ugotować