ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:104/236)

Sałatka z rukoli, łososia i truskawek 300

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z rukoli, łososia i truskawek w towarzystwie orzechów włoskich i sera camembert to mój ostatni eksperyment

Marta Gotuje
Gołąbki z makrelą. 205

Gołąbki rybne są równie smaczne jak te mięsne. Wersja z makrelą z puszki jest też szybsza w wykonaniu, bo sos pomidorowy mamy już gotowy :) Składniki: ( na

Symfonia smakowa
Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą 329

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z 

Marta Gotuje
Zapiekanka z rybą i brokułami 117

ryby ( np mintaja) brokuł pomidorki koktajlowe oliwki 2 ząbki czosnku serek topiony  400 ml śmietany tarty ser zółty sól, pieprz, oregano Różyczki brokuła i rybę najlepiej podgotować na parze. W dwóch naczyniach żaroodpornych umieścić po połowie wszystkich składników. Śmietanę wymieszać z serkiem topionym, tartym serem żółtym, oraz przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i oregano. Takim sosem oblać składniki zapiekanki

MarciochaKucharzy
Makaron z krewetkami 141

Skoro mają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym

Pink Envelope
Zielone kopytka z serowo-łososiowym sosem 175

Zainspirowana zielonymi kopytkami, które wypatrzyłam na blogu: Czerwona Porzeczka  zagniotłam dziś podobne u siebie, recepturę na sos wzbogacając pysznymi, łososiowymi kęskami. Spróbujcie:) Składniki: 1kg ziemniaków

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pstrąg z masłem pietruszkowym 268

pieprzem . Do środka wkładamy natkę pietruszki.Składniki masła pietruszkowego ucieramy na jednolitą masę. Rybę układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem pietruszkowym.Wierzch obkładamy plasterkami cytryny.Zawiniętego w folię pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika (220st.)i pieczemy 20-25 minut.Pstrąga polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem i podajemy z białym pieczywem i koniecznie z  surówką

Gorący kąsek
Pesto 203

Pesto to potrawa włoska, pochodząca z Genui. Najważniejszym składnikiem jest świeża bazylia. Podajemy z makaronami, chlebem, rybami itd...Wiecie że pesto przeciwdziała szkorbutowi ? :)Zrobienie pesto

Smaki Edyty
Ahoj, marynarzu! Pieczone kotleciki z tuńczyka. 170

biegałabym po ciepłym piasku. Wieczorem ognisko pod gołym niebem, skwierczące nad paleniskiem świeżo złowione ryby. Wesoły śmiech, brzmiące szanty, rozdzierające ciszę panującą w około. Ach! Ale dziś, zamiast wyprawy, serwuję kotleciki z tuńczyka.Ahoj, marynarzu! PIECZONE KOTLECIKI Z TUŃCZYKA.(autorskie;)2 puszki tuńczyka w sosie własnympęczek szczypiorku1 jajko bułka tartapieprz, sól,2 ząbki czosnkuodrobina soku z cytrynyolej do posmarowaniaTuńczyka

W kuchni Karmel-itki
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 406

Widelec do sałaty duży, 30. Widelec kucharski, 32. Łyżka wazowa, 33. Łyżka do sosu,  34. Nóż do steków, 35. Nóż do pizzy (ząbkowany), 36. Nóż do tortu, 37. Łopatka do tortu, 38. Szczypce do ciast,  39. Szczypce do lodu, 40. Nóż serwingowy do ryb, 41. Widelec serwingowy do ryb, 42. Nóż do ryb, 43. Widelec

W kuchni Karmel-itki
Dorsz skrei z risotto 159

ryby, które najczęściej przyrządzam. Dorsz skrei Składniki: na 4 porcje 600 g filetów z dorsza 50 g zmielonych migdałów sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju + 2 łyżki masła do smażenia killa plasterków cytryny lub limonki Risotto 200 g ryżu, u mnie avorio 1 szalotka 2 łyżki masła 700 ml rybnego bulionu lub warzywnego (dodaj rybnego sosu(...)bardzo dobro i zeszklij na maśle. Dodaj ryż. Smaż aż ryż stanie się błyszczący i przezroczysty. Zacznij stopniowo dodawać rybny bulion. Jeśli używasz warzywnego bulionu dodaj 2 łyżki rybnego sosu. Dolewaj bulion i gotuj risotto na wolnym ogniu, około 20 minut. Risotto powinny być kremowe, ale nie rozgotowane. Na koniec dodaj parmezanem i dopraw risotto solą. Ugotuj groszek w lekko

codojedzenia
Skomponuj swój idealny lunch! 187

przynajmniej jednego aminokwasu. Produkty pełnobiałkowe to : mięso, ryby, jaja,  mleko i inne produkty mleczne, soja Do drugiej grupy należą: fasola groszek, orzechy ziarna, pestki Więc które z nich najlepiej wybrać?  Jest mnóstwo opcji, m.in : pierś z kurczaka (wcześniej upieczona/ugotowana i pokrojona na kawałki) wędliny (dobre jakościowo) tuńczyk w sosie własnym łosoś wędzony (również świetne źródło zdrowych tłuszczy(...)mają najwyższą wartość odżywczą. Zatem powinniśmy spożywać jak najwięcej tłuszczy właśnie z tej grupy!  lniany słonecznikowy  sojowy kukurydziany z orzechów i nasion Znajdziemy je także w tłustych rybach morskich, jak : łosoś makrela śledź sardynka A ponadto w :  nasionach dyni nasionach słonecznika w orzechach  Jedna porcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia

Kuchnia Ellie
Pstrąg po żydowsku 247

jest rewelacyjny. Przepis ten powstał z kombinacji kilku przepisów znalezionych w necie. Te na pstrąga po żydowsku są bardzo do siebie podobne. Ja postanowiłem dodać rodzynki i nie przecierałem sosu. Lubię smażoną cebulę z pomidorami, a rodzynki i tak by przez sitko nie przeszły;) Pstrąga przyprawiłem wg przepisu, który znalazłem jakiś czas temu w koperkowej kuchni. Ugotowałem go wtedy(...)osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy posiekaną cebulą, drobno pokrojonym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka ryby wkładamy masełko razem z natką pietruszki i kolendrą (zioła najlepiej zgnieść w dłoniach, żeby uwolnić aromat). Rybę „fastrygujemy” patyczkiem do szaszłyków i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Pokrojoną na plasterki cebulę podsmażamy na patelni z solą i pieprzem

Gotuj z Misiem
Rosół 284

dostać za darmo u rzeźnika . Można zmieszać kości od różnych zwierząt, choć wtedy końcowy smak może być „ciekawy”. Im większe kości, tym dłużej je trzeba gotować – ryby zaledwie godzinę, drób co najmniej 4 godziny, a duże gnaty albo kolana wołowe od 8 godzin w górę. Zalecane jest nawet dłuższe gotowanie (niektórzy gotują rosół dobę albo nawet(...)dwie dziennie), ale doskonale się też sprawdza jako podstawa samodzielnie gotowanych zup i sosów. Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł od „szczęśliwszych

PaleoSMAK

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję