Zrobiłam ją kilka dni temu, cyknęłam zdjęcia, ale zapomniałam zapisać jaki sos i teraz się głowię co ja tam dodawałam;) W każdym razie odkąd odkryłam, że pstrąg istnieje również w opcji wędzonej, odtąd go często kupuję! I pomyślałam, że skoro zapiekanka z rybą wędzoną była taka smaczna, to dlaczego nie zrobić sałatki z taką rybą? Zrobiłam więc:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyWczoraj na obiad zrobiłem penne z pesto. Pomyślałem, że fajnie by było gdy by na stole znalazła się jeszcze jakaś sałatka . Otwarłem więc lodówkę, by zobaczyć
cookpl"Frankfurter Grüne Sauce" ("Gri Soß") zielony sos frankfurcki to specjalnosc Hesji (Frankfurtu i Kassel).Nazwa sosu frankfurckiego ma status CHRONIONEJ NAZWY POCHODZENIA,czyli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 pomidor 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 cebuli czerwonej 5 garści mieszanki sałat Sos: 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1
Ewusiowe SmakiWłosi mają najlepsze jedzenie na świecie i basta. Najlepsze, najprostsze. Zaledwie kilka składników do mocnego i aromatycznego sosu, do tego domowy makaron. Do jego samodzielnego zrobienia
Karo in the KitchenPyszna sałatka.. A może bardziej wariacja na temat Carpaccio? Pieczony burak, wędzony łosoś, pyszny kozi ser, rukola i sos balsamiczny. Uwielbiam to połączenie, z pewnością
Mango PapajaMakaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…
Oryginalny smakSkładniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju
Pobite gary BarbaryDziś mam dla Was przepis na przepyszne kotleciki rybne. Niesamowicie smaczne, sycące i dzięki dodatkowi sosu ostrygowego – bardzo aromatyczne! Takie kotleciki są świetnym pomysłem na
Ostra na SłodkoMakaron ryżowy podany z koktajlowymi krewetkami i świeżym, zielonym groszkiem, doprawiony czosnkiem, chili oraz sosem rybnym- proste danie z delikatnie pikantno-słodkim (sos rybny nadaje lekkiej
Kraina Miodem PłynącaDziś tak po prostu, zwykły obiad.Muszle, tuńczyk, suszone pomidory, czarne oliwki, marynowany czosnek, sos pomidorowy i trochę żółtego sera. Sprzątanie lodówki :)Czy przepis jest w ogóle
bistro mamaSardynki i tuńczyk na pizzy? A dlaczego nie! Miałam ochotę, dodałam i smak zaskoczył nas bardzo pozytywnie. Sardynki w sosie paprykowym dały fajny posmak papryki. Dziecko
Blondynka Gotujespiżarni oraz w co wyposażyć kuchnię. Dopiero w dalszej części książki znajdziemy 120 przepisów podzielonych na 6 rozdziałów w zależności od wiodącego składnika: warzywa, kurczak, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, ryby i dodatkowe przepisy.Każdy z przepisów jest opatrzony ilością porcji, czasem przygotowania i ilością kalorii, ale to standard każdej książki kucharskiej. Każde danie ma jedno lub kilka zdjęć(...)przygotować tańszy, niestandardowy typ steka,jak wykorzystać pozostałość z pieczenia mięsa (sos i tłuszcz),jak wykorzystać resztki warzyw,jak wykorzystać nadmiar papryczek chilli,jak przygotowywać i przechowywać zioła, w jaki sposób przygotowywać zioła w maśle, w oliwie, suszone,co zrobić z czerstwym, suchym chlebem,jak kupować ryby i czym się kierować przy ich zakupie,jak wykorzystać resztki owoców
WojnaNaSmaki.plmakaronu ( u mnie Linguine) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 20 koktajlowych pomidorków 600 g owoców morza( krewetki, mątwy, kałamarnice) łyżka przecieru pomidorowego ½ szklanki białego wina ½ szklanki gorącego wywaru z ryb ( w ostateczności warzywnego) z kostki natka pietruszki sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę i czosnek(...)smażymy przez ok 3 minuty. Dodajemy białe wino i pozwalamy mu wyparować. Dodajemy sól, pieprz i przecier pomidorowy. Całość gotujemy na małym ogniu przez ok 10 min. Jeśli sos wyparował uzupełniamy wywarem. Następnie dodajemy krewetki i dusimy wszystko jeszcze przez 3 minuty. Na osobnej dużej patelni na łyżce oliwy dusimy (2/3 min) pomidorki przekrojone na pól. W międzyczasie gotujemy makaron
Mia Cucina Sofietazapiekany z pomidorem, brokułem i serem. Do tego pyszny sos czosnkowy, przecież to prawie pizza ;) To bardzo proste i smaczne danie. Idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub kolacji. Można użyć różnych dodatków, wedle uznania. Ważne, by mogły się piec razem z ciastem przez 40 minut. Jeśli użyjemy ryby, warto ciasto przykryć, np. folią aluminiową, aby mięso nie wyschło(...)u0142a kroimy w plastry i wyk\u0142adamy na pomidora. Na wierzch uk\u0142adamy plastry sera mozzarella. Posypujemy przyprawami. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C.","Wszystkie sk\u0142adniki sosu miksujemy na g\u0142adk\u0105 mas\u0119. "],"recipeCategory":"Danie g\u0142\u00f3wne","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Zielony placek a'la pizza Danie Danie główne Kuchnia Bez glutenu Porcje 4 porcje Porcje
Kucharzyca