ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:115/236)

pyszne,chrupiące frytki prawie bez oleju z paluszkami rybnymi:Airfryer hd9240/30 199

Składniki: ziemniaki 1,2 kg, przyprawa do ziemniaków 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżka, złote paluszki rybne Frosta 450 gram sos jogurtowy - w opisie te pyszne

W Mojej Kuchni Lubię
Błyskawiczne śledzie w śmietanie z jabłkiem i octem ryżowym 155

Szybki i pyszny pomysł na śledzie, nie tylko na święta. Ocet ryżowy podkręca smak śmietanowego sosu i przełamuje słodycz jabłek. Polecam! SKŁADNIKI 400g filetów śledziowych 150

DefinicjaSmaku
Szaszłyki z łososia 204

Sezon grillowy w pełni, co stwarza kolejne pole do popisu. Grillujemy mięsa, warzywa, owoce… i nie tylko. Oczywiście nie obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy

mojewypiekiinietylko
Stek z rekina II 139

3 steki z rekina, łyżeczka startego imbiru, 60 ml soku z pomarańczy, skórka otarta z 1/2 cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 20 ml sosu sojowego

królestwo garów
Spaghetti z tuńczykiem, marchewką i mascarpone 195

Spaghetti z tuńczykiem, marchewką i mascarpone...Długie, cienkie nitki makaronu.Aksamitny sos na bazie serka mascarpone.Kawałki tuńczyka i wiórki marchewki.Szybkie i proste danie.Polecam! Składniki:250

Gospodyni Miejska
Warzywny gulasz z dorszem 173

wymieszać, tak, by powstała grudkowata kruszonka. Do gorącego sosu dodać dorsza i ziemniaki, delikatnie wymieszać, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 5 - 10 minut. Dodać śmietanę - pominęłam. Spokojnie można do gulaszu nie dodawać ziemniaków tylko zjeść go z chlebem lub po prostu dodać więcej ryby i zajadać sam. Można również pominąć część

sierotka maRysia w kuchni
Pasta z sardynek w sosie paprykowym. 251

Ostatnio często jadam ryby, w sumie to dobrze, bo są bogate w białko i kwasy omega. Tym razem padło na pastę z sardynek, uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Łączymy kilka składników i mamy pyszne śniadanko :) Składniki: 1 puszka sardynek w sosie paprykowym Grall 110g 100 g śmietankowego serka kanapkowego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ketchupu 1 łyżka miękkiego

Symfonia smakowa
Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego 106

Burgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia. Składniki 300 g fileta z pstrąga łososiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki i pół szklanki sosu tatarskiego wiedeńskiego szczypta soli pieprz 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 2 bułki grahamki pół

R'n'G Kitchen
Łosoś w glazurze w azjatyckim stylu | W sojowo-miodowo-imbirowej marynacie 235

zaskakuje domowników, jak ryba bez panierki, hehe żartuję. Ale chyba coś w tym jest, bo już kilka razy robiłam łososia tym sposobem i za każdym razem słyszałam głosy zachwytu (chwilo trwaj:) SKŁADNIKI na 4 filety łosoś (użyłam 400g) 3-4 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki sosu ostrygowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki miodu 1/2 łyżki startego imbiru (lub w proszku

Zofiana
Makaron soba z tofu 177

swojej prostocie feerią smaków i zapachów. Kuchnia orientalna pełna ryb, owoców morza, warzyw i makaronów nie przypadkiem uchodzi za najzdrowszą na świecie. I choć czasem potrzebuje niezliczonej ilosci składników-przypraw, warto je sobie skompletować, bo nic nie zastąpi zapachu oleju sezamowego połączonego z octem ryżowym i sosem sojowym.Goraco polecam, w przepisie nie ma soli poza tą do ugotowania makaronu

Gosia gotuje
Gołąbki z dorsza we włoskiej kapuście i sosem chrzanowym 167

biała lub czerwona przesączona smakiem aromatycznego, sycącego farszu to wspanaiała potrawa na jesienne dni. Moje dzisiejsze gołąbki również daleko odbiegają od tradycji. Głównym składnikiem farszu jest bowiem dorsz, a sos miło zaskakuje chrzanowym smakiem. Gołąbki są niezwykle delikatne, a połączenie smaków bardzo harmonijne. Składniki na 8 sztuk: 60 dkg dorsza 1 jajko sok z 1 cytryny gałka muszkatałowa 1 łyżka(...)liści włoskiej kapusty 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1/2 l bulionu warzywnego lub rybnego kieliszek białego wina słoiczek chrzanu ze śmietaną 2-3 łyżki śmietany koperek Wykonanie: rybę zmielić. Dodać jajko, sok z cytryny, gałkę muszkatałową, mąkę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz musi być intensywnie doprawiony i zwarty. Bez cytryny, soli i gałki muszkatałowej będzie mdły

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Penne alla puttanesca 187

Dzisiaj przepis wywodzący się z tradycyjnej kuchni włoskiej, jest to przepis który niegdyś przygotowywano z resztek tzw. kuchni biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry(...)tuńczyka razem z olejem również chwile grzejąc go na patelni, a na sam koniec dodajemy pomidory. Makaron należy ugotować al dente gdyż później dodajemy go na patenie z naszym sosem. Smacznego

Full Smaku
Makaron z krewetkami w sosie śmietanowym / Pasta with shrimps in creamy sauce 231

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Makaronu! Z tej okazji prezentuję Wam przepis na niebanalny makaron Lubella z krewetkami w przepysznym sosie śmietanowym z dodatkiem brandy i octu

karmelowy
Grzybowe penne z krewetkami w sosie winno- śmietanowym 134

Grzybowe penne z krewetkami  Grzybowe penne z krewetkami  w sosie winno- śmietanowym Składniki na 3-4 osoby:   300g makaronu penne   200g

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania