ryby smażone - 3566 przepisów (strona:81/238)

Dorsz w cieście piwnym z langustynką. 151

dorsza posypać przyprawą do ryb, odstawić do lodówki. Ciekawostką jest tutaj ciasto piwne, do którego dodajemy drożdże. Należy pamiętać żeby wszystkie składniki dobrze wymieszać. Nie podaję ilości mąki, ponieważ dosypujemy jej tyle, żeby uzyskać ciasto o gęstości śmietany. Ciasto musi odstać . Rybę obtaczamy w mące, a następnie maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Ciasto przed użycie należy

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanka z ryby 199

wiec ryby wprowadzić do naszej diety. Zapiekanka z rybą może nam smakować w połączeniu z pieczarkami, cebulką... SKŁADNIKI: 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE: Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy

W kuchennym oknie Ewy
Fish and chips (fish & chips) 285

Post Fish and chips (fish & chips) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Tymiankowa nototenia 185

świeżych tylko rozmaryn a nie taki miałam pomysł. Postanowiłam wykorzystać suszony tymianek robiąc mocną marynatę z jego udziałem a potem ścierając go z ryby w trakcie osuszania by nie palił sie w czasie smażenia. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Dorsz pod zieloną kołderką 184

papierowym do odsączenia wody kładziemy). Na drugiej patelni przygotowaną zieleninę podgrzewamy, na nią dorsza przekładamy. Delikatnie na talerz odwrotnie rybę dajemy, z ćwiartkami cytryny i ozdobioną pietruszką podajemy. Dorsza solą nie doprawiamy, bo w „zielonej kołderce” zastępstwo jej mamy. Dorsz smażony na oleju rzepakowym jest zdrowy,  a w smaku bardzo wyjątkowy

Moniki Smakołyki
Dorsz pieczony w cieście 322

Bardzo prosta i smaczna rybka na obiad. W 90% przypadków nie przygotowuję panierek do ryby. Tym bardziej, że przeważnie je piekę lub grilluję, a bardzo rzadko smażę. Dziś mam dla Was propozycję na dorsza, pieczonego w lekkim cieście w stylu naleśnikowym, ale bez mleka. Z pieczonymi na ostro ziemniaczkami i mizerią smakuje świetnie :) 3 polędwice z dorsza(...)razem z dorszem. Rybę podałam z mizerią i pieczonymi ziemniaczkami z tego przepisu —>KLIK Jajko roztrzepujemy z sokiem z cytryny i mąką. Rybę nacieramy przyprawą i obtaczamy w cieście. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut (tyle piekłam rybę na wpół zamrożoną, długość pieczenia musicie dostosować do stanu i wiekości ryby

Mienta blog
MINTAJ W CEBULOWEJ PANIERCE 147

bułkę tartą i prażoną cebulkę. Mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Filet z morszczuka obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony. Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju

Gotowanie Patki
Musztardowo-pomarańczowy łosoś z pieczonymi ziemniakami 102

Soczysty łosoś marynowany w musztardzie i soku z cytrusów. Gdy smażyłam go na maśle, po domu rozchodził się niesamowicie kuszący zapach. Do tego podałam pieczone na ostro ziemniaczki i byłam w kulinarnym niebie :) Rybę zamarynowałam w musztardzie, ale nie byle jakiej bo robionej samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, musicie jedynie pamiętać aby przygotować ją dzień wcześniej. Jej smak jest mocny(...)intensywny, a ja właśnie takie wyraziste musztardy lubię najbardziej. Podaję przepis na większą ilość bo gwarantuję, że będziecie ją zużywać nie tylko do ryby :) Domowa musztarda (porcja na 2 niewielkie słoiczki): 3 opakowania gorczycy białej Galeo 8 łyżek octu z białego wina 6 łyżek wody (przegotowanej) na następny dzień: ok. 3 łyżki wody szczypta soli łyżeczka papryki ostrej Galeo

Mienta blog
KASZA JAGLANA SMAŻONA Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 155

Kasza jaglana smażona ze szparagami, cukinią i łososiem to zdrowe i kolorowe danie, które z powodzeniem można zabrać na lunch do pracy lub podać jako kolację czy obiad.  Doprawiłam je sosem sojowym, papryczką chili i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sokiem z limonki. Dzięki dodatkowi ryby danie jest pełnowartościowe i sycące, ale jednocześnie lekkie. Nie traci(...)limonki do wyciśnięcia, listki kolendry WYKONANIE KASZA :Do garnka, najlepiej z grubym dnem, wsypujemy kaszę. Prażymy na średnim ogniu około 1 minutę, często mieszając. Dodajemy 1 łyżkę masła i smażymy jeszcze 2 minuty. Dolewamy 1 szklankę gorącej wody (uwaga, może pryskać). Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy 10 minut. Wyłączamy ogień, kaszę wykładamy na duży talerz, lekko solimy

cool and minty
Ryba na cieście francuskim 354

kremówka – 100ml Koperek – 2 pęczki Cebula – 1 duża cebula do pieczarek + 1 mała cebula do sosu Mąka pszenna – 1 czubata łyżeczka Woda – 100ml   Ryba na cieście francuskim – wykonanie: Płat ciasta francuskiego przekroić na dwie części. Każdą część złożyć na pół. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 10-15 minut aż ciasto(...)Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć na złoto, zwiększyć płomień i wrzucić pieczarki. Smażyć do odparowania wody z grzybów. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Rybę osuszyć, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Otoczyć z obu stron w mące. Podsmażyć z obu stron na patelni. Na ciasto francuskie nałożyć rybę

Kulinarne Przeboje
Karp cytrynowo-ziołowy 131

jajko 2 czerwone lub białe cebule oliwa z oliwek (do zalewy na karpia) olej do smażenia Dzień przed smażeniem, karpia posolić i zalać oliwą. Dodać sok z jednej cytryny, pieprz, posiekane zioła. Cebule i cytrynę pokroić w średniej grubości plastry i dodać do ryby w oliwie. Całość przykryć folią i wstawić do lodówki. Następnego dnia wyjąć filety z zalewy

Bullio
Ryba po japońsku. 132

szklanki mąki -2 jajka Sposób przygotowania: Ciasto: 1,5 szklanki mąki, szklankę wody i 2 jajka łączymy ze sobą za pomocą miksera. Ryba: Filet z dorsza myjemy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Zalewa: Szklankę wody, szklankę oleju, ocet, koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz zagotować w garnku. Warzywa: Ogórki

Magia jedzenia.
Sojowy kebab – gyros i z OpenCard w Kyoto Sushi 163

siedzenie, dekoracje wnętrz i …ceny -:). Jednak jest kilka dań w cenie do 25zł (np. zupa miso tofu to wakame – 11zł ). Dodatkowy plus – szeroki wybór dań wege i japońskie desery: smażone lody w cieście tempura, słodkie pierożki z ciasta filo i lody z zieloną herbatą. Niestety restauracja nie bierze już udziału w programie OpenCard. Wielka szkoda….     Tomek i Karolina(...)pokrojonych w płatki lub kostkę z dodatkiem przypraw shiitake gatunek grzybów japońskich tempura warzywa, owoce morza lub owoce smażone w specjalnym cieście teriyaki rodzaj japońskiego sosu, którego główne składniki to sos sojowy, miód lub cukier i sake - mirin tobiko kawior ryby latającej tofu twarożek sojowy wasabi japoński chrzan, koloru zielonego Żródło informacji: strona restauracji   i Wikipedia. Soy kebab

Qlinarnie i Qlinarnie
Sandacz smażony na pergaminie i frytki z batatów 173

Sandacz - nie lada z niego rartytas, szczególnie ceniony przez smakoszy. To największa ryba słodkowodna. Jego mięso jest bardzo smaczne, praktycznie pozbawione ości, nadaje się do przyrządzania na wiele sposobów. Najlepiej smakuje sandacz smażony. Dobrze łączy się z wieloma dodatkami. Do wykwintnego sandacza powinno podawać się szampana lub przynajmniej wytrawne białe wino. Tak szlachetna ryba broni się sama wyrafinowanym smakiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowany filet z łososia w włoskiej kapuście. 171

ziemniaki 100 ml. śmietana 36% 1 żółtko 8 dag ser mozzarella 4 liście kapusta włoska 10 dag pieczarki pieprz olej do smażenia szczypiorek Wykonanie. Filet z łososia , odciąć skórę, usunąć ości, pokroić na dwie porcje, posypać przyprawą do ryb, skropić cytryną. Odstawić na 15 minut, niech przejdzie przyprawami. Ziemniaki obrać, przekroić na połowę, obgotować  około 15 minut, odlać

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania