ryby smażone - 3566 przepisów (strona:80/238)

Ryba po grecku 149

pół łyżeczki cukru 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz, papryka słodka i ostra, kardamon olej rzepakowy do smażenia 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki bulionu warzywnego natka pietruszki do smacznej dekoracji panierka do ryby: mąka pszenna i jajko - na oko, jak zabraknie dodajcie mąki lub jajka Wykonanie: Filety dorsza (lub mintaja) kroimy na około(...)centymetrowe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, obtaczamy w rozbełtanym jajku i oprószamy mąką. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.   Teraz warzywa. Cebulę siekamy w drobne piórka. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej na grubszych oczkach.   Na dużej patelni szklimy cebulę oraz starte pozostałe warzywa, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe, przyprawiamy kardamonem

Zasmakuj Kuchni
śledzie smażone w zalewie octowej 134

konkretnie śledzie ) włożyłam do octu. Składniki: Niezbyt duże śledzie ( użyłam nieco ponad kilogram ) 2 jajka przyprawa do ryby cytrynowa sól pieprz ziele angielskie liść laurowy pieprz w ziarenkach wegeta 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mąka cebula olej do smażenia na zalewę: 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli Sposób wykonania(...)grzbiety i boczne ości posypać cytrynową przyprawą do ryby, i zostawić na godzinkę. Z jajek mleka i mąki przygotować ciasto do panierowania, ciasto musi być troszeczkę gęściejsze niż na naleśniki. Należy pamiętać by do ciasta dodać proszek do pieczenia, odrobinę soli, pieprzu i wegety. W cieście zanurzać śledzie i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Cebulę obrać

Darcia w kuchni
RYBA PO JAPOŃSKU. 398

cytryny i zostawiam na kwadrans w lodówce. Panieruję je w jajku, obtaczam w mące, znów w jajku, potem w bułce. Smażę jak schabowe. Osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. Warzywa kroje w słupki, układam warstwami wraz z rybą. Wszystkie składniki zalewy zagotowuję i wystudzam. Chłodną zalewą zalewam przygotowaną rybę z warzywami. Zostawiam na noc w lodówce. Smacznego! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Śledzie w cieście piwnym 142

miseczki dodajemy piwo i mieszamy, następnie dodajemy sól i pieprz oraz mąki tyle by ciasto miało konsystencję gęstniejącej śmietanki i nadawało się do maczania ryb. Śledzie osuszamy w ręczniku papierowym, maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor na patelni zwilżonej olejem. Podajemy na ciepło lun zimno

Gotowanie jest łatwe
Tempura z owoców morza 139

Tempura to danie kuchni japońskiej, chociaż wymyślili ją Portugalczycy. Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza, ryby lub warzywa, które zanurza się w cieście i krótko smaży na głębokim oleju. Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest kruchą, chrupiącą i półprzezroczystą mgiełką z ciasta. Składniki: • 3 duże krewetki • 2 paluszki krabowe

To co kocham
Ryba w ziemniaczanej panierce. 134

kawałki, nacieramy solą i grubo mielonym pieprzem, starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody,  łączymy z 1/2 jajka, pieprzem i solą, każdy kawałek ryby moczymy w jajku(w drugiej połowie) okładamy ziemniaczaną panierką,  smażymy na maśle z obu stron po 5 minut, przykrywamy pokrywką i smażymy kolejne 2-3 minuty z każdej strony, odkrywamy, chwilę smażymy na złoty

Kuchnia Beaty
Warzywa w tempurze 264

potrawa kuchni japońskiej, pochodząca z Portugalii. Tempura została wprowadzona do Japonii przez portugalskich misjonarzy jezuickich w XVI wieku. Do jej przygotowania wykorzystuje się m.in.: ryby, krewetki, kalmary, małże, grzyby, warzywa. Są one panierowane i smażone krótko (4 – 5 min.) na głębokim oleju. Warzywa w tempurze. Składniki na ciasto: - 3 łyżki skrobi kukurydzianej - 3 łyżki mąki tortowej - lodowata woda

mojewypiekiinietylko
Ryba -filety z Mintaja 126

całe filety z dowolnej ryby dwa jajka mąka sól cytrynka i limonka oliwa Sposób: Filety oczyszczamy i osuszymy papierowym ręcznikiem, Solimy i polewamy delikatnie sokiem z cytryny -dzięki temu nie będzie ryba pryskać na patelni Pozostawiamy w takiej marynacie około 20 min żeby ryba przeszła cytryną. Następnie panierujemy w rozklepanym  jajku i mące Smażymy na gorącej oliwie . Polecam

Viola cooks with passion
Steki z tuńczyka 147

pieprz Rybe umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie posmarować oliwą z oliwek i z obu stron posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowaną rybę odstawić na 20 minut. Rozgrzać patelnię (najlepiej grillową) i smażyć steki 1-2 minuty z każdej strony. Przed podaniem można skropić sokiem z cytryny. Smacznego

kuchnia doski
Śledzie smażone i marynowane w zalewie z octem 167

ewentualnie cebula Przygotowanie: Świeże śledzie umyć i pokroić na dzwonka (jeśli byłyby z łbami należy je odciąć ) Z podanych składników zagotować zalewę Dzwonka śledzi smażyć kolejno maczając wpierw w mące Do słoja wkładać usmażoną  rybę, ewentualnie przekładając sparzoną cebulą Zalać przestudzoną zalewą, zakręcić słój - najlepsze po kilku dniach ( odstawić w chłodne miejsce ). Tak przyrządzone śledzie zrobiłam po raz pierwszy

Proste Potrawy
Ryba w panierce z kolendrą 170

skrzydełek. Składniki: 3 filety dowolnej ryby 1 jajko 1/2 szklanki mąki kukurydzianej łyżeczka kolendry sól Sposób przygotowania: 1. Jeśli filety są zamrożone należy je rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Podzielić filety na porcje. Jajko rozbełtać z solą. Zmieloną kolendrę wymieszać z mąką kukurydzianą. Rybę obtaczać najpierw w jajku a następnie w mące kukurydzianej. Smażyć na rumiano z obu stron

Na Ciasteczkowych Papierach
Ryba smażona 166

mąka pszenna mąka ziemniaczana olej  Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem,odstawić do lodówki.Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące wymieszanej z odrobiną mąki ziemniaczanej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Smażona flądra z Bałtyku 162

50/50) - mąka pszenna Ziemniaki, marchew kroję w słupki jak na frytki. Polewam odrobiną oliwy, układam na blaszce i piekę w piekarniku na złoty kolor. Rybę obieram z łusek, oczyszczam. Solę, panieruję w mące i smażę. Podaję gorące z kilkoma plastrami cytryny! Taka chrupiąca flądra smakuje mojemu K. najbardziej, a jest prawdziwym "pożeraczem" fląder ;-)))) ;-*** Smacznego! Buziaki! A Wy jaką rybkę

SMYKWKUCHNI
Turbot z karmelizowaną cytryną 147

patelnię i lekko podsmażyć z dwóch stron. Przełożyć na pergamin i piec z batatem w 200 stopniach ok 40 minut. Na patelni na której smażył się turbot karmelizować cytrynę. Położyć przed podaniem na wierzch ryby, posypać drobno posiekaną natką

AZgotuj!
Dorsz smażony 149

każdy kawałek dorsza posypać koperkiem suszonym. Na patelni rozgrzać olej. W międzyczasie każdy kawałek dorsza obtoczyć w mące i od razu wkładać na patelnię. Smażyć na średnim ogniu, aż uzyskamy złoty kolor. Usmażone kawałki ryby przełożyć na papier do pieczenia, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Ugotować

Proponowane wyszukiwania