ryby smażone - 3566 przepisów (strona:41/238)

Ryby i studenty głosu nie mają.Ale mają do wkucia międzynarodowe. Ma love? 169

ściskać jej z innymi kolegami-rybnymi na patelni.  Ryby tłoku na patelni nie lubią Pod koniec smażenia przykryć pokrywką,chwilę poddusić. Poleca się smażyć kawałki małe. Nie wierzycie? Sami spróbujcie przewracać rybę mając nos w kodeksie i operując drugą patelnią na której smażycie obiad na dzień następny na Uni! Smacznego! I nie zapomnijcie jeszcze przed zabraniem się

Fiolka w kuchni
Smażona ryba w zalewie 201

zrobię.  Przygotowanie jej wymaga trochę czasu ale naprawdę warto. Składniki: 2 kg filetów morszczuka jajka do opanierowania ryby bułka tarta  do opanierowania ryby sól pieprz olej do smażenia zalewa: 10 dużych cebul koncentrat pomidorowy duży słoiczek (200 g) 1 duży liść laurowy 4 ziela angielskie 1 szklanka octu ½ szklanki wody 8 łyżek cukru 2 łyżki soli(...)Wykonanie: Rybę przyprawić solą i pieprzem, podzielić na mniejsze kawałki. Rybę opanierować roztrzepanym jajkiem i bułką tartą, smażyć z obu stron na złoty kolor. Przygotować zalewę: Cebulę obrać i pokroić w pióra a następnie zaszklić na oleju. Dodać resztę składników, wymieszać i gotować przez około 15 minut. W misce układać na przemian gorącą zalewę i rybę tak żeby ostatnią warstwą

Mama Gotuje
Morszczuk smażony 178

mąka olej rzepakowy Rybę dzielimy na porcje. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na conajmniej pól godziny w chłodne miejsce. Każdy kawałek ryby obtaczamy w mące, strząsamy nadmiar. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, na małym ogniu. W trakcie smażenia dorzucamy na patelnie cebulę pokrojoną w piórka i kawałki cytryny wraz ze skórką. Rybę rumienimy(...)stron. Gotową wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Rybka przepysznie przechodzi smakiem smażonej cebulki i cytryny. Do przepisu można wykorzystać dowolną rybę.     Smacznego

Atlas Smaków
Sandacz po grecku 217

Ryby po grecku robie w różnych wersjach. Z gotowanej ryby z gotowanymi warzywami. Ze smażonej- z duszonymi warzywami. Gatunki ryb też się zmieniają .Kiedyś robiłam w ten sposób dorsza bo najbardziej mi smakował .Potem parę innych ryb . Ostatnio bardzo często kupuje filety z sandacza . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Smażona dorada na warzywach z kaszą 146

Dzisiaj zapraszamy Was na smażoną doradę w towarzystwie warzyw i kaszy. Szybkie i pyszne w miarę niskokaloryczne danie Składniki: - 1 szt dorady (2 filety) - 250 g mrożonej włoszczyzny w paski - 100 g kaszy jęczmiennej - sól - 1 łyżka masła - 1 łyżka oliwy z oliwek - mąka - szczypiorek do posypania, - cytryna Porcja na 2 osoby.   Najpierw gotujemy kaszę i warzywa. Warzywa kupujemy(...)filety. Po przygotowaniu filetów oprószamy je solą i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą i smażymy filety dorady na rumiano z każdej strony zaczynając od strony ze skórą. Na talerz dajemy warzywa a na nich układamy rybę, obok podajemy kaszę. Rybę posypujemy szczypiorkiem i skrapiamy cytryną. Smacznego

Kuchenne Wariacje
DORSZ SMAŻONY PANIEROWANY. 184

dzwonki) bułka tarta mąka jajko sól, pieprz cytrynowy olej do smażenia Oprawionego dorsza myję, suszę. Bułkę mieszam z mąką w stosunku 3 : 1 (3 objętości bułki, 1 objętość mąki). Rybę solę, posypuję pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny i zostawiam na 30 minut. Cytryna "zabije" specyficzny smak ryby. Jajko roztrzepuję. Panieruję kawałki ryby najpierw w jajku, potem(...)mieszance bułki tartej i mąki. Opanierowane ryby układam na rozgrzanym oleju, smażę na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osączam z nadmiaru  tłuszczu na ręczniczku papierowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam świątecznie, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kotlety mielone z czosnkiem i natką pietruszki. 184

SMACZNEGO !!  PAMIĘTAJ ! - Nie smaż mięsa na maśle! Masło nie nadaje się do smażenia mięsa i ryb,gdyż szybko się przypala,powodując powstawanie bardzo niezdrowej akroleiny. Dlatego korzystaj z masła tylko podczas smażenia jaj i warzyw,oraz podsmażania makaronów. Jeśli je wypróbujesz napisz czy Ci smakowały. Pozdrawiam ! Tutaj znajdziesz przepis na kotlety schabowe : http://youtu.be/0sOoMXJiy8U

Przepisy i porady kulinarne
Karp w marynacie 159

szerokości około 4 cm, oprószyć solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone przekładać na ręcznik papierowy, odstawić do ostudzenia. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebule pokroić w krążki. Włożyć do wody, dodać przyprawy i ugotować aż będą al dente. Wlać ocet, zagotować. Gotować pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Zimną rybę ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać zimną(...)Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} polecam inne dania z rybą w roli głównej: karp smażony karp w szarym sosie karp w galarecie jesiotr w galarecie ryba w pomidorach   oraz dania wigilijne Wigilia w królestwie garów   zastawa

królestwo garów
Makaron z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów i cukinii 201

Przekładamy na talerz. Na rozgrzaną patelnię wylewamy 1-2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i podsmażamy krótko czosnek, uważając aby go nie przypalić Do czosnku dodajemy łososia, smażymy do zmiany koloru ryby na bardziej kremowy, dodajemy suszone pomidory. Smażymy chwilę wszystko razem i dodajemy mascarpone* i cukinię. Gdy ser się rozpuści, a wszystkie składniki połączą-doprawiamy (nie przesadzamy

Zawsze głodna!
Tuńczyk w panierce z cytrynowym tymiankiem 189

potarty parmezan, posiekany tymianek, posiekany bardzo drobno ząbek czosnku, bułkę tartą, pastę z suszonych pomidorów,oliwę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć tuńczyka z dwóch stron po minutce. Smażyć według upodobań, zależy jak lubicie. Jest masa zwolenników ryby lekko surowej w środku. Ja lubię przesmażoną i tak zawsze robię. Następnie zdjąć z patelni i obtoczyć w marynacie. ponownie położyć(...)rybę na patelni i smażyć chwileczkę. Panierka musi się zarumienić. Podawać z upieczonymi ziemniakami i surówką, polecam to było pycha

Kuchnia Pokoleń
Smażone śledzie 215

Przepis na smażone śledzie: - świeże śledzie - na panierkę: mąka pszenna i mąka ziemniaczana w stosunku 1: 1 - sól poprzez dodatek mąki ziemniaczanej, ryba będzie bardzo chrupiąca ;-) Tak przygotowane śledzie smażymy w dość głębokim tłuszcz, możecie je podać do ziemniaków na obiad, bądź chłopakom do piwa. Polecam na męskie wieczory

SMYKWKUCHNI
Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku 193

ząbki czosnku 70 g zielonych oliwek bez pestek 500 ml przecieru pomidorowego 70 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki posiekanej natki oliwy z oliwek do smażenia mąka do obtoczenia ryby sól pieprz Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, czosnek w drobną kostkę i szklimy na gorącej oliwie. Następnie dolewamy wino, czekamy aż lekko odparuje i wlewamy przecier(...)wszystko dusimy na małym  ogniu przez 10 minut.  Sos solimy i pieprzymy, zdejmujemy z ognia, dodajemy natkę i mieszamy. Rybę solimy i pieprzymy, obtaczamy  w mące i smażymy na rozgrzanej  oliwie. Wykładamy na nią pomidorowy

Kulinarne przygody Gatity
Rybne kotlety z brokułem i marchewką 171

miruna • 1 ugotowana średnia marchewka • 20 dag ugotowanego brokuła • sól • pieprz • przyprawa do ryb • 2 jajka • tarta bułka • olej do smażenia Sposób przygotowania 1. Osuszoną rybę pokroić w kostkę przyprawić solą pieprzem i przyprawą  do ryb zostawić na kilka godzin 2. Do ryby dodać jajka, 2 -3 łyżki tartej bułki,marchewkę i brokuł  rozgniecione troszkę(...)widelcem. Wymieszać wszystko razem formować kotleciki obtoczyć w bułce  smażyć na złoty kolor na oleju

W królestwie smaków Beaty
Ryba w zalewie pomidorowej 176

również to,że może długo postać i w miarę upływu czasu nabiera odpowiedniego smaku. SKŁADNIKI 1,5 kg  filetów rybnych  przyprawa do ryb 1 jajko bułka tarta  mąka olej do smażenia Zalewa:  2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 6 łyżek octu 4 małe liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu opakowanie papryki słodkiej(...)talarki. Cebulę sparzamy w ok. 2 litrach wrzącej wody przez ok 5 min. a następnie na durszlaku przelewamy zimną wodą. Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. W słoiku układamy warstwami kilka kawałków ryby , ogórki, papryka cebula i tak na zmianę   Wszystkie składniki zalewy łączymy w garnku i zagotowujemy. Gorącą zalewą napełniamy

W kuchennym oknie Ewy
Ktleciki fish burger z lubczykiem 191

Składniki - 0,5 kg ryby - 2 jajka - 3 łyżki bułki tartej - kilka listków lubczyku - przyprawa do ryb - sól pieprz - tarta bułka do panierowania - olej do smażenia  Sposób przygotowania 1. - Rybę odsączyć z nadmiaru wody wysuszyć ręcznikiem papierowym pokroić  w kostkę  - Dodać jajka 3 czubate łyżki bułki tartej posiekany lubczyk przyprawić przyprawą  solą i pieprzem

W królestwie smaków Beaty