ryby smażone - 3566 przepisów (strona:36/238)

Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 145

zamkniętym naczyniu.) Tradycyjna sałatka jarzynowa - skrojona, bez dodatku przypraw i majonezu , bez obaw postoi kilka dni w lodówce.  Ryby świeże, do smażenia - dzień wcześniej sprawiamy i przyprawiamy. Smażymy najlepiej przed samym podaniem. Ryby w zalewach - wiadomo, że potrzebują trochę czasu, aby nabrać smaku, więc je nawet trzeba wcześniej przygotować. Zalewy octowe potrzebują, w zależności od wielkości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki rybne 210

filetów z ryby, u mnie morszczuk 2 duże jajka 4 łyżki bułki tartej lub pół bułki namoczonej w mleku 3 łyżki koperku przyprawa do ryb bułka tarta do panierowania olej do smażenia dodatki tłuczone ziemniaki surówka z białej kapusty z koperkiem Filety ryby zmielić na grubych oczkach. Do zmielonej ryby dodać jajka, koperek, 4 łyżki bułki(...)tartej i przyprawę do ryb. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku jeśli potrzeba. Z masy uformować kolteciki ( u mnie wyszło 12 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor na wolnym ogniu. Smażymy na patelni, ale na nieco głębszym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami. Danie podane na talerzu z kolekcji  Agawa Gold

Monia miesza i gotuje
Małe smażone rybki – girice albo gavun czyli ateryna 4078

Małe smażone rybki – girice albo gavun czyli ateryna- na chrupko, panierowane tylko w mące i posolone, podawane z cząstkami cytryny. Większość z turystów odwiedzających kraje

Pociąg Do Kuchni
amur faszerowany 278

jakiegoś czasu króla wigilijnego stołu poddajemy metodycznie różnym eksperymentom. Głównie dlatego, że małżonek wielkim fanem tej ryby, ani smażonej, ani w galarecie, nie jest. R ok temu po raz pierwszy uwędziliśmy na święta karpia. W tym roku chcemy to zdecydowanie powtórzyć. W ubiegłym roku też, wypróbowaliśmy karpia do przygotowania uwielbianej w naszej rodzinie ryby - faszerowanej. Do jej wykonania

Eksperyment sobotni
Rokiel pieczony z wędzoną papryką 96

łyżki oliwy, położyć rybę i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni, odwrócić na drugą stronę. Smażyć aż się zrumieni z drugiej strony. Przełożyć na naczynie do zapiekania, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut (zależy od wielkości ryby). Aby sprawdzić czy ryba jest

królestwo garów
Ryba w cieście z curry 98

Rybę pokroić na kawałki i oprószyć solą, pieprzem i delikatnie sumakiem. Odstawić na 20 min w chłodne miejsce. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka curry sól pieprz Dodatkowo olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą. W przypadku, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie należy dodać mąkę. Każdy kawałek ryby obtoczyć w cieście i  smażyć na rozgrzanym oleju. ryba w cieście z curry

O kuchni z uczuciem
CHRUPIĄCA CYTRYNOWA RYBA Z WARZYWAMI 211

jaką do tej pory zrobiłam. Idealnie dosmakowana. Lekki posmak cytrynowy idealnie pasuje do ryby. Ryba, która leży w przyprawach nabiera aromatu, który niweluje zapach ryby. A zapach ryby niektórych odrzuca. Dodatkową zaletą jest panierka - chrupiąca i złocista. Każdy ją polubi .  ~~SKŁADNIKI~~ duże filety z dorsza 2 szt.  suszona natka pietruszki 1 łyżeczka pieprz cytrynowy(...)łyżki kucharek 1 łyżeczka ~~METODA~~ Rybę podzielić na mniejsze kawałki.Zasypać przyprawami (sól, czosnek, pieprz, natka pietruszki). Odstawić na ok. 20 minut do lodówki. Przyprawioną rybę obtaczamy najpierw dokładnie w mące kukurydzianej. Następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na grillowej patelni rozgrzewamy olej z masłem. Układamy rybę i smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na papierze

Kuchnia Paulettes
Śledzie w zalewie octowej 212

Przepis tradycyjny, stary jak świat idealny na zbliżający się postny piątek i gdy mamy ochotę na coś kwaśnego. Ja uwielbiam mojej mamy smażone filety ryby w takiej w słodko-kwaśnej zalewie, bo są najlepsze na świecie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Okoń nilowy w sosie węgierskim 123

papryka olej do smażenia     Przygotowanie   Rybę opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na mniejsze kawałki. Oprószyłem sola i grubo mielonym pieprzem. Odstawiłem na 15 minut. W tym czasie obrałem cebulę, posiekałem, lekko zrumieniłem na tłuszczu., dodałem mąkę, zasmażyłem, rozprowadziłem wodą, dodałem koncentrat pomidorowy, zagotowałem. Wlałem śmietanę i sok cytrynowy. Doprawiłem solą, cukrem i mielona papryką. Rybę oprószyłem mąką, usmażyłem(...)silnie rozgrzanym tłuszczu, po ok.3 minuty z każdej strony. Usmażone ryby włożyłem do naczynia z sosem i chwilę poddusiłem

R'n'G Kitchen
Rewelacyjne Fish and Chips, czyli ryba z frytami, którą pokochają nawet Ci, co im ryba ością staje… 129

Dzisiaj na widelcu, będzie kultowe danie kuchni brytyjskiej, popularne fish and chips, czyli po naszemu smażone kawałki ryby z frytkami w papierze, które można dostać niemal na każdym rogu w Wielkiej Brytanii, obficie skropione octem. Tak naprawdę fish w owym daniu jest równoznaczne z dorszem, o czym nie każdy wie,... Rewelacyjne Fish and Chips, czyli ryba z frytami, którą

Nie Bo Piekło
Sos marchewkowo-groszkowy z grillowanym dorszem. 573

Grillowany dorsz z sosem marchewkowo - groszkowym to poezja smaku. Kremowy smak sosu zachwycił cała moją rodzinkę. Sos idealny do ziemniaków i  ryżu. Dodatkiem do sosu może być ryba, kurczak- smażony lub grillowany, tak jak lubimy najbardziej. Potrawa jest prosta w wykonaniu i najważniejsze - uwielbiana przez mojego synka :) Polecam. Składniki: 3 marchewki puszka groszku 200 ml śmietany 200 ml bulionu

Smaki Edyty
Grillowany okoń z sosem cebulowo- szpinakowym 129

Rybę dokładnie obieramy z łusek i myjemy. Nacinamy paseczki. Przyprawiamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę do lodówki. 2.       W misce mieszamy mąkę z bułką tartą. Obtaczamy rybę i smażymy na patelni grillowej do momentu zarumienienia. 3.       Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez

VioletoweKucharzenie
Halibut z ziołami 96

skórką cytrynową i sokiem z cytryny. Na rozgrzanej patelni położyć papier do pieczenia, na niego wlać 2 łyżki oliwy, dodać 2-3 łyżki masła, położyć rybę. Na rybie ułożyć zioła i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni. Przełożyć rybę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać tłuszczem z patelni i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)około 10 minut. Przed podaniem rybę oprószyć solą, nie solić przed smażeniem. Podałam z puree z bobu i pomidorami.   zastawa

królestwo garów
Ryba w cieście piwnym 103

łyżeczki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta sody oczyszczonej 8 łyżek mleka 7 łyżek piwa szczypta soli, pieprzu i czosnku olej do smażenia Przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Do przygotowania ciasta potrzebne są 2 naczynia; miska i wysoki garnek. W misce wymieszać suche produkty (mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek(...)produkty i  przyprawy – wszystko mieszać łyżką lub mikserem na najmniejszych obrotach. Rozgrzać olej na patelni (w takiej ilości, aby ryba była w połowie w nim zanurzona). Kawałki ryby zanurzyć w cieście i piec po 2 min. z każdej strony na złoty kolor. Po upieczeniu rybę należy

KuchniaWeDwoje.pl