ryby smażone - 3566 przepisów (strona:44/238)

Paluszki rybne z dorsza 87

marynacie i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. 4. Po godzinie rybę obtaczamy w roztrzepanym jajku i mące, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia (ok. 5 min z każdej strony). Olej powinien przykrywać całe dno patelni. Dodatkowo przez kilka sekund obsmażamy również boki ryby. 5. Tak przygotowane paluszki przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć

Bez Cebuli
Sola z sałatkowym rarytasem. 140

owoce doprawione ostrą papryczką. Jeśli zainteresowały Was produkty tej firmy to zapraszam do sklepu internetowego http://eterno.pl/ Zapraszam :) Składniki : 4 kawałki soli ( ryby ) sól, pieprz , szczypta chili 1 jajko bułka tarta z paluszków olej do smażenia(...)atkowy rarytas Eterno   Wykonanie: Rybę myjemy, osuszamy ręczniczkiem, przyprawiamy  solą pieprzem i szczyptą chili. Rybę maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce z paluszków.Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Na każdy kawałek upieczonej  ryby nałożyć po łyżce sałatki. Podawać z ryżem, wyśmienicie smakuje:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
109. Ryby w cieście z zalewy 141

filetów mintaja lub innej ryby Ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody 3-4 łyżki maggi Zalewa  3 duże cebule 5 dużych ogórków konserwowych 1 średni słoik papryki konserwowej 2 szklanki wody 1/4 szklanki oleju 3 łyżki octu 1 łyżeczka soli sól, pieprz, olej do smażenia    Rybne filety pokroić w nieduże kawałki, posolić(...)godziny. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, ciasto musi mieć konsystencje gęstej śmietany. W razie potrzeby należy dodać więcej wody lub mąki. Kawałki ryby obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na głębokim tłuszczu. Upieczone ryby układać na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przygotować zalewę: Warzywa pokroić w kostkę, cebulę w piórka.dodać wodę,olej

Jadło i czytadło
Grillowany pstrąg. 200

aluminiową  i wkładamy do lodówki na około 2 godz. (jeśli pomyślicie wcześniej to na całą dobę), pstrągi wyjmujemy z folii aluminiowej i wkładamy do "kratki do ryb" i na grilla, smażymy po 10 min.z każdej strony,( na wierzch ryby włóż plasterki masła- doda smaku), danie jest gotowe jeszcze jakaś sałatka i super kolacja

Kuchnia Beaty
RYBA W OCCIE 107

Sposób wykonania: Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem. Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki.  Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę obtoczoną w cieście. W garnku zagotować wszystkie składniki podane wyżej na zalewę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ogórki , paprykę i cebulkę pokroić w kosteczkę. W naczyniu układać

Darcia w kuchni
Pieczona ryba po bolońsku 219

papryka - 1 żółta papryka - 2 cebule - 500 g mrożonych filetów ryby  - 4 łyżki przecieru pomidorowego - olej - sól, pieprz - łyżeczka suszonych ziół  prowansalskich - łyżeczka suszonego oregano Sposób przygotowania:  Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na złoty kolor.   Pieczarki myjemy i kroimy na małe kawałki Smażymy na tej samej patelni co cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem(...)zamiast pieczenia obrać je obierakiem do warzyw.  Papryki kroimy na podłużne cienkie paski i smażymy. Kiedy papryka będzie miękka doprawiamy ją solą, pieprzem i ziołami.  Rybę solimy i pieprzymy. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.  Połowę filetów przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy częścią pieczarek i  papryk. Tworzymy kolejną warstwę. Wierzch smarujemy przecierem pomidorowym.  Wstawiamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Dorsz bałtycki smażony na maśle czosnkowym 161

Przy piątku tradycyjnie na stole gości ryba. Tym razem dorsz bałtycki smażony na czosnkowym masełku - pyszna propozycja na obiad. Mnie najlepiej smakował z lekką surówką i kromką pełnoziarnistej bagietki. Składniki: 2 sprawione dorsze 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku sól pieprz cytrynowy tymianek oregano mąka do obtoczenia cytryna Ryby umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, posypać przyprawami i odstawić(...)godzinę. Czosnek posiekać. Masło rozpuścić na patelni, dodać czosnek, zrumienić go lekko. Ryby obtoczyć w mące, wyłożyć na rozgrzane masło, smażyć na średnim ogniu na złoto z każdej strony (po ok 3-4 minuty), razem z patelnią* wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 10 minut w temp. 200stC. Podawać z plasterkami cytryny. uwaga: Jeśli patelnia ma rączkę z tworzywa

Obiad gotowy
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 152

Pomimo tego, że byliśmy tam zimą, napój ten podawany jest z lodem. Skoro jesteśmy nad morzem to co jemy – owoce morza. Na pierwszy ogień poszły smażone nad żarem sardynki posypane grubą solą morską (ryby te można jeść w całości). Rybki te smaży się nad rozgrzanymi węgielkami drzewnymi na takich ciekawych łódeczkach - wystarczy nadziać rybę na długą wykałaczkę, wbić

Right Behind The Kitchen
Kotlety mielone z dorsza 119

dorsza 2 -3 łyżki bułki tartej 1 łyżka majonezu 1 jajko sól, pieprz 1 łyżka przyprawy  Caffe de Paris bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sposób przygotowania: Rybę mielimy, jak zamrożona to wcześniej rozmrażamy ją, przekładamy do miski. Dodajemy jako, bułkę  tartą, majonez oraz przyprawę Caffe de Paris , mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem

Bajeczna Kuchnia
Łosoś i eksplozja koloru! 177

sól, pieprz, zioła dalmatyńskie Do dzieła: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Łososia osuszamy papierowym ręcznikiem, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i smażymy na niej rybę. Ja nie robię tego w bardzo wysokiej temperaturze. U mamy korzystam z kuchni indukcyjnej i tutaj wybieram połowę mocy grzania - a więc to taki nie za duży ogień

Spektrum Smaku
Chrupiące ciasto piwne do kurczaka, lub ryby. 291

tarte, czy mące i smaży. My pokażemy troszkę inną panierkę, może nie do końca nadaje się do schabu, ale kawałki kurczaka, czy ryba wychodzą znakomicie. Do poszukiwań przepisu na chrupiącego kurczaka zachęciła nas podobnie jak w przypadku, smażonego makaronu po chińsku , wizyta w azjatyckim barze. W każdym tak zwanym „chińczyku” podają kurczaka, lub kaczkę w chrupiącej panierce. Przepis(...)frytkownicy lepiej wkładać od razu do oleju, a nie najpierw na sitko. Sitko nam się przyda do wyciągania. Ciasto jest gęste i jeżeli najpierw położymy rybę na koszyk to ona się w czasie smażenia do niego przyklei i ciężko będzie ją oddzielić nie psując panierki. Smażymy aż panierka osiągnie ciemno złoty kolor i gotowe, mamy pyszną chrupiącą panierkę. …Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Maminkowe zapiekanki z rybą 160

drożdży -1/2 płaskiej łyżeczki cukru -sól -pieprz ziołowy i naturalny -przyprawa do ryb -przyprawa warzywna -olej do smażenia -bułka tarta do posypania foremek Rybę płuczemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze części, posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na czas przygotowania ciasta. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Drobno kroimy szczypiorek. Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy łyżkę mleka i mieszamy

Maminek kulinarny
Dorada z farszem w towarzystwie warzyw z piekarnika 93

Farsz - masło mieszamy z 2 ząbkami wyciśniętego czosnku i drobno posiekaną pietruszką. Farsz wkładamy i rozprowadzamy w kieszonce jaką zrobiliśmy w rybie. Aby mieć pewność, że podczas smażenia farsz nam nie wypadnie rybę zakleszczamy wykałaczkami. Z każdej strony rybę obsypujemy przyprawami. Rybę przekładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Dodajemy pomidory, paprykę i pieczarki. Blaszkę z rybą umieszczamy w rozgrzanym

ClauditteMissCooking
Dlaczego ryby powinny być obecne w naszej diecie? Czy szkodzą? Które wybrać? 148

oraz śledź.  Oprócz tego ryby są doskonałym źródłem pełnowartościowego białka , które jest podobne do białka zwierzęcego, ale nasz organizm łatwiej je przyswaja.  Dodatkowo ryby są niskokaloryczne (oczywiście bez smażenia w panierce i w głębokim tłuszczu). Nawet te najbardziej tłuste zawierają mniej kcal od chudego mięsa. Dla porównania: 100g dorsza to 70 kcal, śledzia solonego - 219, makreli(...)podczas gotowania, a nawet odgrzewania ryby w kuchence mikrofalowej - ilość tych negatywnych substancji zmniejsza się o 30%, a w czasie smażenia w głębokim tłuszczu nawet o ponad 70. Co z tego wnika? Jeśli ryby zawierają jakiekolwiek szkodliwe związki - to do naszego organizmu może trafić ich naprawdę śladowa ilość, a i tak przeważają inne pozytywy, dzięki którym warto spożywać

Di gotuje
Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko 193

kłaść łososia skórą do dołu na gorącym oleju. Dodać też plastry cytryny, przewracając je wraz z łososiem. Smażyć łososia od strony skóry ok. 2 minut i przewrócić rybę na drugą stronę. Smażyć kolejne 1,5 minuty. Uważać by łososia nie przesmażyć, bo stanie się suchy i wiórowaty. Jak prawidłowo usmażyć soczystego łososia z patelni , by nie był przesuszony, znajdziesz

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania