rybna - 500 przepisów (strona:23/34)

Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto 155

plasterki prosciutto3 łyżki ”Smakowitej pajdy” z cebulką i ziołami ogrodowymipieprzPrzygotowanie:Cukinię pokroić wzdłuż na paseczki. Mintaja pokroić w kostkę szerokości paska cukinii i zawinąć w prosciutto. Nadziewać rybne paczuszki na patyczki do szaszłyków, przeplatając paseczkami cukini. ”Smakowitą pajdę” roztopić w rondelku i za pomocą pędzelka posmarować przygotowane szaszłyki. Doprawić pieprzem i grillować przez około 15 minut

Oryginalny smak
Ryba w pomidorach 134

smaku jest zupełnie inna :) W sumie moja babcia też ma identyczny przepis i też smakuje inaczej :) I bardzo proszę Was o kliknięcie : https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=2045Składniki:1/2 kg filetów rybnych  (+ bułka tarta i jajko)3/4 - 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju3 łyżki ketchupu pikantnego3 łyżki octu2 łyżki cukruziele angielskieliść laurowy1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 duże cebule3 ogórki konserwowePrzygotowanie

charlotte gotuje
Zupa PHO z kurczakiem 416

zdejmujemy z zupy. Gdy wywar jest znów klarowny, dodajemy do niego przyprawy - pieprz i kolendrę w ziarnach, goździki, cynamon, cebulę, imbir, czosnek, sól, cukier, sos sojowy i ew. sos rybny, gwiazdki anyżu i kardamon (ja gotowałam bez tych przypraw i był wyśmienity :) ). Najpóźniej po 30 minutach od zagotowania, z wywaru wyjmujemy kurczaka, by nie był zbyt suchy i bez smaku

Taste Of My Day
Pizza z Sardynkami i Tuńczykiem 203

sosie paprykowym dały fajny posmak papryki. Dziecko stwierdziło, że to pizza na bogato. To taki przykład jak zrobić pizzę i nie biegać po sklepie za dodatkami do niej. Puszki rybne mogą zawsze leżakować w naszej szafce i czekać na odpowiednią chwilę. Moje puszki doczekały się takiej właśnie chwili. Teraz jak to piszę, to mam ochotę..... na tą pizzę ponownie. Spróbujcie

Blondynka Gotuje
rosół z kury rosołowej z kurkumą... 152

korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
C... Conchiglioni nadziewane 332

posypujemy serem, a szpinakowe muszelki ozdabiamy kawałkiem łososia i fety. W temperaturze ok. 180'C zostawiamy je na ok. 20min.Można posypać koperkiem. O dziwo, mięsożerca bardziej zajadał się rybną wersją :)Gotowe

Kitchens Alphabet
Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" (bezglutenowe) 230

Zawsze mawiam, że MY, tzn. JA i mój M, (czytaj Mąż) nie jesteśmy "rybni";-) znaczy to, że najzwyczajniej w świecie nie przepadamy za rybim posmakiem, ba! nawet zapachem. To żeśmy się dobrali, no nie? A, że rybkę jeść trzeba, więc kombinuję jak mogę. Oto co wykombinowałam! Tadam!!! Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!"Powiem krótko: PYCHAAAA!!!Mówiąc dłużej;-) mój

Restauracyjka Literacka
Chowder w stylu "Manhattan". 153

Zadziwiające, jak wiele najróżniejszych zup rybnych istnieje na świecie i jak wiele z nich stało się niemal narodowymi potrawami. Najbardziej znamienne to zupa z mięczaków i bouillabaisse. Dobrze znany jest chowder z małży ze śmietaną "New England". Ja proponuję bardzo smakowity, zawierający pomidory, chowder  w stylu "Manhattan", oparty na krewetkach i łososiu.Słowo "chowder" ,oznaczające rodzaj zupy, pochodzi

Kulinarny karnet Christophera
Łosoś w galarecie. 153

gotowania  liść laurowy, ziele angielskie i sól. Gotować na małym ogniu około 1 godziny. Całość przecedzić przez sito. Z pozostałych ugotowanych, a zdjętych z kręgosłupa i głowy małych rybnych cząstek, można zrobić tymbaliki. Przecedzony wywar wlać  do  garnka do gotowania ryb ze specjalną wkładką ,obecnie są dostępne w sklepach. Jeżeli takiego nie  posiadamy to wykorzystujemy inny

Kulinarny karnet Christophera
Wigilijna zupa z sandacza z pomarańczą. 146

posiekane drobno cebule, posiekany por, czosnek posiekany, liść laurowy i majeranek. Przesmażyć, aż cebula zmięknie. Wlać wino, dodać pokrojoną paprykę i pomidor .Przykryć i smażyć 10 minut. Dodać wywar rybny, przecier pomidorowy, cukier , szafran z zalewą i pokrojoną w cząstki 1 pomarańczę. Gotować na małym ogniu ,bez przykrycia 10 minut. Dodać pokrojonego w  kostkę (paski) ,tak na kęs, sandacza

Kulinarny karnet Christophera
Karp w galarecie klarowanej. 193

właśnie dla nich ten egzemplarz. Składniki. 1,5 kg karp królewski Wywar. 1,5 l wody 20dag włoszczyzna 2 listki laurowe 5 ziaren pieprzu Galareta. 3/4 l wywaru rybnego 1 dag żelatyny 1 łyżka octu  2 białka Przygotować filety. Każdy porcjować w poprzek na kawałki 3-4 cm. Z głowy karpia, włoszczyzny ,przypraw, wody ugotować wywar, pod koniec osolić

Kulinarny karnet Christophera
Sandacz po polsku z wody. 164

Sandacz po polsku. Sandacz z wody jest polską  tradycyjną potrawą wigilijną i jeśli podajemy dwa dania rybne, pierwszym będzie sandacz. Składniki. 1 sandacz około 1 kg 1 marchewka 1  pietruszka 1 plaster selera 1  cebula 1 listek laurowy  5 ziaren pieprzu  3 ziarna ziele angielskie 3 jaja 5 dag masła 1 łyżka naci pietruszki Wykonanie

Kulinarny karnet Christophera
Proste i smaczne - makrela z mozzarellą. 158

sól, pieprz i zmiksować. Mozzarellę przekroić w poprzek na 2 części, a te na 4 i wykroić kółka, lub pozostawić takie jak nam wyszły. Na połowę kółek nałożyć pastę rybną i przykryć pozostałymi kółkami mozzarelli. Ozdobić listkami bazylii

Kulinarny karnet Christophera
Leniwe śniadanie z Lubellą - relacja 179

praktykę. Zostaliśmy podzieleni na grupy i dostaliśmy przepisy śniadaniowe do realizowania. Na przygotowanie czekały: sałatka owocowa z płatkami, sałatka warzywna z płatkami, omlety bananowe z płatkami oraz kanapki z rybną pastą i posypką z płatków kukurydzianych. Inspiracje bardzo fajne, przygotowanie łatwe, a płatki już nie będą tylko do mleka.  Takie spotkania dają świadomość i radość, bo ciężko je nazwać

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania