plasterki prosciutto3 łyżki ”Smakowitej pajdy” z cebulką i ziołami ogrodowymipieprzPrzygotowanie:Cukinię pokroić wzdłuż na paseczki. Mintaja pokroić w kostkę szerokości paska cukinii i zawinąć w prosciutto. Nadziewać rybne paczuszki na patyczki do szaszłyków, przeplatając paseczkami cukini. ”Smakowitą pajdę” roztopić w rondelku i za pomocą pędzelka posmarować przygotowane szaszłyki. Doprawić pieprzem i grillować przez około 15 minut
Oryginalny smaksmaku jest zupełnie inna :) W sumie moja babcia też ma identyczny przepis i też smakuje inaczej :) I bardzo proszę Was o kliknięcie : https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=2045Składniki:1/2 kg filetów rybnych (+ bułka tarta i jajko)3/4 - 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju3 łyżki ketchupu pikantnego3 łyżki octu2 łyżki cukruziele angielskieliść laurowy1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 duże cebule3 ogórki konserwowePrzygotowanie
charlotte gotujezdejmujemy z zupy. Gdy wywar jest znów klarowny, dodajemy do niego przyprawy - pieprz i kolendrę w ziarnach, goździki, cynamon, cebulę, imbir, czosnek, sól, cukier, sos sojowy i ew. sos rybny, gwiazdki anyżu i kardamon (ja gotowałam bez tych przypraw i był wyśmienity :) ). Najpóźniej po 30 minutach od zagotowania, z wywaru wyjmujemy kurczaka, by nie był zbyt suchy i bez smaku
Taste Of My Daysosie paprykowym dały fajny posmak papryki. Dziecko stwierdziło, że to pizza na bogato. To taki przykład jak zrobić pizzę i nie biegać po sklepie za dodatkami do niej. Puszki rybne mogą zawsze leżakować w naszej szafce i czekać na odpowiednią chwilę. Moje puszki doczekały się takiej właśnie chwili. Teraz jak to piszę, to mam ochotę..... na tą pizzę ponownie. Spróbujcie
Blondynka Gotujekorzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubięposypujemy serem, a szpinakowe muszelki ozdabiamy kawałkiem łososia i fety. W temperaturze ok. 180'C zostawiamy je na ok. 20min.Można posypać koperkiem. O dziwo, mięsożerca bardziej zajadał się rybną wersją :)Gotowe
Kitchens AlphabetZawsze mawiam, że MY, tzn. JA i mój M, (czytaj Mąż) nie jesteśmy "rybni";-) znaczy to, że najzwyczajniej w świecie nie przepadamy za rybim posmakiem, ba! nawet zapachem. To żeśmy się dobrali, no nie? A, że rybkę jeść trzeba, więc kombinuję jak mogę. Oto co wykombinowałam! Tadam!!! Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!"Powiem krótko: PYCHAAAA!!!Mówiąc dłużej;-) mój
Restauracyjka LiterackaZadziwiające, jak wiele najróżniejszych zup rybnych istnieje na świecie i jak wiele z nich stało się niemal narodowymi potrawami. Najbardziej znamienne to zupa z mięczaków i bouillabaisse. Dobrze znany jest chowder z małży ze śmietaną "New England". Ja proponuję bardzo smakowity, zawierający pomidory, chowder w stylu "Manhattan", oparty na krewetkach i łososiu.Słowo "chowder" ,oznaczające rodzaj zupy, pochodzi
Kulinarny karnet Christopheragotowania liść laurowy, ziele angielskie i sól. Gotować na małym ogniu około 1 godziny. Całość przecedzić przez sito. Z pozostałych ugotowanych, a zdjętych z kręgosłupa i głowy małych rybnych cząstek, można zrobić tymbaliki. Przecedzony wywar wlać do garnka do gotowania ryb ze specjalną wkładką ,obecnie są dostępne w sklepach. Jeżeli takiego nie posiadamy to wykorzystujemy inny
Kulinarny karnet Christopheraposiekane drobno cebule, posiekany por, czosnek posiekany, liść laurowy i majeranek. Przesmażyć, aż cebula zmięknie. Wlać wino, dodać pokrojoną paprykę i pomidor .Przykryć i smażyć 10 minut. Dodać wywar rybny, przecier pomidorowy, cukier , szafran z zalewą i pokrojoną w cząstki 1 pomarańczę. Gotować na małym ogniu ,bez przykrycia 10 minut. Dodać pokrojonego w kostkę (paski) ,tak na kęs, sandacza
Kulinarny karnet Christopherawłaśnie dla nich ten egzemplarz. Składniki. 1,5 kg karp królewski Wywar. 1,5 l wody 20dag włoszczyzna 2 listki laurowe 5 ziaren pieprzu Galareta. 3/4 l wywaru rybnego 1 dag żelatyny 1 łyżka octu 2 białka Przygotować filety. Każdy porcjować w poprzek na kawałki 3-4 cm. Z głowy karpia, włoszczyzny ,przypraw, wody ugotować wywar, pod koniec osolić
Kulinarny karnet ChristopheraSandacz po polsku. Sandacz z wody jest polską tradycyjną potrawą wigilijną i jeśli podajemy dwa dania rybne, pierwszym będzie sandacz. Składniki. 1 sandacz około 1 kg 1 marchewka 1 pietruszka 1 plaster selera 1 cebula 1 listek laurowy 5 ziaren pieprzu 3 ziarna ziele angielskie 3 jaja 5 dag masła 1 łyżka naci pietruszki Wykonanie
Kulinarny karnet Christopherasól, pieprz i zmiksować. Mozzarellę przekroić w poprzek na 2 części, a te na 4 i wykroić kółka, lub pozostawić takie jak nam wyszły. Na połowę kółek nałożyć pastę rybną i przykryć pozostałymi kółkami mozzarelli. Ozdobić listkami bazylii
Kulinarny karnet Christopherapraktykę. Zostaliśmy podzieleni na grupy i dostaliśmy przepisy śniadaniowe do realizowania. Na przygotowanie czekały: sałatka owocowa z płatkami, sałatka warzywna z płatkami, omlety bananowe z płatkami oraz kanapki z rybną pastą i posypką z płatków kukurydzianych. Inspiracje bardzo fajne, przygotowanie łatwe, a płatki już nie będą tylko do mleka. Takie spotkania dają świadomość i radość, bo ciężko je nazwać
Pasja Smaku