ryba - 22175 przepisów (strona:342/1479)

ROLLSY Z PASTĄ RYBNĄ (keto, LCHF, bez glutenu) 157

Często goszczą u mnie po weekendzie gdy zostają mi puste naleśniki, które zazwyczaj smażę na śniadanie w wolne dni. Do tego szybka do zrobienia i zdrowa pasta z wędzonej ryby (u mnie z makreli lub halibuta), która jest idealnym dodatkiem do keto naleśników. Rollsy z pastą rybną to świetna propozycja na śniadanie, kolację czy lunch do pudełka na wynos. Składniki(...)wielkości patelni. Polecam filmik , gdzie pokazuję jak smażyć keto naleśniki. Makrelę i halibuta obrać ze skóry, oczyścić z ości i drobno pokroić. Cebulkę drobno posiekać i wymieszać z rybami, majonezem i przyprawami. Na naleśnikach ułożyć farsz rybny. Można opcjonalnie dodać np ogórka, sałatę, awokado a następnie zwinąć w rulonik. U mnie naleśniki zostaly pokrojone na mniejsze rollsy z pastą rybną

Ola la LCHF
Fit kotlety rybne z kaszą jaglaną 117

kotlety rybne z kaszą jaglaną polane sosem pomidorowym to bardzo lekkie, pożywne i zdrowe danie obiadowe. Jeden kotlecik ma tylko około 120 kcal. Są delikatne, miękkie i puszyste. Smak ryby jest jak dla mnie wystarczająco wyczuwalny, kasza jaglana go nie pochłania, choć nieco łagodzi. Jeśli dbacie o linię, ta potrawa na pewno urozmaici wasze codzienne menu! [embed]https://youtu.be/mw-MMRaGU7M[/embed](...)Składniki na fit kotlety rybne z kaszą jaglaną (około 12 sztuk): 400 g filetów z ryba (dałam z dorsza) 100 g kaszy jaglanej 3 średnie marchewki jajko pół szklanki płatków owsianych pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka ostra, czosnek suszony, pieprz ziołowy, estragon, suszona cebula Na sos: 2 pomidory 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wody łyżka octu ryżowego sól

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony pstrąg z warzywami 181

niecałą godzinę. Aromatyczny, pieczony pstrąg z warzywami Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis na pyszną rybkę, tym razem jest to pstrąg pieczony z warzywami. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb. Przede wszystkim z tego względu, że wspaniale smakuje i bardzo pasuje mi delikatna konsystencja mięsa. Dodatkowo pstrąga robi się szybko i bez zbędnych ceregieli. :) Jeśli lubisz tę pyszną rybkę to wypróbuj(...)zaletą jest to, że wszystko robi się praktycznie w tym samym czasie i na tej samej blasze, dzięki czemu nie brudzimy niezliczonej ilości naczyń! Bardzo lubię takie przepisy. :) Pyszna ryba z warzywami Pstrąg świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami takimi jak batat, cukinia, pomidory czy cebula ale można dodać do niego również bakłażana, paprykę, marchewkę czy korzeń pietruszki

Book of spells
Pieczony pstrąg z warzywami 181

niecałą godzinę. Aromatyczny, pieczony pstrąg z warzywami Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis na pyszną rybkę, tym razem jest to pstrąg pieczony z warzywami. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb. Przede wszystkim z tego względu, że wspaniale smakuje i bardzo pasuje mi delikatna konsystencja mięsa. Dodatkowo pstrąga robi się szybko i bez zbędnych ceregieli. :) Jeśli lubisz tę pyszną rybkę to wypróbuj(...)zaletą jest to, że wszystko robi się praktycznie w tym samym czasie i na tej samej blasze, dzięki czemu nie brudzimy niezliczonej ilości naczyń! Bardzo lubię takie przepisy. :) Pyszna ryba z warzywami Pstrąg świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami takimi jak batat, cukinia, pomidory czy cebula ale można dodać do niego również bakłażana, paprykę, marchewkę czy korzeń pietruszki

Book of spells
Pasta rybna z kukurydzą 181

Składniki: ok. 200 g wędzonej ryby 2 ogórki konserwowe 3 jajka 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Rybę pozbawić ości … Czytaj dalej Pasta rybna z kukurydzą

czarrna od kuchni
Zdrowe odżywianie – od czego zacząć? 286

się z ziaren i produktów strączkowych – owies, jęczmień, kukurydza, fasola szparagowa, ciecierzyca, soczewica i inne; 40% posiłków powinno zawierać warzywa i owoce ; 15% diety to wszelkie produkty bogate energetycznie – ryby, chude mięso, nabiał, tłuszcze i cukry. Natomiast w kwestii regularności jedzenia również trzeba zachować pewien schemat. Najczęściej zaleca się spożywanie 4-5 posiłków dziennie mniej więcej co 3 godziny – brzmi(...)przy przygotowywaniu śniadań, obiadów, kolacji, jak i traktować jako smaczną i pełnowartościową przekąskę w ciągu dnia. Sprawdź, które produkty są polecane przez lekarzy i dietetyków: Oleje lniane lub rzepakowe, ryby morskie oraz pieczywo z mąki pełnoziarnistej żytniej – to przedstawiciele tłuszczów nienasyconych jak omega-3 i omega-6, których nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie, a są one niezbędne

Kuchcik gotuje
Czy warto kupić piekarnik parowy 100

minerałów, dzięki czemu są one smaczniejsze i zdrowsze. w przypadku pieczenia mięsa i drobiu nie ma konieczności nacierania ich olejem, a tym samym możemy ograniczyć spożycie tłuszczy warzywa, mięso, ryby i drób nie są przesuszone, mają lepszy smak i wygląd chleby zyskują chrupiącą skórkę, a serniki są równe jak stół para wodna powoduje, że zapachy i smaki nie mieszają się(...)sobą, można piec równocześnie kilka różnych potraw.  Przetestowałam to piekąc rybę i ciasto. możliwość podgrzewania gotowych posiłków eliminuje konieczność korzystania z kuchenki mikrofalowej, potrawy podgrzewane parowo nie tracą smaku pieczenie parowe skraca o około 10-20% czas przygotowywania potraw wadą może być konieczność opróżniania zbiornika na wodę po każdym użyciu. Co można przygotować w piekarniku parowym Piekarnik parowy

Cztery Fajery
Podsumowanie akcji kulinarnej - kuchnia szkocka 2019 152

Nairn. Mam nadzieję, że tym samym obaliłam mit o kuchni brytyjskiej, że jest to kuchnia nudna, tłusta i niesmaczna. Tym razem w moich przepisach dominowały ryby. Potrawy z łupaczem tak mnie zafascynowały, że nie potrafiłam mu się oprzeć. W kolejnej edycji postaram się przyrządzić więcej potraw mięsnych. W końcu Szkocja słynie z wołowiny i baraniny ;) Kuchnia szkocka słynie(...)rukoli z wędzonym łososiem Zupa brokułowa z wędzonym łupaczem Przystawki: Tarteletki z haggisem i sosem whisky Tarteletki z wędzonym łososiem i koperkiem Pieczarki faszerowane haggisem Dania główne - ryby: Ryba z frytkami, groszkiem i sosem tatarski, czyli fish & chips Łosoś smażony z ziemniaczkami i szparagami Dorsz na wiosennych warzywach Dania główne - mięso: Gulasz wieprzowy z piwem wrzosowym Desery

Codzienne Gotowanie
Makrela z grilla z rabarbarem 119

Pierwszy raz robiłam świeżą makrele na grillu i to z rabarbarem. Dlaczego z nim. Otóż jest on kwaskowy tak jak cytryna i uznałam że może ją zastąpić. Ryba wyszła pyszna, chrupiąca z fajnym rabarbarem. Do tego podałam młode marchewki balsamico i cóż więcej powiedzieć. Spróbujcie i  przekonajcie się. 2 makrele świeże 3 łodygi rabarbaru 1 papryka żółta 1 papryka(...)kawałki 1 cm. Masło mieszam z pokrojoną natką pietruszki około łyżka natki. Połowę wkładam do środka jednej makreli, drugą połowę do drugiej. Wkładam kawałki rabarbaru i spinam wykałaczkami ryby, żeby rabarbar nie wyleciał.  Marchewki myję i obieram. Przekładam do miski, dodaję kawałki papryki, sól, sos balsamico i nacieram warzywa. Rybę i warzywa grilluję z każdej strony. Przed podaniem posypuje

wesoła kuchnia
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze? – Szary Piec 120

Główne Niestety moje oko zawiodło i menu nie wyszło mi zbyt ostre. Do wyboru mamy przystawki, pizze, makarony, dania główne, desery oraz menu dla dzieci. Na nasz stół zawitała ryba, makaron z borowikami i dwie pizze. Rybę jadła osoba, która jest dość krytyczna i bardzo jej smakowała. Mój makaron był idealnie przygotowany. Mąż jadł pizzę i stwierdził, że chyba jest(...)jeszcze smaczniejsza od tej, która wydawała nam się w Jeleniej najlepsza. Podsumowując: jedzenie było przepyszne Makaron z borowikami Pizza Ryba Desery Pan, który nas obsługiwał długo nas do deseru namawiać nie musiał Ale że porcje były sowite, każde z nas wzięło deser na pół z drugą osobą. I nie była to zła opcja ponieważ tiramisu było tak duże

Relaxtime
Steki z zębacza w panko 119

Zębacz pasiasty, zębacz pospolity, zębacz smugowy - gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych. Występuje w wodach północnego Oceanu Atlantyckiego i przyległych morzach - spotykany również w Bałtyku. Mięso zębacza jest białe i jędrne. Jest bardzo smaczne i dlatego uchodzi za przysmak w wielu krajach. Dziś zębacza przygotowałam z sałatką w panko, ryba jest jędrna, mięsista, idealna na obiad czy wczesną kolację

Moje Małe Czarowanie
SOS POMIDOROWY - najlepszy do ryby 115

dodatkiem musztardy i dużej ilości posiekanego koperku. Sos pomidorowy zabielany śmietaną i doprawiony sosem sojowym, pieprzem i cukrem. Pyszny sos pomidorowy, który świetnie pasuje do gotowanej, pieczonej oraz smażonej ryby. Sos pomidorowy - przepis na najlepszy dodatek do ryby. Oto składniki na sos: 1/2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki masła 1 szklanka chłodnego rosołu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka gładkiej(...)doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz cukrem. Gotowy sos pomidorowy można wykorzystać na różne sposoby. Gorącym sosem można polać przygotowaną potrawę. W sosie można także podgrzewać kawałki ryby, albo ugotować ją w nim. Smacznego :) Dorsz bałtycki w sosie pomidorowym

Moja Książka Kucharska
Marokańskie tagine z ryby 173

gotowania jak i potrawa gotowana w tymże naczyniu. Teraz jednak tagine nie tylko przygotowywane jest w tym naczyniu. U mnie danie przygotowane na patelni. Danie jest aromatyczne, delikatne a ryba znakomita, polecam do spróbowania. Tagine z ryby z Maroka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nakrycie pełne 109

stawia się talerze z kolejnymi daniami. Podalerze należy dobrać tak, aby korespondowały z zastawą serwisową. Zaczynając od lewej strony, patrząc od środka układamy: widelec do dania głównego, widelec do ryb oraz widelec do przystawki/ek. Po prawej stronie, również patrząc od środka układamy: nóż do dania głównego, nóż do ryb, łyżka do zupy i nóż do przystawki/ek. Jeśli w planie znajduje(...)umieścić po lewej stronie od widelców. Szkło: W prawym górnym rogu ustawiamy kieliszki w kolejności od strony lewej do prawej: szampan (toast), czerwone wino (danie główne), białe wino (np. ryby), wino lub wódka (do przystawek), szklanka do wody. Jest to ustawienie ogólne, które modyfikujemy zgodnie z planowanym pairingiem win i jedzenia. Kieliszki do alkoholi, które mają być podawane po obiedzie

Kate's Kitchen
Sos tatarski 324

nieco bardziej gęsty) więcej pieczarek lub więcej ziół – wszystko w zależności od Waszych upodobań smakowych. Sos tatarski – z czym podawać? Sos tatarski idealnie pasuje do jajek, wędlin, ryby smażonej w panierce (i np. Fishburgerów – o mniam!), a także jako dodatek do wcześniej wspomnianych śledzi. Sos majonezowy znany na całym świecie! Sos ten znany jest prawie na całym(...)twardo jajka (żółtko rozcierają z majonezem, a białka kroją w drobną kosteczkę). Anglicy zaś i Australijczycy serwują ten sos zaś jako dodatek do popularnego fish and chips , czyli ryby z frytkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki potrzebne do sosu tatarskiego: 4 czubate łyżki majonezu (najlepiej o intensywnym smaku, nie słodki) – ok. 160 g 3 czubate łyżki gęstej śmietany kwaśnej

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania