Makrela z grilla z rabarbarem

Makrela z grilla z rabarbarem

Makrela z grilla z rabarbarem

Pierwszy raz robiłam świeżą makrele na grillu i to z rabarbarem. Dlaczego z nim. Otóż jest on kwaskowy tak jak cytryna i uznałam że może ją zastąpić. Ryba wyszła pyszna, chrupiąca z fajnym rabarbarem. Do tego podałam młode marchewki balsamico i cóż więcej powiedzieć. Spróbujcie i  przekonajcie się. 2 makrele świeże 3 łodygi rabarbaru 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 pęczek młodej marchewki natka pietruszki oregano, tymianek świeży sól, pieprz 1 łyżka masła 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu balsamico olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.