Ta sałatka jest bardzo prosta. Tak naprawdę robi ją mój mąż, który też sam ją wymyślił. Lubi ją robić chyba dlatego, że zajmuje mu to zaledwie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigrzyby jak psy trufle? Muehehehe, taaa. Mogę się zabić na grzybie i tak go nie zauważę, ale za to koncertowo włażę w sarnie gówna. Podobno na grzybach jak na rybach. Należy milczeć lub przemieszczać się we względnej ciszy. To ja nigdzie nie idę! Jak mam siedzieć cicho? Muszę się podzielić ze światem obawami co do kleszczy, wściekłych lisów i ślepych(...)dwie garście orzechów laskowych pół małej, białe cebuli 200 ml śmietanki 18% (użyłam łaciatej) sól, pieprz, gałka muszkatołowa świeże oregano – konieczne! łyżka masła Stawiamy makaron i zabieramy się za sos. Orzechy drobno siekamy i prażymy je na suchej patelni aż zaczną pachnieć i łapać kolor. Tu przypominam, że kolor czarny nie jest kolorem pożądanym. Uprażone orzechy zsypujemy na talerz
ladykitchenwidać na niej rybie szkielety w roli składników, tuż obok pepperoni. Oczywiście w rzeczywistości można ten rarytas zamienić na anchois czyli sardele – mimo, że na zdjęciu zaprezentowaliśmy jedynie grafikę ryb, to jeśli lubicie te małe, wyraziste rybki, to jak najbardziej zachęcamy do wrzucenia na pizzę kilku sztuk, podkręcą smak i nadadzą pizzy charakteru. To co, gotowi na danie z Claptrapowego(...)zabije drożdże) i 3 łyżki mąki. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Przykrywamy ściereczką lub talerzem i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min do wyrośnięcia. 2. SOS POMIDOROWY (15 min): Na rozgrzaną patelnię (najlepiej dużą, wtedy zwiększycie powierzchnię parowania i sos szybciej się zredukuje) wlewamy oliwę z oliwek lub olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, nieco cukru
Nerds KitchenKolejny błyskawiczny, makaronowy przepis!Tuńczyka uwielbiam właśnie z makaronem.A to z penne … a to ze świderkami … w wersji z oliwkami i bez ….Dziś
Ostra na Słodkonazwie griva. Tapulone to jadany w okolicach Novary gulasz z mięsa oślego. Do wielu dań używa się anchois i tuńczyka jako dodatków smakowo-zapachowych, ale ryby jako takie z rzadka pojawiają się w lokalnej kuchni. Wyjątkiem są pstrągi z górskich jezior i potoków. .… Ale my tu raczej zajmiemy się...dynią. I serem Grana Padano. Zaserwuję Wam farfalle(...)kuchnia włoska jest niekiedy na prawdę na oko i na smak -dynia -masło -cebula -czosnek -seler naciowy -mleko sojowe Alpro Orginal -oliwa z oliwek -Grana Padano DOP -sos sojowy -przyprawy Skworcu- Pfeffer Gold, suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim, pieprz ziołowy, Karahi Chicken Masala Rozgrzej brytfannę na gazie i roztop masło. Pokrój cebulkę w kosteczkę i podduś na maśle
Z Kuchni Do KuchniMielone z drobiu są jak dla mnie za suche . Pulpety gotowane mogą być -ale smażonym już coś brakuje . Wg mnie zwyczajnie brak im odrobiny tłuszczyku który
Buniabaje w kuchniNietypowy lunch do pracy? Nie macie zbyt wiele czasu na jego przygotowanie? Ja wtedy staram się ratować sałatkami lub daniami z piekarnika. Tym razem zainspirowałam się
Fabryka pomysłówMożna ją zrobić na święta lub na sylwestra. Najlepsza jest na drugi, trzeci dzień jak smaki się dobrze przegryzą a rybka nabierze smaków i aromatów z
Ala piecze i gotujeSKLADNIKI3 łyżki oliwy z oliwekpapryczka chiliząbek czosnku2 puszki pomidorównać pietruszki2 puszki tuńczyka500 g makaronu typu spaghettiSPOSOB POSTEPOWANIAWlać do garnka oliwe z oliwek dodać czosnek,papryczke
zielonacukinkakurkumą i domową vegetą. + rękaw do pieczenia. WYKONANIE: Pierś myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie przyprawami, wkładamy do rękawa lub worka do pieczenia (my stosujemy worki do pieczenia ryb), podlewamy odrobiną wody, worek z mięsem wkładamy do keksówki, podlewamy wodą i pieczemy w 180 st, góra-dół z termoobiegiem około 45 minut (pamiętajmy, w keksówce musi być woda(...)trądzik). Działa dobrze na wrzody żołądkowe i wątrobę. Szybko, łatwo i przyjemnie, a do tego dietetycznie. Po chwili w piekarniku mięso jest soczyste i leciutkie. W rękawie wytwarza się "sos własny" wzbogacony przyprawami/ziołami - dzięki niemu mięso nie jest ani trochę suche. Pokrojone w plastry i oblane sosem będzie równie dobre jak to, które ląduje na kukurydzianej, świeżej bułce
Wypisz Wymalujgrillujemy – na patelni, ale jednak. Korzystamy ze wspominanej już tutaj kilka razy techniki: 7 minut skórą do góry i tyle damo skórą do dołu, następnie ją zdejmujemy i wykładamy rybę na talerz. Pora kroimy w wąskiej paski, ale przede wszystkim dokładnie płuczemy liście ze środkowej części – to wyjątkowo „wredne” warzywo w tym sensie, że między liśćmi lubi zebrać się sporo(...)się jak ulał! Wśród składników jest również sól i warto posypać nią nieco łososia, ale bądźmy ostrożni – bulion, musztarda Dijon oraz kawior zawierają jej łącznie dość dużo. Łosoś z sosem porowym i kawiorem 2015-12-11 03:06:37 Oryginalny, ale bardzo prosty w przygotowaniu łosoś z sosem porowym i kawiorem – doskonały zarówno na szczególną okazję
Kulinarna PokusaKolejna propozycja na wigilijny stół. Tym razem śledzie w cytrusowej marynacie. Pyszne, świeże, delikatne. Polecam! Składniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju skórka otarta
Mango PapajaPrzygotowanie posiłku do pracy to czasami nie lada wyzwanie, dlatego ja zazwyczaj stawiam na sałatki. Nie trzeba ich podgrzewać, tylko wyjmujemy z lodówki, potrząsamy, żeby wszystkie
karmelowyNie wiem jak u Was ale u mnie po szparagach pozostało już tylko wspomnienie :( Z tego co wiem są jeszcze dostępne ale w moim mieście nigdzie
Mienta blogtrawione jest w 20%. Spirulina zawiera najwięcej beta-karotenu i kwasów nukleinowych spośród wszystkich pokarmów roślinnych i zwierzęcych. Spirulina zawiera: białko, zawartość trzykrotnie przewyższa to zawarte w wołowinie i rybach beta-karoten witaminy A,C,D,K,E łatwo przyswajalne żelazo, co przyczynia się do produkcji hemoglobiny i erytrocytów magnez jod selen potas nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega(...)zdrowe składniki. Oczyszcza się ze szkodliwych składników i metali ciężkich. Udowodniono, że 1 g spiruliny ma tyle samo wartości odżywczych co 1 kg warzyw! Można ją dodawać do koktajli, sosów, dipów i wielu innych potraw. Nie możemy zapomnieć, że spirulina każde danie zabarwi na kolor zielony! Właściwości: obniża stężęnie cholesterolu we krwii wzmacnia układ odpornościowy ma działanie antynowotworowe pomaga
Blondynka Gotuje