przygotowywaniu śledzi radze sobie całkiem nieźle Bardzo duża w tym zasługa mojego taty. To on nauczył mnie wszystkiego na temat tej ryby. Razem zawsze zajmowaliśmy się śledziami na wigilijny stół, to był nasz rytuał. Dlatego uważam, że Śledź na trzy sposoby to kompilacja optymalna. Szczególnie dumy jestem(...)niewielkie kawałki. Jedną cebulę pokrój w drobną kostkę, drugą przekrój na pół i opal nad palnikiem (można też na suche patelni, w piekarniku). Do rondelka wlej wodę. Dodaj przyprawy: goździki, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz w ziarnach, korę cynamonu, rozgnieciony ząbek czosnku oraz opaloną cebulę. Gotuj na małym ogniu
kuron.com.plsmak tamtego wieczoru. W gorącym klimacie Hiszpanii zimne napoje cieszą się dużym wzięciem. W górnym prawym rogu - typowy widoczek z Barcelonety. Poniżej: piękna architektura to kolejna wizytówka Barcelony. Świeże ryby na targu miejskim. Dobre gazpacho = dobre pomidory Nie ma gazpacho bez dobrych pomidorów. Jest to typowo letnia potrawa, dlatego też użyjcie do niej najsłodszych pomidorów, jakie(...)skórki sól, pieprz do przybrania: drobno pokrojone 1/2 ogórka, 1/2 czerwonej cebuli lub 2 cebulki dymki, 1/2 zielonej papryki Przygotowanie: Chleb podsusz przez 5-7 min. w rozgrzanym piekarniku. Uważaj, aby nie zbrązowiał. Pokrusz go na mniejsze kawałki. Pomidory pokrój na ćwiartki, wytnij z nich twarde szypułki i pokrój na mniejsze części. Do naczynia robota kuchennego włóż pokrojoną paprykę
Chilli Czosnek i OliwaKażdy z nas niejednokrotnie pewnie zasmakował pizzy, mi zawsze marzy się smak włoskiej takiej z prawdziwego zdarzenia. Miałam okazję kosztować właśnie ichniejszego wypieku będąc na wakacjach
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzsiaja na Sycylii mamy piękną pogodę od rana, z resztą jak to tutaj często bywa :), po południu mają być 32 stopnie. W dodatku zaczyna się weekend
kuchniabellissima.wordpress.comDziś przepis na nietypowe pizzerinki...bo ze śledziem i suszoną żurawiną. Podejrzewam, że większość z Was w tym momencie wykrzywiła się z myślą, że to nie
Kuchnia MagdaLenyNa temat tego dania zdecydowanie mogę powiedzieć, że jest bardzo smaczne. Gdy je robiłam, nie wiedziałam dokładnie jak wyjdzie. Teraz zdecydowanie z czystym sumieniem mogę polecić
Smaki EwyZ racji tego, że na moim blogu publikowane były przepisy na domowy i zdrowy fast-food, stwierdziłam, że musi pojawić się taka kategoria! Przepisy znajdujące się
Be Fit Be Stronghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne
Di gotujeskórką), kroimy jak na frytki i obtaczamy w przyprawach wymieszanych z odrobiną oleju. Pieczemy aż będą miękkie i chrupiące.Temperatura 160-180 stopni,Na ostatnie 5 minut w piekarniku posypujemy ziemniaczki startym serem żółtym. MIESZANKA /POMIDOR+CZARNUSZKA+CZOSNEK NIEDŹWIEDZI/ OD SKWORCU:/pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chilli grys, czarnuszka./"Pomidory suszone sprowadzone ze słonecznej(...)rozsypuje się na talerzu. Nic nie zakłóca tej symfonii smaków.Odmiana nr 2, czyli panna kapusta z panem boczkiem wylegują się w pysznym wywarze i czują się tam jak ryba w wodzie. Druga, równie smaczna strona medalu też zasługuje na nasze pochwały. Trzeba przyznać, że bardzo szybko widać było dno talerza. W sumie... dno garnka też ujrzałyśmy całkiem prędko
Wypisz WymalujNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Na słodko lub wytrawniefot. Moja Książka Kucharska Śledzie w curry z ogórkiem konserwowym i cebulą, to pyszne danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Słodycz orientalnych przypraw, słoność
Moja Książka KucharskaO strygi à la Rockefeller w Tajlandii to nasza ostrygowa wariacja w stylu tajskim :), smakuje równie dobrze co pierwowzór. Ostrygi sparzone w sosie własnym, sos
SzczyptaSmaQRillettes to francuski sposób przygotowania mięsa – wieprzowego, króliczego, dziczyzny, drobiu (kurczak, gęś, kaczka), mięsa ryb (łosoś, tuńczyk, pstrąg) lub owoców morza (kraby, raki) polegający na gotowaniu jego kawałków w niedużej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki, a w czasie schładzania wytopiony i dodany do potrawy tłuszcz twardnieją – powstaje pyszne, gęste smarowidło – perfekcyjny pocieszyciel i towarzysz na jesienne(...)naczynia żaroodpornego z pokrywką, wlewamy wino i dodajemy dodatkowy smalec (jeśli mięso było mało przerośnięte tłuszczem będzie potrzeba go więcej – ja użyłam 1 kostki smalcu). Wstawiamy naczynie do piekarnika i rozgrzewamy go do 90°C. Nie, to nie pomyłka – rillettes będzie się piec/dusić/gotować przez 12 godzin – tak jak pulled pork czy żeberka dry rub – mięso będzie delikatne
Karo in the KitchenSKŁADNIKI 250 g filetu z łososia bez sk ó ry 100 g wędzonego łososia 200 ml śmietany 1 cytryna świeży imbir
La grande e la piccola cuocaUniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno z niebieskiej kukurydzy (z którego została wykonana kaszka) zawiera 3792mg/kg antyoksydantów. naturalny słodko-orzechowy smak; idealna na polentę, do pysznych kluseczek oraz do panierowania ryb; Mąkę z niebieskiej kukurydzy 100% natury; pełnoziarnista; całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna(...)mleko, podgrzewamy. Wsypujemy kaszkę, dosładzamy do smaku i mieszamy aż do zgęstnienia. Gęstą kaszkę przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzch układamy maliny. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekamy około 10-12 minut. Po wyjęciu posypujemy chipsami kokosa i zdobimy listkami świeżej mięty. Deser podajemy ciepły. Smacznego
Słodkie okruszki