ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:137/216)

Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem 196

Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem, podana na bagietkach to wspaniała przekąska na imprezę, a także doskonała pozycja, którą można uczcić tak zwanego “śledzika

Kuchnia Bazylii
Krewetki na ostro 131

Uwielbiam owoce morza, te krewetki to mój debiut w ich przygotowaniu. Składniki ( 2 porcje): opakowanie mrożonych krewetek koktajlowych 2 szklanki oleju 1 szklanka oliwy z oliwek

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Dorsz w pomidorach 83

Dorsz w pomidorach Składniki: 3 filety z dorsza 2 cebule 2 ząbki czosnku natka pietruszki kapary (1 łyżeczka) 2 puszki pomidorów w puszce oliwa sól pieprz

nietadieta
Karp smażony 166

Bez tego dania nie wyobrażam sobie kolacji wigilijnej .Smażonego karpia jem przez całe święta Bożego Narodzenia. Składniki: 1 sprawiony karp królewski olej lniany olej sól,pieprz

Bajeczna Kuchnia
Mule z szafranem w białym winie 189

Składniki dla dwóch osób: 500 g świeżych muli szczypta szafranu 3 łyżki wrzątku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki 125 ml białego wina 2

My Culinary Art
BAKŁAŻAN NADZIEWANY WEGETARIAŃSKI. 162

Przywitał ja bukietem fioletowych goździków. Ich zapach wypełnił niewielką przestrzeń pomiędzy ich ciałami. Chwycił za rękę, zasłonił oczy i nie zapalając światła, prowadził w nieznane obszary

W kuchni Karmel-itki
Wielkanocne jajka galaretki z filetem z pstrąga i warzywami 928

Zimna przystawka z galaretki w kształcie jajka, z filetem z pstrąga i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie zarówno hitem jak i efektowną

Szalona Kuchnia Eweliny
Golonka zapiekana w piwie z miodem 147

Golonka pieczona w piwie z miodem wspaniale smakuje z chrzanem i musztardą Składniki potrzebne do przygotowania golonek 3-4 golonki wieprzowe Bulion do gotowania golonek 3

Korniszonki
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 193

Ciasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe

Korniszonki
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 142

W królestwie własnej dziwaczności szukam chociaż krzty normalności. Osobliwa i nieokiełznana, nie zawsze poukładana. Gdzieś w tym szumie i szaleństwie, oddaje się rozkoszom stołu. Tym razem

W kuchni Karmel-itki
Lekkość na duchu w te ciężkie upały. 189

Upały mnie rozkładają na czynniki pierwsze, na małe cząstki elementarne.Czuję na sobie ten ciężar powietrza, z jakim napiera na mnie, kiedy idę chodnikiem.Zerkając na

W kuchni Karmel-itki
Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z kaszą pęczak i prostą sałatką 145

kaszą pęczak i pomidorkami koktajlowymi na rukoli. Bardzo szybkie i jednocześnie pyszne danie. Coraz mniej dań mięsnych gości na moim stole. Jeśli już wybieram mięso, to najczęściej jest to ryba albo drób. Pierś kurczaka to najłatwiejszy i najszybszy w przygotowaniu kawałek kury, chętnie wybierany przez osoby na diecie i sportowców. Łatwo jednak popaść w nudę. Na szczęście macie mnie(...)zalewy i posiekać. Wymieszać z serem (trochę sera można zostawić na wierzch) i zafaszerować filety. Po wierzchu posypać pozostałym serem i ziarenkami sezamu. Tak przygotowane filety wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 30 minut. Jeśli ograniczacie tłuszcz, to wybierzcie np. mozarellę light, albo zrezygnujcie z sera zupełnie, też wyjdzie świetnie. W międzyczasie przygotować dodatki. Kaszę jęczmienną

Dietolog
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 162

naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób smaku(...)ściągamy z ognia. Masłem dodatkami zalewamy fasolkę i dokładnie mieszamy. Rozkładamy fasolkę w naczyniu do zapiekania – w jednym dużym lub w 2-4 mniejszych, posypujemy okruchami miękkiego żółtego sera. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Wstawiamy naczynie z fasolką na środkową półkę piekarnika na 15 minut (w wypadku fasolki mrożonej na 20). Po 15 minutach wbijamy

Karo in the Kitchen
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 296

ważny - sama nie wiem, jak te dni lecą mi przez palce... Dziś proponuję danie, które powstało przypadkiem (jak samo ciasto francuskie), gdy miałam większość składników w lodówce, ochotę na rybę i niewiele czasu do przyjścia gości... Pakieciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego opakowanie mrożonego szpinaku ser typu feta 1 średnia cebula 2 ząbki(...)zdjęciu. 5. Na każdy kwadracik nakładamy łyżkę szpinakowego farszu i kilka kosteczek łososia. Zaginamy wszystkie rogi do góry i sklejamy.    6. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.   7. Podajemy z plasterkiem cytryny. 8. Smacznego! Goście będą zachwyceni! A jeśli zostanie farsz i kostki łososia, to możemy z tej resztki przygotować zielone spaghetti

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ziemniaki z rozmarynem 110

albo raczej kartofle są dobrem narodowym. Tutaj można nawet kupić obrane ziemniaki w słoiku, ale nie o tym chcieliśmy pisać. Bardzo popularną formą podawania ziemniaków, jako dodatku do mięs, ryb itp. jest „Rosmarin-Kartoffel”, czyli nic innego jak zapiekane ziemniaki z rozmarynem. Warto spróbować i być może zaskoczyć rodzinę innym sposobem podania ziemniaków. Przepis Składniki: Ziemniaki świeże gałązki(...)pieprzymy i układamy gałązki rozmarynu, jeżeli są duże i twarde można je połamać. Powinny przykryć całe ziemniaki. Około 8 gałązek na średniej wielkości naczynie. Całość mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200’C na około 20-30 minut. Oczywiście czas pieczenia zależy od wielkości oraz odmiany ziemniaków. Trzeba do nich zaglądać, żeby się nie spaliły i od czasu

KasiaiKrzysiu.pl
Czwartek: Polędwiczka adobo 121

postać pasty, albo sosu, być paląca jak ogień albo łagodna. Np. na Filipinach jest kilkanaście różnych odmian adobo. Przyprawą można traktować wieprzowinę, doskonale czuje się w niej kurczak oraz ryba. Sposoby przyrządzania mięsa też są różne: można upiec w całości, potem pokroić i podsmażyć na złoto. Można pokrojone włożyć do marynaty i potem usmażyć plastry. My proponujemy Wam dzisiaj wersję(...)czosnkowej marynaty, dokładnie obtocz pastą, a następnie zamknij w szczelnym pojemniku, lub przykryj naczynie folią plastikową. Odstaw na godzinę do lodówki lub na całą noc. Krok 3 Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przełóż polędwiczki do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia przez 30 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą. Artykuł Czwartek: Polędwiczka adobo pochodzi z serwisu Niedzielny

Niedzielny kucharz
Drożdżowy warkocz z bakaliami 172

Drożdżowy warkocz z bakaliami. Thermomix przepisy. Składniki: 300 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 100 g mleka 1 jajko 10 g masła 30 g cukru

Themo przepisy
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 537

        Nie ma nic lepszego, niż korzystanie z darów pór roku. Wiosna oferuje nam nowalijki, lato - moc owoców i warzyw wcześniejszych odmian

W kuchni Karmel-itki
Babeczki z łososiem i sosem malinowym 106

Szybka, prosta przekąska, przystawka, szybka do zrobienia. Można je jeść na zimno i na ciepło. Z sosem malinowym i łososiem wędzonym są pyszne. Na jednej nie

wesoła kuchnia
Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka 150

Dzisiaj pogoda nas dołuje. Pada. Trzeba sobie poprawić humor. Przez żołądek do serca, a jeśli już z sercem będzie w porządku , to cała reszta będzie ok

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z łososiem i pieczarkami 124

Po raz drugi tata z łososiem :) ciasto francuskie 200 g łososia sok z cytryny oliwa 70 g pieczarek 1 papryczka chili 3 jajka sól pieprz 3

Gotowanie jest łatwe
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem 170

cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “kotleciki” i serwuje jako przystawkę. Obecnie pod nazwą carpaccio rozumiemy dania przygotowane z cienko pokrojonego mięsa, ryb (łososia czy tuńczyka), warzyw i owoców. Buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego i manganu. Kwas foliowy jest niezbędny w procesie syntezy i naprawy naszego DNA, a także bierze udział(...)smaku) kilka orzechów włoskich (do dekoracji) ocet balsamiczny (do skropienia) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Buraki dokładnie myjemy, posypujemy solą morską, zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną na zewnątrz). Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę. 2. Ostudzone buraki wyciągamy z folii i obieramy ze skórki. Kroimy w cieniutkie plasterki. 3. Serek kozi mieszamy z posiekanym szczypiorkiem

W kuchni Katie
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem 190

różyczki) - 3-4 ząbki czosnku - ok. 50 g tartego sera mozzarella (ale sprawdzi się też zwykły żółty) - po łyżce : masła, oleju, śmietany/serka śmietankowego - przyprawy : sól, pieprz, przyprawa do ryb (opcjonalnie) - cytryna do skropienia  sos - ok. 150 g jogurtu naturalnego - 2 jajka - sól, pieprz  Przygotowanie :  Ziemniaki obrać i pokroić na cienkie talarki. Zalać w garnku zimną wodą(...)Dodać kolejno kawałki łososia, rozdrobniony kalafior i ostatnią warstwę ziemniaków. Polać resztą sosu. Na koniec podsypać startym serem mozzarella. Piec przez ok. 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku z funkcją góra-dół. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Smacznego

Kuchnia Ellie
Fetta di salmone z awokadowym serkiem i miękkim zapieczonym jajkiem. 158

Nadeszła niedziela, mój dzień. Wolny od obowiązków, pełen relaks z czasem spędzonym z rodzinką.Jak w każdą niedzielę robimy śniadanie na bogato. Najpierw biegam, szybki prysznic

BaRepas