ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:3/358)

Ryba w sosie koperkowym 292

miesiącu. Być może to przez to, że nigdy nie znalazłam naprawdę dobrego przepisu na ryby i trochę bardziej pewnie przez ości:) Tym razem jednak udało się zaskoczyć wszystkich rybą w sosie koperkowym. Przepis jest prosty, szybki i smaczny. Spróbujcie i pamiętajcie jedzcie ryby:) Ryba w sosie koperkowym Składniki 500-700 g filetów z dorsza 3/3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki(...)jogurtu naturalnego pęczek koperku łyżka mąki pszennej cytryna pieprz cytrynowy sól olej lub oliwa Ryba w sosie koperkowym Wykonanie Umyte i osuszone filety kroimy na mniejsza kawałki aby nie rozpadły się podczas obracania na patelni. Oprószamy je lekko solą i pieprzem cytrynowym. Ryba w sosie koperkowym Rozgrzewamy patelnię z oliwą i smażymy na niej ryby z obydwu stron. Odkładamy

Pyza i Surówka
Sandacz pieczony w sosie śmietanowo-czosnkowym pod żółtym serem 195

Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;)Ta dziwna potrawa powstała kiedyś zupełnie "przypadkowym przypadkiem". Nie wiem co mnie naszło, żeby zalać rybę sosem i tak ją upiec. W każdym razie od tamtej pory gości na naszym stole dość często, bo pieczona ryba jest pyszna, sos jest rewelacyjny, a całość przygotowuje się dosłownie(...)Nakładamy na talerze, mielimy na rybę odrobinę kolorowego pieprzu. Zamiast tego można też posypać ją odrobiną świeżego koperku.Świetnie smakuje z ziemniakami, ale polecam też z ryżem, polany sosem z ryby smakuje rewelacyjnie

Kraina Tysiąca Smaków
Sos pietruszkowy do ryby 239

pietruszkowy do ryby fot. Moja Książka Kucharska Sos pietruszkowy do ryby Sos śmietanowo pietruszkowy Delikatny i kremowy sos pietruszkowy na ciepło, który z powodzeniem przygotujesz w domu. Pyszny sos pietruszkowy do ryby, makaronu lub kurczaka - przepis na szybki obiad dla całej rodziny. Sos pietruszkowy przepis SKŁADNIKI: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka zimnego mleka 1/2 szklanki gęstej(...)muszkatołową, solą i pieprzem - dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz kawałki ryby - gotujemy na bardzo niewielkim ogniu kilka minut, do czasu aż ryba będzie gotowa.  Danie podajemy z zieloną sałatą i ziemniakami z wody. Taki sos pietruszkowy jest także idealny do warzyw na ciepło np. gotowanych brokułów, szparagów lub kalafiora. Sos pietruszkowy świetnie również smakuje z różnymi rodzajami mięs

Moja Książka Kucharska
Dorsz w sosie cytrynowym z warzywami 129

przygotowałam przepis na smacznego i delikatnego dorsza zapiekanego w sosie cytrynowym z warzywami. Dorsz w sosie cytrynowym jest banalny w przygotowaniu – wystarczy na patelni przygotować sos, a następnie zapiec w nim rybę z warzywami. Dorsza pokroiłam na kawałki dzięki czemu bardzo szybko się zapiekł (wystarczyło 10 minut w piekarniku). Tak zapiekana ryba świetnie sprawdza się na przyjęcia(...)sos możecie ugotować nawet dzień wcześniej i tylko przed samym podaniem zapiec z rybą. Smacznego! Polecam też inne dania warzywne: Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 25 min. USTAW

A to pestka
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 238

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś w papilotach z ziemniakami hasselback 184

swoje ulubione połączenie: cytryna, koperek i oczywiście ryba. Zainspirowana wpisem Pauli postanowiłam do łososia pieczonego w folii podać ziemniaki hasselback. Do tego także warzywa ugotowane na parze i sos do ryby, w którym jestem zakochana. Wspaniałe połączenie :)Składniki (dla 2 osób):2 dzwonka łososiasok z połowy cytrynykoperekpieprz2 plasterki cytryny2 łyżeczki masłasos do rybyWykonanie:1. Dzwonka łososia rozmrozić, przełożyć do miski(...)dzwonko łososia, łyżeczkę masła, plasterek cytryny. Polać pozostałą zalewą cytrynowo-koperkową.3. Folię złożyć tak, by utworzyć szczelną paczuszkę.4. Piec ok. 20 min. w temperaturze 200 st.C.5. Sos do ryby przygotować według instrukcji na opakowaniu.Ziemniaki hasselback:Składniki:2 ziemniakipieprz ziołowysólzioła prowansalskiekoperekmasłooliwaWykonanie:1. Ziemniaki wyszorować i osuszyć.2. Ponacinać dość głęboko ostrym nożem, co kilka milimetrów. Posypać przyprawami, posmarować odrobiną

Pasja Smaku
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 136

mnie dysonans. Najprościej określić to tak: to jest dobre wino, ale „nie moje” Do czego: aby złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo Poland: brązowy medal Casa Ermelinda(...)aromatem, mamy więc wyraźnie wyczuwalne tropikalne owoce pokroju ananasa i melona, a także miodu, czy wspomnianego wcześniej kardamonu. Długi, przyjemny finisz. Do czego: lekki drób w delikatnych sosach, białe ryby z sosami na bazie masła, będzie również dobrze grało z jesiennymi zupami (krem grzybowy, krem z dyni). Idealnie spasuje do fig zapiekanych z gorgonzolą. Nagrody: Wine Expo Poland – brązowy medal

Kate's Kitchen
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 143

mnie dysonans. Najprościej określić to tak: to jest dobre wino, ale „nie moje” Do czego: aby złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo Poland: brązowy medal Casa Ermelinda(...)aromatem, mamy więc wyraźnie wyczuwalne tropikalne owoce pokroju ananasa i melona, a także miodu, czy wspomnianego wcześniej kardamonu. Długi, przyjemny finisz. Do czego: lekki drób w delikatnych sosach, białe ryby z sosami na bazie masła, będzie również dobrze grało z jesiennymi zupami (krem grzybowy, krem z dyni). Idealnie spasuje do fig zapiekanych z gorgonzolą. Nagrody: Wine Expo Poland – brązowy medal

Kate's Kitchen
KOLOROWA ZAPIEKANKA RYBNA 235

kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1h. W tym czasie możemy przygotować sobie sos, którym zalejemy rybę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, po chwili dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki, a na końcu pokrojone w paseczki pieczarki, mieszamy, solimy, pieprzymy i podsmażmy, aż warzywa będą(...)piekarnika nagrzanego do 180st na ok 15 minut. Po tym czasie naczynie wyjmujemy - odlewamy wodę, którą puściły nam filety podczas zapiekania (niepotrzebnie rozrzedziłaby nam sos) i zalewamy rybę przygotowanym sosem. Wstawiamy ponownie do piekarnika dosłownie na 10 minut, aby ryba przeszła smakiem sosu. Podajemy z ziemniakami albo pieczywem.Dla urozmaicenia możemy przełożyć rybę ugotowanym na sypko ryżem i wtedy całość zalać

Walijskie Pichcenie
Ryba w sosie pomidorowym 100

Cześć Dziś będzie przepis na rybę w sosie pomidorowym. Jest to stary, rodzinny przepis. Od kiedy tylko pamiętam to danie pojawiało się na wigilijnym stole w moim domu. Jak zawsze w przypadku moich rodzinnych receptur jest to bardzo proste danie. Na dodatek, przy drobnej modyfikacji, przepis ten można wykorzystać do przygotowania dania obiadowego lub zimnej przekąski. Ryba w sosie pomidorowym(...)sosem pomidorowym polej rybę w naczyniu żaroodpornym i odstaw na chwilę, aby smaki się „przegryzły”. Przed podaniem wystarczy taką rybę wstawić do piekarnika i podgrzać. Jako danie obiadowe rybę w sosie pomidorowym można podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem. U mnie w domu zawsze do takiej ryby są tłuczone kartofle. Jednakże taka ryba równie dobrze smakuje na zimno

blog.moje-pasje.info
C - Rybka w brzoskwini 132

rybkę w brzoskwini.Propozycję, która zbiera jedną z najwyższych not wśród odwiedzającej nasz dom rodziny, przyjaciół i znajomych:) Rybka w brzoskwini    Składniki: 1 kg filetów ryby 1 cebula (preferuję czerwoną) 1 słoik papryki konserwowej  (ewentualnie 1 - 2 świeże) 1 puszka brzoskwiń 2 łyżeczki przecieru lub 1/3szklanki soku pomidorowego sól, pieprz do smaku mąka, jajko,bułka(...)sokiem z brzoskwiń (wszystko co jest w puszce). Dodajemy brzoskwinię pokrojoną w plastry, przecier lub sok pomidorowy do smaku, pieprz i jeszcze kilka minut dusimy. Całość przełożyć do naczynia – sosryba - sos i odstawić do ostygnięcia. Podawać na zimno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Dania z ryb 137

Dania rybne publikowane na moim blogu. Przypominam, może skorzystacie z niektórych przepisów. ŁOSOŚ W SOSIE RYBA W SOSIE WARZYWNYM RYBA PO GRECKU DORSZ Z FASOLKĄ ZAPIEKANKA RYBNA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
POLĘDWICA Z TUŃCZYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 174

Ryba z sosem śmietanowym z koperkiem - zna chyba każdy takie połączenie. Nie trzeba wiele, wystarczy bowiem dobry,świeży kawałek ryby, sos śmietanowi broni się sam, no i niezbędne źródło zdrowych węglowodanów, czyli ryż czy kasza.Tym razem wybrałam polędwicę z tuńczyka.Jest to ryba o czerwonym mięsie, bogata w witaminę A (działa korzystnie na oczy), D (dba o nasze kości(...)szklanki mleka i zagotowuję, dodając posiekany koperek, sok z cytryny. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dolewam mleka. Na samym końcu doprawiam solą i pieprzem. Do gotującego się sosu dodaję na moment rybę, duszę razem jakieś 5 minut. Podaję z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Śmietanowy sos pomidorowo - bazyliowy 124

przeważnie do mięsa,  do makaronu, gołąbków... Nawet do deserów. A do ryby? Czy robicie sos, który jest przygotowany specjalnie do ryby?  Ja taki zrobiłam. Zrobiłam sos do ryby pieczonej w piekarniku i zapiekłam go razem z rybą. To był sos śmietanowy, który ma dodatkowo dwa ważne składniki: przecier pomidorowy i bazylię, stąd taka nazwa mojego(...)przyprawiłam do smaku solą, cukrem i pieprzem. Na końcu wsypałam zioła prowansalskie. Sos wymieszałam. I gotowe. Sos można podać w sosjerce, można też polać nim np. rybę i zapiec w piekarniku. Sos wyjątkowo delikatny ale nie jest mdły. Jest tak smaczny, że można go wyjadać łyżką. Polecam Wam ten pyszny sos i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania