Pudliszki - Pomidorowe inspiracje Dzisiaj wspięłam się na wyżyny swojej kreatywności, puściłam wodze fantazji i powstał najlepszy FischBurger jaki jadłam. Prawdziwie włoskie bułeczki, upiekłam z dodatkiem
SMYKWKUCHNIkilka pomysłów na rewelacyjne sosy do grillowanych ryb. Lekkie sosy domowej roboty. Do większości grillowanych ryb pasują rzadkie sosy na bazie oliwy, z sokiem z cytryny i ziołami. Przygotowanie takiego sosu jest bardzo proste. Wystarczy połączyć 1/3 filiżanki dobrej jakości oliwy z oliwek z łyżką soku z cytryny oraz dodać zioła takie jak: estragon, pietruszka, koperek i tymianek do smaku(...)szczególności polecamy lekkie sosy na bazie oliwy i koperku. Z gęstych sosów na szczególną uwagę zasługuje sos na podstawie pomidorów, miodu i chili. Nie bójmy się eksperymentować wybierając sosy do grillowanych ryb. Najlepiej jest rozpocząć od łagodnego sosu na bazie pomidorów, który nie jest zbyt słodki. Powoli przechodząc do słodkich sosów na bazie owoców cytrusowych czy białego wina wytrawnego. Takie
naRuszciemiruny, dorsza) 250 ml śmietany 30 proc. 200 g sera tartego 100 g mąki kukurydzianej (może być zwykła) pęczek kopru sól i pieprz Przepis – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym Rybę (filety) płuczemy pod wodą i osuszamy. Następnie obficie ją solimy i pieprzymy. Rybę kroimy i obtaczamy w mące. Poszczególne fragmenty smażymy po ok. 5 minut z każdej strony. Usmażone(...)całość wrzucamy do piekarnika. Rybę zapiekamy maksymalnie 10 minut w temp. 200 st. C. Gotowe. Można jeść. Koszt: 29 zł (z mintaja) Przygotowanie: 30 minut Ryba zapiekana w sosie śmietanowym Ryba zapiekana w sosie śmietanowym Ryba zapiekana w sosie śmietanowym Ryba zapiekana w sosie śmietanowym Artykuł Ryba zapiekana w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plsporą łyżkę masła – 100 ml śmietanki 30 % – bulion warzywny( tak jak przy sosie orzechowym) – 20 ml likieru cytrynowego – 20 ml likieru curacao/cointreau lub np grand marnier – sok z cytryny ( do smaku) – cukier, sól, pieprz Wykonanie – ryba: Zacznijmy od przygotowania ryby – filet skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Krewetki(...)ciasto francuskie, ładnie podlepiając brzegi. Warto pod samą rybą zostawić przestrzeń bez ciasta, bo ryba zawsze puszcza sok a wtedy ciasto francuskie robi się mokre i kluchowate. Najlepiej piec w temp. 180 C ok 20 -30 min w zależności od wielkości porcji. Wykonanie – sosy: Sos orzechowy Na maśle podsmażyć (na małym ogniu) na złoto orzechy i migdały ,dodać kilka
Szybko Tanio SmacznieMoja ulubiona rybka-morszczuk zapieczona pod sosem śmietanowo-koperkowym. Rybka i koperek idealnie do siebie pasują.składniki:500 g filetów z morszczukaprzyprawa do ryb Kamis3/4 kubka śmietany 12% lub 18%2-3 łyżki posiekanego koperku1 łyżka mąki1/4 szklanki wodysól,pieprzFilety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów z morszczuka ale można również użyć innej
Monia miesza i gotujeprzygotowana na wzór i styl kuchni orientalnej. Soczyste filety w pysznym cieście polane charakterystycznym w smaku sosem słodko- kwaśnym to idealna propozycja na codzienny obiad. Ryba w Cieście z Sosem Słodko-Kwaśnym - Składniki: ok. 1 kg ziemniaków 500 g filetów z białej ryby (mintaj, dorsz)ciasto: 150 g mąki pszennej 75 ml wody 100 ml mleka jajko łyżka(...)każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami.* zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczuMoje posty
Słodka StronaViolaPassion NAZWA TA NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z GRECJĄ TAK JAK LODY Z AUTOMATU Z WŁOCHAMI PO PROSTU JEST TO RYBA W SOSIE Składniki: Filety z dowolnej białej ryby. Ja dodałam około 300g 1i1/2 cebuli 6 łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki soku pomidorowego pieprz,sól do smaku 2 łyżki Bazyli suchej 1 łyżka cukru w razie konieczności(...)redukując na małym ogniu. Gdy sos jest bardzo gęsty możemy dodać więcej soku pomidorowego,albo przegotowanej wody,i cukier. Następnie warstwami w szklanej misce lejemy trochę sosu i kładziemy rybę, sos i znów rybę, starajmy się rozprowadzić sos, po rybie gdy już ułożymy całą rybę wylewamy nasz sos po wierzchu. (rybę zalewamy gorącym sosem) Pozostawiamy do wystygnięcia,następnie
Viola cooks with passionSzukasz przepisu na obiad bez mięsa? Ten będzie jak znalazł. Ryba w sosie musztardowym Ryby staram się jeść w miarę możliwości dość często. Tutaj gdzie mieszkam niestety ich wybór jest dość skromny. Za każdym razem więc kiedy jestem w Polsce staram się nadrabiać ich brak i zajadam się pysznymi śledzikami czy świeżym łososiem. Dzisiaj Wielki Piątek i u mnie(...)warzywnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej bądź kukurydzianej 3 łyżki musztardy Dijon szczypta soli szczypta pieprzu szczypta cukru 2 łyżeczki soku z cytryny 100 ml śmietanki pęczek świeżego koperku Ryba w sosie musztardowym Jak przygotować rybę w sosie musztardowym. Filety z dorsza rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Oprószyć jedną łyżeczką soli i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w jajku
mecooksSerdecznie zapraszam na pysznego pieczonego dorsza. Chyba nie muszę zachęcać do zdrowego obiadu :) Składniki:ok 700 gr dorsza2 marchewki2 cebule1 seler2 zabki czosnkuoliwa6 pomidorów125
Smaki Edytysosu sok i skórkę z 1/2 świeżej cytryny. Do czego pasuje taki sos? Cytryna i kapary to dobrzy przyjaciele ryb, dlatego możesz śmiał podać ten sos do wszystkich rybnych potraw: ryby grillowanej, pieczonej, kotlecików rybnych czy rybnych burgerów. Spróbujcie również, jak będzie smakował z zimnymi wędlinami oraz jako sałatkowy dressing (np. do surówki z marchewki). W tle pity(...)grillowaną rybą i surówką z marchewki i kopru włoskiego. Przepis niedługo:) Sos czosnkowy z kiszoną cytryną i kaparami przepis własnyczas przygotowania: 10 min. + 30 min. chłodzenie w lodówceSkładniki: 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku skórka z 1/4 kiszonej cytryny (lub skórka i sok z 1/2 cytryny) 1 łyżka kaparów garść posiekanego koperku sól Przygotowanie: Skórkę
Chilli Czosnek i OliwaWitam serdecznie Propozycja na pyszną rybę z pieczarkami i papryką w sosie ketchupowym, ryba jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu, można ją podawać na ciepło lub na zimno. Idealnie nadaje się do podania podczas Świąt Bożego Narodzenia. Będziemy potrzebować: 800 g filetów rybnych (miruna, mintaj, morszczuk itp.) 500 g ketchupu pikantnego (dobrego) 500 g pieczarek 3 papryki czerwone (około(...)cebule (około 200 g) sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Ryba w sosie ketchupowym https://www.youtube.com/watch?v=_8q5MM_kbBc Przygotowanie: Najpierw pokroję wszystkie składniki: Cebulę kroję w cienkie pół plasterki. Umytą paprykę przekrawam na pół, usuwam gniazda nasienne i białe błonki i kroję w drobną kostkę. Umyte pieczarki kroję w plasterki. Rozmrożoną rybę myję i delikatnie osuszam (papierowym
Uwaga Babcia GotujeZapraszam na rybe pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowymKroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I porWrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza.Sos czosnkowy- jogurt
Smaki EdytyRating: Ze sporym opóźnieniem dodaję przepis na maślano – cytrynowy sos do ryby, gdyż po raz pierwszy sos ten podałam wraz z rybą na stole świątecznym – w Wigilię. Moje dzieciaki uwielbiają ryby, ale w ten dzień chciałam dodać odrobinę innowacyjności na tradycyjnym stole świątecznym. Połączenie cytryny i masła i oblanie nimi ryby było bardzo fajnym […] The post Maślano(...)cytrynowy sos do ryby appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekwyobrażam sobie Wigilii bez makowca, tak nie wyobrażam sobie bez ryby po grecku. Każdy ma swój sposób na jej przygotowanie i preferuje ulubiony gatunek ryby. Moim skromnym zdaniem najlepszy do sosu greckiego jest dorsz, a dodatek jednej przyprawy sprawia, że moja ryba po grecku ma wyjątkowy, bardzo aromatyczny i świąteczny smak. Składniki: - filet z dorsza(...)cebulę i por. Dusimy pod przykryciem kolejne 3 minuty, dodajemy koncentrat pomidorowy, kilka łyżek wody, zagotowujemy. W miarę potrzeby doprawiamy solą i cukrem. Na spód naczynia wykładamy część sosu, kładziemy rybę, ponownie sos i rybę. Na wierzch wykładamy pozostały sos.Ryba po grecku może być podawana na ciepło i na zimno. Dodatek cynamonu, to mój smak z dzieciństwa. Moja Mama zawsze
mojewypiekiinietylkointensywnego aromatu. To oczywiście trochę kwestia upodobań, ale taki smażony czosnek nie każdemu musi odpowiadać. Dlatego mimo wszystko zalecamy usunięcie jego nadmiaru z ryby przed smażeniem. Smażona ryba z sosem z mango i sambalu 2016-07-21 13:11:57 Prosta w przygotowaniu i bardzo oryginalna smażona ryba podana z egzotycznym sosem – łączącym smaki słodkie, kwaśne i ostre. Zapisz przepis(...)gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawiona ryba Pokrojone mango i cebula Czerwoną cebulę podsmażamy... ...dodajemy pozostałe składniki sosu... ...i dusimy/gotujemy Rybę smażymy na lekko rumiano Smażona ryba z sosem z mango i sambalu Post Smażona ryba z sosem z mango i sambalu pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusa