Prosty sos. Delikatna ryba . Doskonale do siebie pasują . Chrzan nadaje charakteru potrawie , a jabłko łagodzi ostrość sosu. Okoń nilowy niezmiennie pozostaje pyszny. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnitermoobieg) na 20-25 minut.SOSSok z cytryny, łyżeczkę miodu, łyżeczkę musztardy i pozostałą ilość bazylii miksujemy, dodając partiami oliwę z oliwek. Sos powinien mieć płynną konsystencję.Rybę podajemy z przygotowanym sosem bazyliowym, przybraną listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Smakowity Blog KulinarnyDorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba to bardzo zdrowy produkt, który zaleca się jeść przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ryby są bogate w bardzo zdrowe kwasy omega-3, potas, białko, żelazo. Aby jednak ryba nam się nie przejadła warto(...)każdym razem wybierać inne ryby. Tym razem będzie to dorsz . Składniki (2 porcje) filet z dorsza (ok. 300 g) masło 12 pomidorków koktajlowych 100 ml białego wina 1/3 papryczki chilli skórka z 1/3 cytryny 2 ząbki czosnku garść listków bazylii 3 łyżki śmietany pieprz sól Przepis na dorsza w sosie z pomidorkami koktajlowymi Czosnek drobno siekamy. Papryczkę chilli kroimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ryba ze szpinakiem i sosem beszamelowym jest smaczną odmianą dla codziennych dań rybnych. Nie wymaga dużego nakładu czasu a efekt jest bardzo smaczny i ładny Sprawdzi się na proszoną kolację gdyż dobrze się prezentuje zarówno w naczyniu jak i na talerzu. Smacznym dodatkiem do tak przyrządzonej ryby będzie sałatka z młodej sałaty, rzodkiewki i szczypiorku skropiona odrobiną sosu vinaigrette. Wcześniej(...)Dalej mieszając wrzucamy listek laurowy. Gdy sos się zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy aż uzyska konsystencję gęstej śmietany. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszamy z serem. Gotowy sos wylewamy na rybę ze szpinakiem i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż sos uzyska konsystencję budyniu i delikatnie przyrumieni się na brzegach (ok 30 minut). Smacznego!!! Artykuł
sierotka maRysia w kuchniPolędwiczki z dorsza do świetne, delikatne kawałki ryby – doskonałe do wielu potraw. Oczywiście – jak lubicie – może to być niemal każda inna ryba – podstawa to pyszny sos pieprzowy, który uwielbiam. Składniki : ryba – u mnie dorsz mrożony 1 mała cebula pieprz kolorowy ziarnisty pieprz zielony ziarnisty pieprz zielony marynowany, w słoiczku masło ok. 50 g 1 łyżeczka(...)mąki pszennej ok. 200 – 250 ml bulionu 2 łyżki śmietany – 30% maggi, sól Rybę rozmrażamy i podsmażamy z obu stron na maśle, z niewielką ilością soli – podsmażoną zdejmujemy i odkładamy. Teraz na tą samą patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy rozdrobniony w moździerzu pieprz (kolorowy i zielony ziarnisty), oraz 2-3 łyżeczki zielonego, marynowanego pieprzu
Ugotuj to sam ...Propozycja na rybę zapiekaną w sosie pomidorowym z oliwkami i kaparami. Składniki 1 kg dorsza ( może być łosoś , pstrąg ) 2 cytryny ( 150 g ) 2 cebule (200 g ) 4 pomidory (300 g ) 3 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów 10 zielonych oliwek bez pestek 4 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki 2 listki laurowe 1 łyżka masła do wysmarowania formy 2 łyżeczki(...)małym ogniu około 10 minut. Sos doprawiłem solą i pieprzem, odstawiłem. Na pozostałej oliwie usmażyłem rybę z każdej strony na rumiano. Naczynie żaroodporne wysmarowałem masłem, włożyłem usmażoną rybę, zalałem sosem. Przykryłem i zapiekałem około 15 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po wyjęciu posypałem oliwkami
R'n'G Kitchenpolski. Sos robiony na zasmażce z mąki i masła, rozrzedzony wywarem z ryby, z piernikiem, rodzynkami, migdałami, winem, octem, sokiem z cytryny… oraz z krwią z ryby. Coraz częściej sos przygotowywany jest bez krwi, mój sos również jej nie ma. Nie dodałam również octu ale dodałam miód. Karp lub płaty z karpia, wywar: włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler) – około(...)dodać masło, dokładnie wymieszać i rozprowadzić wywarem, dodać wino, połączyć z resztą wywaru. Dodać przetarty piernik, karmel. Doprawić do smaku miodem i sokiem z cytryną. Następnie do sosu włożyć migdały i rodzynki. Rybę podgrzać w piekarniku i polać sosem. Można podawać również na zimno. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
królestwo garówdzień dzisiejszy dzień proponuję pieczonego pstrąga łososiowego w suszonych pomidorach z sosem. Chciałam trochę odmienić rybę i muszę przyznać, że wyszło mi to nieźle. Mogę spokojnie Wam go polecić. Jest smaczny. Składniki: 3 kawałki pstrąga łososiowego ( każdy po około(...)gram ) Sól Pieprz Suszone pomidory w oleju ( słoik ) 4 pędy selera naciowego Bulion warzywny Filia aluminiowa Wykonanie: Dla każdego kawałka ryby, z foli aluminiowej robimy foremki ( tak aby sos z ryby nigdzie się nie wylał ). Rybę smarujemy olejem z pomidorów, przyprawiamy solą, pieprzem oraz drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami ( niewiele ). Pozostawiamy do zamarynowania. Do bulionu warzywnego ( ok. 500 ml )dodajemy
Smaki Ewykraju parę lat. Miałam więc nie lada problem co by tu przyrządzić w ramach naszego wspólnego gotowania razem z Darią. Padło na rybę w sosie pomidorowym, danie które w naszym domu pojawia się już od kilku lat, a zaczerpnięte zostało z jakiegoś starego hiszpańskiego czasopisma. Merluza(...)wlewamy przecier pomidorowy. Oliwki kroimy na pół i dorzucamy do pomidorów, wszystko dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Sos solimy i pieprzymy, zdejmujemy z ognia, dodajemy natkę i mieszamy. Rybę solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Wykładamy na nią pomidorowy
Kulinarne przygody Gatitymakaron Lubella pióra 1/2 opakowania szpinak świeży 250 g. czosnek 3 ząbki masło 2 łyżki sól, pieprz świeżo mielony do oprószenia ryby + do doprawienia sosu wg. gustu śmietanka kremówka 30 % 250 ml. serek topiony 1 trójkąt smak śmietankowy lub ziołowy ser mozzarella starta na tarce 4 łyżki Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pieprzem(...)zacznie wrzeć. Doprawiamy solą i pieprzem według gustu. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na makaronie układamy kawałki ryby. Polewamy sosem szpinakowym. Wierzch posypujemy serem mozzarella. Zapiekankę wsadzamy do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na ok. 5-10 min., aż ser zarumieni się. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą
Kuchnia PaulettesKarp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Sezon wędkarski w pełni, więc kolejny raz namawiam Was na dobrego, polskiego karpia. Odpowiednio przyprawiona ryba, zapieczona w sosie ze śmietany, jogurtu, majonezu i musztardy, jest delikatna, kremowa i bardzo smaczna. Sok z cytryny pozbawia karpia tego szczególnego posmaku, którego wiele osób spodziewa się po karpiu. Namawiam do tej smacznej, miłej odmiany od ryby(...)jogurt, majonez, musztardę i koperek dokładnie mieszamy. Sos przyprawiamy do smaku solą i odstawiamy na kilkanaście minut. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Układamy w nim porcje ryby i polewamy ją sosem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C (grzałka góra-dół) przez 15 minut. Posypujemy koperkiem. Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Zapraszam do wypróbowania innych przepisów kuchni
Trzeci talerzkilka swoich ulubionych przepisów – mam nadzieję , że i u Was coraz częściej będzie gościć kuchnia chińska. Dziś mam dla Was przepis na białą rybę ( u mnie dorsz ) po seczuańsku czyli z warzywami w pysznym sosie. Danie niezwykle smaczne i warte wypróbowania! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 3 osób ) * filet z białej ryby ( dorsz ) – 350 g * jajko – 1 szt * mąka(...)łyżka * cukier puder , pieprz seczuański , imbir , sól – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W misce roztrzepujemy jajko z mąką pszenną, winem i 1 łyżką sosu sojowego , dodajemy pokrojoną w większą kostkę rybę, obtaczamy. Smażymy partiami przez ok. 3-4 minuty w woku z rozgrzanym olejem, wyciągamy, odstawiamy w ciepłe miejsce. Zlewamy z woka pozostały olej pozostawiając trochę
Ostra na Słodkodobrym towarzystwem dla soczystego, rybnego fileta. Najbardziej zadowolona jestem z sosu kurkowego, który wyszedł idealny a dzięki gotowym kurkom od Nasza Chata zrobienie go zajęło 10 minut. Sos powtórzę na pewno! Ryba: 500g filetów z mintaja 1 cytryna posiekany koperek sól, pieprz Sos kurkowy: kurki - danie gotowe 350g, od Nasza Chata 1 duża cebula 250ml śmietanki 18% sól, pieprz(...)pieprzem. Gotujemy 2-3 minuty. 2. Rybę solimy, pieprzymy, obsypujemy koperkiem i skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Pieczemy przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni. 3. Upieczoną rybę polewamy sosem
Szefowa kuchniDorada w wersji świątecznej, pieczona w sosie pomarańczowo-limonkowym, aromatyzowana cynamonem, imbirem oraz goździkami. Upieczona ryba jest delikatna, soczysta i bardzo aromatyczna. Idealna propozycja dla smakoszy ryb. Smacznego! **** L’orata in versione natalizia viene cucinata in un succo di arancia e lime a cui aggiungere cannella, zenzero e chiodi di garofano: il pesce ne beneficerà acquistando delicatezza e aroma(...)limonki i pomarańczy z cynamonem i imbirem. Dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy oliwą. Rybę przekładamy do formy, po czym polewamy przygotowanym sosem. Wierzch ryby obkładamy plastrami pomarańczy, żurawiną, 2-3 gałązkami rozmarynu. Na koniec całość spryskujemy odrobiną oliwy. Rybę pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
La grande e la piccola cuoca