ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:12/358)

Zupa meksykańska z grillowaną kukurydzą + KONKURS 126

typu dodatki. Makaron polany gotowym sosem też jest ekspresowy, ale warto dać się ponieść wyobraźni i przyrządzić coś innego. A Wy jak wykorzystalibyście gotowy sos? Ostra zupa z sosem chińskim, ryba w sosie słodko-kwaśnym czy sos boloński zapiekany w cieście francuskim? Możecie wykazać się w konkursie “Uwielbiam potrawy z sosem” w serwisie uwielbiam.pl przygotowując niebanalną potrawę. Wystarczy

Mienta blog
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem 152

przepis na specjalne, lekkie burgery, bo grillowanie nie oznacza jedzenia tylko tłustych, mięsnych i ciężkostrawnych dań. Jako zdrowszą i lżejszą alternatywę, proponuję pełnoziarniste pieczywo podane z zielonymi warzywami, soczystą rybą, sosem jogurtowym z ziołami oraz ketchupem Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii. Ketchup, który wykorzystałam do mojego dania, nie zawiera konserwantów oraz substancji wzmacniających smak. Jest też bezglutenowy, można więc

Mienta blog
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 135

Zupy zimne * Mąka   * Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia   * Ciasta i ciastka biszkoptowe   * Ciasta i ciastka czekoladowe   * Ciasta

Zrób to smacznie
Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu 150

Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu Susz z porem , to świetna sprawa , zawsze jest pod ręką , pasuje do wszystkiego , do ryb ,, sosów ,zup i mięsa . No, może do deserów, to bym go nie dodawała " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Generalnie jest genialny , nadaje dużo smaku

Ogrodnik w podróży
Recenzja książki "Polskie jabłka" i konkurs 189

tymi pysznymi owocami. Są to między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone, lody) - przetwory (dżemy, kompoty, marmolady z nietypowymi dodatkami) oraz dział poświęcony popularnym odmianom jabłek Autorka w książce opisuje

Smakołyki Asi
Ryba zapiekana w sosie pomidorowo-śmietanowym 180

się to i obecnie rybę podaję czasem w tygodniu czasem w weekend. Na jeden z ostatnio podawanych obiadów miałam mało czasu i musiałam przygotować coś […] The post Ryba zapiekana w sosie pomidorowo-śmietanowym appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 131

firmy RAFEX .  Mieszanka pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność smaku potrawie.  Charakteryzuje się wyrazistym i korzennym smakiem. Polecam do przyrządzenia wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, marynat oraz sałatek.   SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Pietruszka - zielona moc natury 158

zaspokaja nieomal wszystkie nasze potrzeby witaminowe . Natka pietruszki ułatwia przyswajanie żelaza ( nawet 2-4 krotnie) z innych produktów, zarówno roślinnych, jak i zwierzecych. Świeże ziele pasuje do zup i sosów, ryb, masła ziołowego, twarogu i grzybów. Nadaje się prawie do wszystkich mieszanek ziołowych, równiez do suszenia i mrożenia. Uwagi: Jedynie osoby ze schorzeniami nerek i kobiety w ciąży powinny ograniczyc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MORSZCZUK W SOSIE ŚMIETANOWO KOPERKOWYM 196

piątek bywa dobra ryba to podstawa ;) Zapraszam na pieczonego morszczuka w jeszcze lepszym sosie   Składniki: pół kg filetu z morszczuka sól,pieprz, słodka i ostra papryka olej rydzowy Semco szklanka smietany 30 % pęczek koperku sól,pieprz szczypta suszonych warzyw Wykonanie: Filet z moszczuka oprószamy solą, pieprzem , słodką i ostrą papryką. Układamy na blasze do pieczenia, podpiekamy ok 20 minut(...)skrapiamy olejem rydzowym, zeby nie było suche. Do garnuszka wlewamy smietanę, dorzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą,pieprzem ,suszonymi warzywami. Czekamy aż sos zg,ęstnie je często mieszając . Podajemy rybę na sosie . Do przygotowania tej ryby użyłam oleju tłoczonego na zimno- rydzowego.Posiada on jasnożółtą barwę i charakterystyczny smak i zapach, który bardzo mi się spodobał. Zawiera wielką ilość ca 90% kwasów

Z Majeczką w kuchni
Okoń nilowy z sosem chrzanowo-jabłkowym 144

Prosty sos. Delikatna ryba . Doskonale do siebie pasują . Chrzan nadaje charakteru potrawie , a jabłko łagodzi ostrość sosu. Okoń nilowy niezmiennie pozostaje pyszny. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Dorsz w papilotach z sosem bazyliowym 148

termoobieg) na 20-25 minut.SOSSok z cytryny, łyżeczkę miodu, łyżeczkę musztardy i pozostałą ilość bazylii miksujemy, dodając partiami oliwę z oliwek. Sos powinien mieć płynną konsystencję.Rybę podajemy z przygotowanym sosem bazyliowym, przybraną listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi 209

Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba to bardzo zdrowy produkt, który zaleca się jeść przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ryby są bogate w bardzo zdrowe kwasy omega-3, potas, białko, żelazo. Aby jednak ryba nam się nie przejadła warto(...)każdym razem wybierać inne ryby. Tym razem będzie to dorsz . Składniki (2 porcje) filet z dorsza (ok. 300 g) masło 12 pomidorków koktajlowych 100 ml białego wina 1/3 papryczki chilli skórka z 1/3 cytryny 2 ząbki czosnku garść listków bazylii 3 łyżki śmietany pieprz sól Przepis na dorsza w sosie z pomidorkami koktajlowymi Czosnek drobno siekamy. Papryczkę chilli kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba zapiekana ze szpinakiem i beszamelem 159

Ryba ze szpinakiem i sosem beszamelowym jest smaczną odmianą dla codziennych dań rybnych. Nie wymaga dużego nakładu czasu a efekt jest bardzo smaczny i ładny Sprawdzi się na proszoną kolację gdyż dobrze się prezentuje zarówno w naczyniu jak i na talerzu. Smacznym dodatkiem do tak przyrządzonej ryby będzie sałatka z młodej sałaty, rzodkiewki i szczypiorku skropiona odrobiną sosu vinaigrette. Wcześniej(...)Dalej mieszając wrzucamy listek laurowy. Gdy sos się zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy aż uzyska konsystencję gęstej śmietany. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszamy z serem. Gotowy sos wylewamy na rybę ze szpinakiem i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż sos uzyska konsystencję budyniu i delikatnie przyrumieni się na brzegach (ok 30 minut). Smacznego!!! Artykuł

sierotka maRysia w kuchni
Polędwiczki z dorsza w sosie z zielonego pieprzu 744

Polędwiczki z dorsza do świetne, delikatne kawałki ryby – doskonałe do wielu potraw. Oczywiście – jak lubicie – może to być niemal każda inna ryba – podstawa to pyszny sos pieprzowy, który uwielbiam. Składniki : ryba – u mnie dorsz mrożony 1 mała cebula pieprz kolorowy ziarnisty pieprz zielony ziarnisty pieprz zielony marynowany, w słoiczku masło ok. 50 g 1 łyżeczka(...)mąki pszennej ok. 200 – 250 ml bulionu 2 łyżki śmietany – 30% maggi, sól Rybę rozmrażamy i podsmażamy z obu stron na maśle, z niewielką ilością soli – podsmażoną zdejmujemy i odkładamy. Teraz na tą samą patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy rozdrobniony w moździerzu pieprz (kolorowy i zielony ziarnisty), oraz 2-3 łyżeczki zielonego, marynowanego pieprzu

Ugotuj to sam ...
Ryba po meksykańsku 179

Propozycja na rybę zapiekaną w sosie pomidorowym z oliwkami i kaparami. Składniki 1 kg dorsza ( może być łosoś , pstrąg ) 2 cytryny ( 150 g ) 2 cebule (200 g ) 4 pomidory (300 g ) 3 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów 10 zielonych oliwek bez pestek 4 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki 2 listki laurowe 1 łyżka masła do wysmarowania formy 2 łyżeczki(...)małym ogniu około 10 minut. Sos doprawiłem solą i pieprzem, odstawiłem. Na pozostałej oliwie usmażyłem rybę z każdej strony na rumiano. Naczynie żaroodporne wysmarowałem masłem, włożyłem usmażoną rybę, zalałem sosem. Przykryłem i zapiekałem około 15 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po wyjęciu posypałem oliwkami

R'n'G Kitchen
Karp w szarym sosie 209

polski. Sos robiony na zasmażce z mąki i masła, rozrzedzony wywarem z ryby, z piernikiem, rodzynkami, migdałami, winem, octem, sokiem z cytryny… oraz z krwią z ryby.   Coraz częściej sos przygotowywany jest bez krwi, mój sos również jej nie ma. Nie dodałam również octu ale dodałam miód. Karp lub płaty z karpia, wywar: włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler) – około(...)dodać masło, dokładnie wymieszać i rozprowadzić wywarem, dodać wino, połączyć z resztą wywaru. Dodać przetarty piernik, karmel. Doprawić do smaku miodem i sokiem z cytryną. Następnie do sosu włożyć migdały i rodzynki. Rybę podgrzać w piekarniku i polać sosem. Można podawać również na zimno. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

królestwo garów
Pstrąg łososiowy zapiekany w suszonych pomidorach z aromatycznym sosem selerowo – pomidorowym 98

dzień dzisiejszy dzień proponuję pieczonego pstrąga łososiowego w suszonych pomidorach z sosem. Chciałam trochę odmienić rybę i muszę przyznać, że wyszło mi to nieźle. Mogę spokojnie Wam go polecić. Jest smaczny. Składniki: 3 kawałki pstrąga łososiowego ( każdy po około(...)gram ) Sól Pieprz Suszone pomidory w oleju ( słoik ) 4 pędy selera naciowego Bulion warzywny Filia aluminiowa Wykonanie: Dla każdego kawałka ryby, z foli aluminiowej robimy foremki ( tak aby sos z ryby nigdzie się nie wylał ). Rybę smarujemy olejem z pomidorów, przyprawiamy solą, pieprzem oraz drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami ( niewiele ). Pozostawiamy do zamarynowania. Do bulionu warzywnego  ( ok. 500 ml )dodajemy

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania