ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:17/358)

Pasta rybno jajeczna. Śledzie w pomidorach Łosoś Ustka. 223

Budzicie się rano, idziecie do lodówki zrobić coś na śniadanie, a tam..przeciąg. Została ryba w puszce, jajko i parę rzeczy w słoikach. Genialny pomysł! Pasta na kanapki ;) Moja ulubiona, smak dzieciństwa! :) Potrzebujemy: puszkę rybną, u mnie śledź w sosie pomidorowym od Łosoś Ustka(...)ugotowane jaka 1 kiszony ogórek  pół czerwonej cebuli łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka, cebulę i ogórka kroimy w kosteczkę. Do miski wrzucamy rybę z sosem i rozgniatamy widelcem. Do ryby dodajemy pokrojone jajka, cebulę i ogórka oraz majonez i jogurt naturalny. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku. Śniadanie idealne! :) Smacznego!  Skomentuj

MamaOskarka
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą 170

prawdziwa przyjemność. Na moim talerzu w zaciszu domowym znajdzie się natomiast ryba haddock pieczona, wersja dietetyczna. Mam nadzieję, że równie smaczna, na zielonej soczewicy z sosem jogurtowym.  Zapraszam. Składniki: 500 g ryby haddock (4 filety) 1 cytryna 200 g zielonej soczewicy(...)garść suszonych pomidorów 1 garść oliwek 1 pęczek natki pietruszki sól morska      biały pieprz  5 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia  czerwony pieprz  Sos do ryby: 3 łyżki jogurtu   1 łyżka majonezu  1 łyżka soku z cytryny  1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu Wykonanie

Wino Francja Kuchnia
Dorsz z sosem holenderskim 230

zasadzie powinnam podać dorsza gotowanego na parze do sosu holenderskiego , ale muszę się przyznać, ze nie specjalnie lubię ryby gotowane na parze . Toleruje(...)wcześniej marynowane w mocnej marynacie nadającej jej charakterystyczny smak ( jałowość smakowa potraw robionych na parze odstrasza mnie od tej metody). Ale jako , że zdecydowanie miałam ochotę na rybę z sosem holenderskim poszłam na kompromis- dorsz smażony normalnie + delikatny sos. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Gibkoł zōłza ze rybōm- niy yno na piōntek ;) (Ekspresowy sos z rybą- nie tylko piątkowy) 166

wciepcie te iksze składniki, co to żech je wypisoł trocha wyżyj). Jak już groszek sie baje 17 robiōł miynki, to wciepcie tam na chwila pokrōnoł na mańsze kōnski 18 ryba. I za połra minut zōłza mołcie fertich 19 . Jak już baje na talyrzu, to posujcie 20 jōm po wiyrchu 21 pokrōnōm dymkōm i kolyndrōm. Takoł zōłza mogecie zjejś(...)później 17 będzie 18 kawałki 19 gotowa 20 posypcie 21 na górze 22 zjeść 23 makaronem 24 bułką Artykuł Gibkoł zōłza ze rybōm- niy yno na piōntek ;) (Ekspresowy sos z rybą- nie tylko piątkowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Ryba w sosie śmietanowo - koperkowym 172

przygotowania sosu można wykorzystać białe wytrawne wino, będzie bardziej wykwintny. U mnie ryba podana była z ryżem. Przepis znalazłam na opakowaniu ryb znanej firmy, polecam :)       Ryba w sosie śmietanowo - koperkowym   Składniki na 2 porcje:   4 kawałki białej ryby świeżej lub mrożonej (u mnie mrożony dorsz w kostce) 1 cebula pół szklanki bulionu warzywnego

Smak mojej kuchni
Jak zrobić sos czosnkowy bez laktozy? 531

Sos czosnkowy znajduje się chyba w każdej kuchni. Można go kupić choć wtedy jesteśmy narażeni na spożycie wielu konserwantów i emulgatorów, które nie są zbyt zdrowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tuńczyk smażony, wędzony w sianie 155

położyć papier do pieczenia, wlać 2 – 3 łyżki oliwy. Ułożyć steka, smażyć dwie minuty, odwrócić na drugą stronę, smażyć 2 minuty. Odwrócić jeszcze raz rybę, włożyć masło. Powstałym sosem polać rybę z wierzchu. Przełożyć tuńczyka na talerz. Oprószyć płatkami soli morskiej i skropić sokiem z cytryny. zastawa

królestwo garów
Ryby w ananasach Ewy Wachowiacz 183

Jeszcze jest czas, jeszcze zdążycie zrobić tą przepyszną potrawę na święta. Dla mnie to absolutnie najlepszy przepis na ryby. Słodko ostry sos ananansowo - paprykowy jest tak pyszny, że mogłabym go łyżkami jeść. Jest to przepis Ewy Wachowicz, więc już samo to nazwisko jest dobrą rekomendacją tego dania.     700 g - filetów np. z miruny(...)składniki zmiękną, wlać ocet winny i sos sojowy. Dodać cukier i curry. Delikatnie wymieszać. W wodzie rozprowadzić mąkę i dodać do sosu. Doprowadzić do wrzenia. Wrzucić usmażoną rybę i podgrzać w sosie. Podawać na ciepło lub zimno

Jadło i czytadło
Ryba po grecku, wersja obiadowa 158

Połączenie ryżu i soczewicy z rybą w sosie warzywnym. Dla fanów ryby po grecku, obiad idealny. 2 większe filety z dorsza lub innej białej ryby 1 duża marchewka 20 cm pora 1 średnia pietruszka 1,5 szklanki przecieru pomidorowego/passaty 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g ryżu brązowego 4 łyżki czerwonej soczewicy przyprawy: sól i pieprz Pora kroimy

Kucharzyca
Ryba w śmietanowym sosie 179

Pyszne, lekkie i letnie danie. Tak powinien smakować piątek:) Duszona rybka, mój ulubiony chrupiący groszek cukrowy i totalne zaskoczenie – rzodkiewki na ciepło. Całość fenomenalna w

Smaki Na Talerzu
Domowy sos tatarski 175

Domowy sos tatarski możne być dodatkiem do kanapek, do dań mięsnych czy też do dań zielonych – wystarczy byście sami spróbowali, przetestowali z czym najlepszy domowy

Magiczny Garnek
Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia 281

fish and chips: 500 g mrożonej ryby (dorsz lub morszczuk) Kilka dużych ziemniaków Pół szklanki bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 2 łyżki oleju 2 łyżki suszonego oregano 3 łyżki mleka lub wody Sól, pieprz Na surówkę: Ćwiartka średniej wielkości główki kapusty Jabłko Pomarańcza Sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju Sól, pieprz Sos : 6 łyżek jogurtu 2 łyżki majonezu(...)smaku, pieprzymy i mieszamy. Krok 5 Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy keczup i mieszamy. Krok 6 Wyciągamy ryby i frytki z pieca. Podajemy z surówką i sosem. Smacznego! Ryba bez smażenia – też może mieć chrupiącą panierkę Artykuł Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Grillowany dorsz atlantycki w sosie sojowym z warzywami na parze 180

Już dawno u nas nie było rybki, wybór padł na dorsza atlantyckiego z Lidla :) Ciekawa byłam połączenia białej ryby z sosem sojowym, bo połączenie łososia z nim jest bardzo często spotykane więc. Zaryzykowałam i nie pomyliłam się rybka okazała się przepyszna. Składniki (dla 2 osób) 300 g dorsza atlantyckiego 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki oliwy grubo zmielony pieprz(...)rybka zmieni kolor na jaśniejszy do połowy przekładamy delikatnie na druga stronę i smażymy do uzyskania charakterystycznych dla grillowania prążków. Uparowane warzywa przekładamy na talerz polewamy sosem jogurtowo ziołowym obok układamy rybę i skrapiamy ją pietruszkowym pesto

Piekielna Kuchnia Pati
Pstrąg nadziewany boczkiem z sosem porowym 245

Ostatnio coś mnie wzięło na ryby, to chyba przez tego dorsza w maśle czosnkowym, który smakował tak wyśmienicie, że nabrałam ochoty na więcej :)Tym razem wybrałam pstrąga, którego wzbogaciłam wędzonym boczkiem i sosem z pora.Kompozycja może wydawać się dosyć dziwna, ale uwierzcie, że wszystkie te smaki mieszają się w idealną całość!Polecam, danie szybkie, proste, a do tego smakuje wybornie(...)uprzednio należy natłuścić stopionym masłem.Środek ryby wyłożyć 3 plastrami boczku.Całość szczelnie zawinąć folią i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec przez 20 minut.Sos porowy:Kiedy ryba 'siedzi' w piekarniku, w tym czasie przygotować sos porowy.Przekroić pora na pół, a następnie pokroić w talarki.Dusić pod przykryciem na rozgrzanym, sklarowanym maśle- do miękkości (około 7-8 minut)Wlać śmietanę

Kraina Miodem Płynąca
Ryba po grecku 129

Ryba po grecku o tej porze roku jest chyba najsmaczniejsza,bowiem "babie lato" oferuje nam dojrzale,pachnace latem kolorowe warzywa.Choc zaden Grek nie zna tej potrawy,u nas ryba w sosie jarzynowo-pomidorowym jest naprawde popularna.Rownie smaczna na cieplo jak i na zimno.U mnie z dodatkiem ziemniakow stanowi pyszne danie obiadowe.Istnieja rozne warianty przygotowania tego dania,nam najbardziej smakuje(...)minut.Dodac reszte przypraw:sol,cukier, ocet i koncentrat pomidorowy.W miedzyczasie rybe  obtoczyc w jajku,bulce tartej i usmazyc z obu stron na zloty kolor.Ulozyc w sosie i podgrzac razem,by ryba przeszla smakiem warzyw

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!