ryba w pomidorach - 2475 przepisów (strona:71/165)

Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 228

Polędwiczki wieprzowe mogłabym jeść w każdej możliwej postaci. Przepis, który dziś pragnę Wam zaprezentować, mocno zakorzenił się w mojej głowie i bardzo dobrze mi się kojarzy

Be Fit Be Strong
Dorsz ze szpinakiem 162

Jeśli na obiad chcecie zrobić przepyszną i zdrową rybę, polecam Wam podać ją z pysznym czerwonym pesto oraz z duszonym szpinakiem. Jeśli zdecydujecie się na kupienie gotowego pesto koniecznie przeczytajcie jego skład na opakowaniu, niestety w większości dostępnych na półce zamiast suszonych pomidorów w składzie znajdziecie pomidory tradycyjne lub inne zamienniki. Dlatego warto zrobić pesto samodzielnie w domu, polecam zatem(...)smażenia – 4 garści świeżych liści szpinaku – 4-5 ząbków czosnku – 1 łyżka oliwy z oliwek – szczypta gałki muszkatołowej – 2-3 łyżki czerwonego pesto PRZYGOTOWANIE: Rybę przypraw solą i pieprzem a następnie obtoczyć ją w mące. Rybę smaż na sporej ilości oleju na dość dużym ogniu aby pięknie się zrumieniła z obu stron. W tym samym

nietylkopasta.pl
SAŁATA Z KURCZAKIEM, GORGONZOLĄ I DRESSINGIEM. 181

 Kiedy nie ma czasu, czy też ochoty na gotowanie, za obiad posłużyć może jakaś nieskomplikowana, aczkolwiek smaczna sałatka.Tak jest w tym przypadku. Wystarczy sałata

W kuchni Karmel-itki
Proste obiady na 7 dni # 6 - Przepisy i lista zakupów do pobrania! 109

plastry i podaj z sałatką ryżową. W wersji wegetariańskiej dodaj do sałatki czerwoną fasolą i wymieszaj.  Wariacje: Taka sałatka jest dość uniwersalna i pasuje zarówno do kurczaka, grillowanej ryby jak i różnego rodzaju strączków - czerwonej lub białej fasoli czy ciecierzycy. Dodatkowo możecie dodać do sałatki kukurydzę konserwową. Rada: W tej sałatce wykorzystujemy upieczoną czerwoną paprykę, która została z wtorku(...)grecku Briami to grecka potrawa złożona z pieczonych warzyw, takich jak ziemniaki, cukinie, bakłażany, papryki i pomidory. Warzywa doprawia się czosnkiem i ziołami, a po upieczeniu posypuje serem feta. Tę prostą wegetariańską potrawę jeśli chcecie możecie podać z dodatkiem kawałka mięsa lub ryby. Pasować będzie nawet jajko sadzone. ➤ Zobacz - Przepis na Briami - warzywa pieczone po grecku *** ODBIERZ BEZPŁATNY PLAN OBIADÓW

Chilli Czosnek i Oliwa
Marynowanie mięsa – przydatne wskazówki 119

możemy uzyskać różne smaki: kwaśny – uzyskamy dzięki użyciu cytrusów, owoców (np. ananasa) lub octu; słony – np. suszone pomidory, sos sojowy; ostry – uzyskamy go dodając np. czosnek, imbir czy kminek (nie należy z nim przesadzać); słodki – pochodzi ze świeżych owoców, miodu czy cukru. Ryby najlepiej jest łączyć ze smakami kwaśnymi. Do drobiu doskonale pasują przyprawy słodkie, delikatnie kwaśne lub subtelnie słone

Słodkie okruszki
Salsa pomidorowa 117

Teraz w sezonie taka salsa pojawia się u mnie coraz częściej, jako dodatek do grillowanych ryb i mięs, lub tak po prostu do obiadu oraz jako farsz do tortilli, można ją urozmaicać poprzez dodanie ulubionych składników, ja tym razem oprócz pomidorów, cebuli i ziół dodałem paprykę i czosnek. SKŁADNIKI: • 3 pomidory • 2 ząbki czosnku • 1 żółta papryka • 1 mała cebula

KUCHNIA POLSKA
Domowy paprykarz z kurczaka 87

Paprykarz zdecydowanie należy do smaków mojego dzieciństwa. Zmodyfikowałam nieco to danie, zastępując rybę- kurczakiem. Idealnie smakuje na ciepło, na zimno, na kanapkach czy jako dodatek do dań. Składniki: 1 szklanka ryżu 2 filety z kurczaka 1 puszka pomidorów 4 papryki czerwone 1 cebula 1 strączek chilli sól, pieprz mielona czerwona papryka 1 ząbek czosnku liść laurowy olej Wykonanie: Ryż ugotować

Tradycyjna Kuchnia
Halibut aromatyzowany natką 134

gorącą ( suchą )  położyć skóra do dołu rybę i smażyć chwilę. Wlać pozostały olej delikatnie przewrócić rybę na drugą stronę - dołożyć masło smażyć jeszcze 2 minuty. Skropić sokiem z cytryny - lekko posolić i posypać pieprzem. Podałam z sałatą z prostym dresingiem , pomidorami , ( plastrami ogórka , rzodkiewki) i ziemniakami z wody ( młode , małe ). * Mała uwaga - halibut musi być ,,gruby" bo inaczej nacinania

Buniabaje w kuchni
Zupy na lato 206

zielonej papryki, cukinii lub ogórka, a czerwoną z pomidorów i czerwonej papryki. Można dodać szczypiorek, czosnek lub cebulę. Przyprawy, które nadadzą gazpacho właściwego smaku i aromatu to: sól, czarny pieprz, bazylia, oregano i oliwa z oliwek. Składniki można zmiksować lub pokroić na mniejsze kawałki. Latem sporą popularność zaczęły zdobywać zupy z ryb lub owoców morza. Najczęściej wykorzystuje się: makrelę, łososia(...)różnie. >>>Przepis na zupę rybną.<<< Ciekawą propozycją są również kremy . Dowolność składników, z jakich można je zrobić jest ogromna. Najczęściej spotykane są pomidory, grzyby, cebule czy brokuły, choć zdarzają się i mniej popularne szparagi lub inne, zwykle bardziej ekskluzywne, komponenty. Po ugotowaniu zupa jest miksowana aż do uzyskania kremowej konsystencji. Krem można podać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortille z tuńczykiem i porem 486

Składniki: 1 tortilla 30 cm 1 serek chrzanowy 150 g 1 średni pomidor 1 puszka tuńczyka w kawałkach kawałek pora sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora obrać ze

czarrna od kuchni
Sałatka warzywna z miętą 328

różnymi rybami. Dlaczego? Bo sałatki cieszą oko, są przy tym smaczne i sycące. Dzisiaj proponuję przygotować lekką, kolorową, smaczną sałatkę warzywną z dodatkiem świeżej mięty, która nadaje sałatce orzeźwiającego posmaku, a sos chrzanowy nadaje sałatce delikatnej ostrości. Podałam warzywną sałatkę z miętą do grillowanego schabu. Kolorowa Sałatka warzywna z miętą, polecam! Składniki: 1/4 sałaty lodowej, 6 pomidorów koktajlowych, 3 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka tabbouleh 152

obyć bez pomidorów. Starajmy się wybierać twarde mięsiste pomidory o jak najmniejszej zawartości soku. Przygotowując sałatkę tabbouleh najczęściej usuwam pestki wraz z sokiem i dodatkowo odsączam pokrojone już drobno pomidory na sicie. Jak długo można przechowywać sałatkę tabbouleh Dzięki dodatkowi oliwy i soku z cytryny lub limonki, przechowywana w lodówce sałatka tabbouleh zachowuje świeżość do dwóch dni. Ważnym jest(...)dodatek do wszelkiego rodzaju pieczonych lub grillowanych mięs oraz ryb. Może być też podawana do takich dań jak falafel czy grillowane warzywa. Tabbouleh arabska sałatka z pietruszki  składniki na cztery porcje 4 łyżki kaszy bulgur 2 duże pęczki natki pietruszki 3 liście sałaty lodowej  2 nieduże mięsiste pomidory (najlepiej tzw. pomidory rzymskie, lima lub bawole serca) garść świeżych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
"Caprese" z grillowanym tuńczykiem 215

jajkiem, rukolą, pikantną czarnuszką i boskim miodowo- musztarodwym dressingiem. Koniecznie wypróbujcie! :) SKŁADNIKI (1duża lub 2 małe porcje) 100g steka z tuńczyka 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sezamu 1 pomidor malinowy 1/4 czerwonej cebuli 2 jaja 1 łyżeczka czarnuszki 2 garści rukoli sos 1 łyżka musztardy 1 lyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia lub oliwy 1 łyżka(...)tuńczyka (nawet o kilkadziesiąt sekund) to mięso będzie suche i wiórowate, a ryba straci smak. Jajka gotujemy na półtwardo ( wkładamy jajka do zimnej wody i nastawiamy minutnik na 13-15 min w zależności od wielkości jajek i po tym czasie wyciągamy jajka z wody i studzimy). Pomidora kroimy w półplasterki, cebulę w piórka, jajka oraz tuńczyka w plasteki. Wszystkie składniki

DefinicjaSmaku
CZERWONA PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 147

Pyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli i kremowego twarożku. Aromatyczna, pożywna po prostu mniam. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem, np. rukoli lub/i cebulki, czy pomidora.  Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI 50 g miękkiego masła 1 wędzona makrela 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g kremowego twarożku np. Almette 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki(...)szczypta chili w proszku, 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki WYKONANIE Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, przekładamy do miski. Dodajemy twarożek, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Wprost do miski z rybą ścieramy na tarce (o dużych oczkach) czosnek i szalotkę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. W drugiej misce ucieramy/miksujemy masło na puch. Stopniowo, cały czas miksując dodajemy po łyżce

cool and minty
Okoń smażony z risottem pomidorowym 74

blogu nic rybnego, więc nadrabiam zaległości. Jedną z moich ulubionych ryb jest okoń-kolczasta i wielobarwna ryba. Jego mięso jest jędrne, chude, zawiera mało ości, a przede wszystkim jest bardzo smaczne. Tym razem podałam go w towarzystwie kremowego ryżu z dodatkiem słodkich pomidorów. Dziwne połączenie ale warto było, bardzo posmakował mi ryż w takim wydaniu. Najważniejsze aby nie użyć zwykłego

Pieguskowa Kuchnia