ryba w pomidorach - 2475 przepisów (strona:78/165)

Dorsz pieczony w sezamie na puree z kalafiora i kolorowa sałatka z komosą ryżową 177

PORCJE : Ryba: 480g polędwicy z dorsza (świetnie sprawdzi się też łosoś bez skóry) 80g sezamu sól, pieprz do smaku Puree z kalafiora: niewielki kalafior 1/2 litra mleka (u mnie bez laktozy) szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku łyżka masła Sałatka z komosą ryżową: 100g ugotowanej i ostudzonej komosy ryżowej (waga produktu przed ugotowaniem) 2 pomidory lub 150g pomidorków koktajlowych(...)komosy ryżowej (quinoa). Komosę odcedzić i odstawić do ostudzenia. W drugim garnku zagotować mleko i wrzucić na niego podzielony w różyczki kalafior. Zmniejszyć ogień i gotować warzywo do miękkości. Rybę pokroić na porcje o wadze ok. 120g, oprószyć przyprawami (solą i pieprzem). Sezam wysypać na płaski talerz. Kawałki ryby obtoczyć w sezamie, po czym przesmażyć krótko na suchej i mocno

Dietolog
Łosoś w peperonacie – piątkowy obiad 174

odżywczych - zawiera między innymi potas, selen, kwasy omega-3, witaminę A, witaminę D, witaminę E, witaminę B, ale głównie za jego smak. Tym razem inspirując się przepisem z książki "Ryby są super" wydanej i dostępnej jakiś czas temu w Lidlu przygotowaliśmy danie - łosoś w peperonacie. Ziemniaki Składniki: 6 młodych ziemniaków, olej, 2 ząbki czosnku, oliwa, zioła prowansalskie Przygotowanie: Na patelni(...)garnka. Całość dusimy jeszcze przez ok. 5 minut. Na chwilę przed końcem duszenia dodajemy drobno posiekaną bazylię. googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1438249643431-0"); }); Sos Składniki: puszka pomidorów pelati (ok. 400g), sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka masła, cukier, sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Na patelnię na której były smażone warzywa dodajemy pomidory pelati i gotujemy przez chwilę. Sos doprawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rybne klopsiki w ziołach 126

suszonych pomidorów? Takich bez oleju/zalewy, suchutkich Składniki -60 dag filetów rybnych (np. z mintaja) -cebula -marchewka -2 ziarna ziela angielskiego -liść laurowy -tost -jajko -1 i 1/2 szkl. mleka -łyżka mąki -łyżka masła -sok z cytryny -100 ml śmietany -kilka gałązek koperku, może być dodatkowo natka pietruszki -sól, pieprz Przygotowanie Cebulę i marchewkę obrać, włożyć do garnka. Dodać ryby

Zielona Kuchnia
Sałatka ryżowa z grillowaną makrelą Rio Mare, mandarynką i papryką czyli Rybne propozycje dla zapracowanych 203

podgrzać i połączyć z ryżem lub makaronem. Smak ryby był świetnie zrównoważony z warzywami a całość okazała się lekko pikantna i po prostu pyszna. Zaskoczyła mnie też puszkowana grillowana makrela. Była soczysta, pachnąca i rewelacyjnie sprawdziła się jako element sałatki ryżowej. Okazało się, że świetnie pasuje do niej pachnąca mandarynka i pomidory. Zapraszam Was po przepis, taki trochę awaryjny(...)składniki sosu. Sałatkę chłodzimy w lodówce i podajemy. Przede mną jeszcze degustacja pate i sardynek. Jestem przekonana, że posmakują mi tak jak poprzednie produkty. Co istotne Rio Mare oferuje ryby w smacznej formie a ich skład nie budzi kompletnie żadnych zastrzeżeń. Rio Mare Polska jeszcze raz dziękuję za tak inspirującą i smaczną paczkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z awokado i tuńczyka 183

Bardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy.  Polecam :) 1 dojrzałe awokado 1 pomidor puszka tuńczyka w sosie

Smakołyki Asi
Piątkowe Inspiracje - Kotlety rybne z kalafiorem i suszonymi pomidorami 130

Dzisiaj propozycja na piątkowy obiad - kotlety rybne z dodatkiem kalafiora i suszonych pomidorów. Bardzo, bardzo smaczne. Powstały trochę przypadkiem - akurat miałam w lodówce kilka ostatnich suszonych

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ryba w cebuli na parze z kulkami ryżowymi 144

zarumienienia się ze wszystkich stron. Wykładamy na papierowy ręcznik aby wsiąkł nadmiar tłuszczu. Rybę wkładamy do garnka do gotowania na parze (parowaru) posypujemy posiekaną cebulą, posypujemy przyprawami, skrapiamy spora ilością soku z cytryny i ,,parujemy" ok 20 minut. Do obiadu podałam sałatkę ze świeżych ogórków i pomidorów z sosem koperkowo-ziołowym. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Makrela w paście pomidorowej Graal z pesto i jajkiem na twardo 130

1 puszka makreli w paście pomidorowej Graal pesto z rzeżuchy pesto z lebiody szczypiorek jajko na twardo pomidor rukola Makrelę obłożyłam dwoma rodzajami pesto , dodałam pokrojone

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki pieprzowe nadziewane pstrągiem w chrzanie Graal 90

naleśniki 1 jajko 1/3 szkl mleka 2 łyżki mąki pieprz pomarańczowy Skworcu sól nadzienie rukola rzeżucha ogrodowa pomidor 1 puszka pstrąga w sosie chrzanowym Graal Z

Gotowanie jest łatwe
Kule jaglane smażone ala arancini 139

Można schować w kuli jaglanej także warzywa np. brukselkę, szpinak, kawaek ryby. Podawać  z różnymi  sosami. Składniki:  2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 jajka sól pieprz ser mozzarella lub feta ok 1 litr oleju rzepakowego do smażenia bułka tarta łyżeczka słodkiej papryki w proszku pomidory w puszce  ząbek czosnku  bazylia  sól oliwa z oliwek

AZgotuj!
Sałatka z Surimi 128

Sałatka z Surimi czyli produktem  sporządzonym na bazie zmielonego mięsa  białych ryb z dodatkiem warzyw i jajek to przepyszna przekąska dla wielbicieli kuchni dalekowschodnich . Ja przyrządziłam ją niedawno pierwszy raz i przyznam szczerze zachwyciła mnie swoim smakiem . składniki na 4 porcje opakowanie Surimi 1 pomidor 2 ogórki puszka kukurydzy 3 jajka ugotowane na twardo 15 dag sera żółtego

Smakowite Dania
Paprykarz szczeciński 295

oczkach. Po 5 minutach dorzucamy do marchewki i mieszamy. Chwilę czekamy i dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy łyżeczką sosu sojowego, cukrem oraz solą i pieprzem. Podlewamy odrobiną ciepłej wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. W między czasie obieramy dokładnie rybę z ości. Na patelnie dorzucamy rybę oraz ryż, mieszamy całość, smażymy jeszcze

Kolizje Smaków
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 451

koniec smażenia dodajemy jogurt naturalny, mieszamy, odstawiamy, naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy rybę (wcześniej posypaną solą, pieprzem, vegetą...),  kładziemy na wierzch szpinak, przykrywamy folią aluminiową (którą nakłuwamy, aby potrawa odparowywała),  pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni, 15 min., usuwamy folię, kładziemy plastry mozzarelli, kawałki pomidorów,  posypujemy suszoną pietruszką i pieczemy jeszcze 10- 15 min.(można spryskać

Kuchnia Beaty
makrela z jajkami... 191

Składniki: makrela wędzona 1 większa, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, ząbki czosnku 2 sztuki, cebula 1 mała, pomidory 1 większy, natka pietruszki 2 łyżki, pieprz

W Mojej Kuchni Lubię