ryba w pomidorach - 2475 przepisów (strona:86/165)

Steki z tuńczyka na ratatuj 112

Tuńczyk podany na warzywach, polecamy.  Składniki 2 steki z tuńczyka (około 300 g) mały bakłażan mała cukinia 2 małe papryki pomarańczowa i żółta 2 pomidory

R'n'G Kitchen
Szymon Kubicki: Smacznie, kreatywnie i bez glutenu. Recenzja + Konkurs 112

bób, groszek II Cukinia i kwiaty cukinii III Pomidory IV Truskawki, maliny, jagody, wiśnie… V Dynia VI Jabłka i gruszki VII Marchew i buraki VIII Ziemniaki i bataty IX Pory X Szpinak i jarmuż XI Soczewica XII Kasze XIII Ryż i komosa ryżowa XIV Mąka XV Jaja XVI Sery XVII Ryby i owoce morza XVIII Mięso XIX Bakalie XX Czekolada

Moja pasja smaku
Sałatka z sardynek 173

Proponujemy sałatkę bogatą w wapń a na dodatek bardzo smaczną.     Składniki: -puszka sardynek w oleju -1/2 średniego brokuła -ok. 10 dkg fasolki szparagowej

Maminek kulinarny
Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków. 179

wsadzić do piekarnika. Gdy skórka się zrumieni na wierzch ryby wykładamy czatnej i wkładamy na 10 minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni góra-dół. Na maśle klarowanym smażymy boczniaki z czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Nasz mix sałat skrapiamy oliwą wymieszaną z solą i małą łyżeczką cytryny. Dodajemy pokrojonego pomidora i na górze wykładamy boczniaki

BaRepas
Czarniak z Pomidorami, Boczkiem i Pistacjami czyli Środowe Rybki odc.18 113

W ubiegły weekend miałam przyjemność po raz kolejny obejrzeć w tv program Jamiego Olivera na temat ryb. Mówił o gatunkach zagrożonych, o tych alternatywnych, tak mało

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka makaronowa ze szprotem 236

Sałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić.Składniki :20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i

Mechanik w kuchni
Jesienna samotnia. 248

Uwielbiam klimat jesieni. Jest... pełen tajemnicy.Zapachy wilgoci i usychających liści,Dymu z pieców mieszkańców,Oblepiają moje włosy. Ziemia pokryta dywanem czerwieni, złotai brązu.Szeleści on pod

W kuchni Karmel-itki
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 197

Pomidorki umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy o smaku ziołowym i obsmażyć bakłażana, lekko musi się przypiec. Następnie wyłożyć plasterkami bakłażana formę, obrzucić wszystko połówkami pomidorów. Filety dorsza umyć, osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Na tej samej patelni na której były obsmażane bakłażany obsmażyć również kawałki dorsza. Tylko chwilkę muszą się lekko przysmażyć i nabrać koloru(...)skropić trochę oliwą. Ułożyć rybkę na górze i posypać wszystko delikatnie mieszanką z suszonych ziół oraz skropić rybkę sokiem z cytryny ( nie jest to konieczne ) Podobno cytryna wzbogaca smak ryby Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i zapiekać 12-15 minut. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Tortille z pastą jajeczną z szynką, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami 217

robię różnego rodzaju pasty. Najczęściej jest to połączenie ryby z twarogiem. Tym razem przygotowałam pastę jajeczną i zamiast podać ją na kanapce, rozsmarowałam na tortillach, zrolowałam i pokroiłam na kawałki. Polecam! Składniki: 4 placki tortilli 6 jajek ugotowanych na twardo ok. 100 g szynki konserwowej w cienkich plastrach ok. 7 suszonych pomidorów szczypior z 1 dymki 2 łyżki majonezu Sól

Czerwień i błękit
Mielone z dorszem z ryżem i pieczarkami 129

naprawdę dobre. Nawet osoby które nie przepadają za rybami mogą się do nich przekonać bo mają sporo dodatków innych. 1 woreczek ryżu 25 dkg filetu z dorsza 4 pieczarki średnie 1 marchewka mała sól, pieprz 1 jajko 1 mała bułka 1/2 szklanki mleka pozostałe: bułka tarta do obtoczenia natka pietruszki 1 pomidor 1 garść rukoli 1 marchewka olej Ryż gotuję

wesoła kuchnia
Puree-Tłuczone ziemniaki z pieczoną dynią, szpinakiem, serem kozim i chrupiące pestki dyni - Stamppot met pompoen 186

też dodatkiem do sztuki mięsa czy kotleta, ryby czy czegokolwiek innego. Jest to już moja kolejna propozycja na ziemniaczane puree z dodatkami, tudzież tłuczone ziemniaki. Takie ziemniaki z wieloma dodatkami pochodzą z holenderskiej kuchni i nazywane są Stamppot (w wolnym tłumaczeniu: "tłuczony garnek") Wcześniej serwowałąm: →Puree (tłuczone ziemniaki) z suszonymi pomidorami w oliwie, podduszoną rzymską sałątą i jabłkami

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pikantny bakłażan z bulgurem i jogurtem 150

Wcześniej używano go, podobnie jak pomidory, jako dekorację. Bakłażany są bardzo popularne w kuchni blisko-wschodniej, podobnie jak bulgur, czyli ugotowane, a następnie wysuszone i zmielone ziarna pszenicy. Są to dwaj główni bohaterowie przygotowanego dania. Wyjątkowego smaku, aromatu i pikanterii nadaje tu chermoula - wyrazista północnoafrykańska marynata do ryb i warzyw. Bakłażan w chermouli z przepisu Yotama Ottolenghi i Samiego Tamimi

Smakowity Blog Kulinarny
Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 224

efektów jest właśnie to danie. Myślę, że ryba wyszła lepiej niż oczekiwałam. Gorąco polecam (o ile będziecie mieć tyle szczęści co ja ze znalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo (45 x 36 cm) 2 filety pstrąga łososiowego bez skóry (ok. 600-700 g) 6-7 suszonych pomidorów z oliwy 3 łyżki oliwy (od pomidorów) + oliwa

Zakręcony Widelec
Sos salsa. 218

salsa, idealny do nachos, ryby i dań mięsnych. Bardzo pikantny i smaczny, także można powiedzieć, że jest to sos dietetyczny, bo składa się głownie z warzyw i dużej ilości pikantnych przypraw. Sos tak na prawdę jest czerwono-różowy, ale na zdjęciu wygląda żółty. Ciekawie. Składniki: 5 pomidorów pół kabaczka duża cebula papryczka chilli 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania