Potrzebujesz jedynie majonez, grillowaną papryka i chili. Domowy sos do hamburgerów to idealny sos również do surowych warzyw, mięs i ryb. Sos hamburgerowy Składniki: 450 – 500 ml sosu 300 ml domowego majonezu, tutaj przepis 1 duża czerwona papryka 2 czerwone chili sólo do smaku 1 łyżeczka soku z limonki lub wedle smaku Paprykę i chili upiecz
codojedzeniatrudny do usmażenia, ale w tej potrawie nie musimy dbać, aby kawałki ryby były całe i piękne. Ryba ma być usmażona. Dodamy warzywa, sos pomidorowy i ryż a powstanie smaczne danie. Składniki: -1 kg dorsza -3 cebule -2 marchewki -czerwona papryka -10 dkg ryżu ( ugotować na sypko ) -puszka krojonych pomidorów -sól, pieprz, słodka papryka -pieprz ziołowy -czosnek
Maminek kulinarnypracy, dużo zdrowia i mega rozkoszy dla podniebienia. Labraksa czyli okonia morskiego przygotowałam według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Polecam więcej przepisów z tej książki, są rewelacyjne. Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesałata lodowa, która zapewni sałatce należytą chrupkość. Do sałaty dodałem pokrojone w dwucentymetrową kostkę pomidory, pokrojonego w trzymilimetrowe plastry ogórka i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Całość wymieszałem. Następnie dodałem tuńczyka w sosie własnym, uważając, aby mięso ryby nie uległo nadmiernemu rozdrobnieniu, oliwki, filety z sardeli i pokrojone w ćwiartki ugotowane wcześniej jajka. Następnie przygotowałem sos vinaigrette. W małym
Wyprawy kulinarnesokiem z cytryny… oraz z krwią z ryby. Coraz częściej sos przygotowywany jest bez krwi, mój sos również jej nie ma. Nie dodałam również octu ale dodałam miód. Karp lub płaty z karpia, wywar: włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler) – około 200 g, 3 cebule, 2 listki laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, sól, sos: 60 g masła, 60 g mąki pszennej(...)czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka miodu, sól, Rybę można ugotować w całości lub w „dzwonkach”. Rybę oczyścić (wypatroszyć, umyć…) i albo zostawić w całości albo pokroić w „dzwonka”. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie paseczki. Rodzynki sparzyć. Przygotować wywar – ugotować obraną włoszczyznę zalać zimną wodą, dodać cebulę, przyprawy – ugotować do miękkości. Wywar odcedzić, włożyć do niego rybę
królestwo garówradość. Pełna zgoda:) Składniki ziemniaki pure krewetki tygrysie halibut filet dorsz filet fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz sól oliwa z oliwek papryczka chilli rozmaryn kolendra ziarnka Zamarynuj rybę w marynacie, odstaw na bok. Ugotuj ziemniaki
AZgotuj!Dorsz po prowansalsku to lekkie, dietetyczne danie z rybą i warzywami. Sos powstał na bazie pomidorów, papryki, ciecierzycy i cukinii. Jednak możemy warzyw dodać znacznie więcej, np. bakłażana, czerwoną cebulę, ziemniaki. Dorsza ugotowałam na parze, wyłożyłam na podduszone warzywa, posypałam odrobiną sera i zapiekłam. Danie wyszło dobre, wręcz smaczne i syte(...)patelni podpiekamy na oleju cebulę i czosnek, następnie dodajemy warzywa, pomidory, ciecierzycę i przyprawy. Prużymy około 20 minut aż warzywa będą miękkie. Do naczynia żaroodpornego wykładamy sos warzywny, układamy na wierzchu filety z ryby, posypujemy tartym serem i oliwkami. Zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 *C. Rybę podajemy polaną sosem z pieczywem lub ulubionymi dodatkami. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolimąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. SOS : 2 puszki pomidorów krojonych(...)pokrojoną cebulę i czosnek podpiec na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliimbiru, kurkumy i mielonej czerwonej papryki, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku surówka: 4 marchewki, 1 koper włoski, 1 pęczek koperku sos jogurtowy z kiszonymi cytrynami (jeżeli nie masz kiszonych cytryn, możesz zamiast nich dodać do sosu soku i skórkę ze świeżej cytryny) 4 chlebki pita, własnej roboty lub ze sklepu Przygotowanie: Rybę pokrój na kawałki o szerokości
Chilli Czosnek i Oliwagrejpfruta oraz białych kwiatów, gruszki i miodu. W ustach jest aksamitne, świeże, mineralne z leciutką słodyczą. Idealne do ryb, skorupiaków i owoców morza. Burger Carlos (22 zł): wołowina, bekon, ser havarti, konfitura z czerwonej cebuli, pomidor, kiszony ogórek, sos chrzanowy, mix sałat z car city burger. Tak jak nie jadam z burgerów, tak ten był naprawdę dobry. Przyjemnie "przypalony
królestwo garówużyłem: 250 gram filetu z dorsza (może być jakakolwiek ryba o białym mięsie, nie polecam jedynie nienadającej się do konsumpcji pangi), 1 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej papryczki chili, 3 limonek, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku, 3 łyżeczek czerwonej pasty curry, 400 ml mleczka kokosowego, oliwy, oleju sezamowego, sosu sojowego, sosu rybnego, 1 szklanki czerwonego ryżu jaśminowego (można(...)patelnię dodałem 3 łyżeczki czerwonej pasty curry. Przez cały czas potrawę smażyłem na maksymalnym ogniu, dość intensywnie mieszając, aby nie dopuścić do jej przypalenia się. Kiedy curry zaczęło intensywnie pachnieć, czyli mniej więcej po upływie kolejnej minuty, dodałem do woka pokrojone filety z ryby. Całość bardzo delikatnie mieszałem, aby nie doprowadzić do rozdrobnienia kawałków ryby. Po 2 minutach dodałem
Wyprawy kulinarnekoperkiem - zna chyba każdy takie połączenie. Nie trzeba wiele, wystarczy bowiem dobry,świeży kawałek ryby, sos śmietanowi broni się sam, no i niezbędne źródło zdrowych węglowodanów, czyli ryż czy kasza.Tym razem wybrałam polędwicę z tuńczyka.Jest to ryba o czerwonym mięsie, bogata w witaminę A (działa korzystnie na oczy), D (dba o nasze kości) oraz witaminy(...)Mogłabym tak wymieniać i wymieniać, tyle pozytywnych właściwości ma ten tuńczyk, ale czas na przepis.Polędwica to jeden z delikatniejszych kawałków ryby. Świetnie się nadaje na rybne steki, do grillowania, pieczenia i smażenia. POLĘDWICA Z TUŃCZYKA W SOSIE KOPERKOWYM 4 polędwice z tuńczyka 250 ml słodkiej śmietanki 12% pęczek posiekanego koperku 1 /2 szklanki mleka sok z 1/2 cytryny
W kuchni Karmel-itkipuszka tuńczyka w sosie własnym 250 g twarogu półtłustego łyżka majonezu / jogurtu naturalnego pół czerwonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Do miseczki
Atlas Smakówpysznymi dodatkami jest wilgotny i delikatny. Ryba przy tym zachowuje swój oryginalny smak, bo sos pomimo tego, że bogaty w wyraziste składniki, nie przytłacza jej smaku. Jedzmy ryby! 3-4 porcje - 2 polędwiczki z dorsza - 1 puszka pomidorów 400g - 1 czerwona papryka - 1 czerwona cebula - czarne oliwki -kapary 2 łyżki - czarne oliwki (dodałam pół słoiczka 340g(...)oliwki i kapary są słone) oraz dodajemy szczyptę lud dwie pieprzu. Gdy zioła zaczną wydzielać zapach dodajemy pomidory i trochę gorącej wody. Dusimy całość, aż powstanie kremowy sos. Dorzucamy kapary i oliwki, a na koniec dodajemy ocet balsamiczny. Sprawdzamy czy sos nie wymaga jeszcze dosolenia, a następnie wykładamy go na przygotowanego wcześniej dorsza. Naczynie przykrywany folią
Simple Dish