ryba w czerwonym sosie - 500 przepisów

Ryba w sosie śmietanowym 296

Wszyscy chyba cierpimy na brak czasu w dzisiejszym świecie. A przed Świętami to już w ogóle ;) W takich sytuacjach z pomocą przychodzą proste, szybkie przepisy

Czerwona Porzeczka
Ryba w sosie serowym 184

Składniki: 0.5 kg polędwiczki z ryb ( u mnie mintaj) 1 por 100 g serka topionego 200 ml śmietany 18% 50g startego żółtego sera + ser żółty do

Czerwona Porzeczka
Makaron w sosie cytrynowo - bazyliowym z filetem z tilapii czerwonej 174

Tilapia czerwona - ryba naturalnie występująca w Afryce Zachodniej i Środkowej. W Polsce hodowana jest w jednej z najnowocześniejszych hodowli w Bońkach koło Płońska. Stworzono tam najbardziej jak to możliwe warunki zbliżone do warunków naturalnych. Ryba charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, brakiem ostrego, charakterystycznego dla ryb zapachu i brakiem drobnych ości. Sporo osób unika ryb własnie(...)grozi nam mało apetyczne wydłubywanie z ust ości ;)śliczne te rybki, prawda? ;)Z tilapią spotkałam się pierwszy raz, ale już wiem, że nie ostatni. Postanowiłam przygotować makaron z maślanym sosem cytrynowo - bazyliowym z tilapią smażoną na maśle. Przyznam się, że obawiałam się efektu, ale....było pyszne :)Makaron przygotowałam sama, gdyż od momentu, kiedy odważyłam się pierwszy raz go zrobić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą 139

garść suszonych pomidorów 1 garść oliwek 1 pęczek natki pietruszki sól morska      biały pieprz  5 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia  czerwony pieprz  Sos do ryby: 3 łyżki jogurtu   1 łyżka majonezu  1 łyżka soku z cytryny  1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu Wykonanie(...)zalać wodą , gotować około 10 minut (al dente), odcedzić. Dodać posiekane  suszone pomidory , oliwki, pietruszkę, 4 łyżki oliwy, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, przyprawić solą morską oraz czerwonym pieprzem. Całość wymieszać.  Plastry cytryny upiec ze szczyptą cynamonu i brązowego cukru.  Jogurt wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki

Wino Francja Kuchnia
Smażona ryba z sosem z mango i sambalu 217

ryby przed smażeniem. Smażona ryba z sosem z mango i sambalu 2016-07-21 13:11:57 Prosta w przygotowaniu i bardzo oryginalna smażona ryba podana z egzotycznym sosem – łączącym smaki słodkie, kwaśne i ostre. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600g białej ryby – morszczuka, mintaja, miruny – może być mrożona 2-3 ząbki czosnku 2 średnie czerwone(...)width: 50%;} #gallery-204 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-204 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawiona ryba Pokrojone mango i cebula Czerwoną cebulę podsmażamy... ...dodajemy pozostałe składniki sosu... ...i dusimy/gotujemy Rybę smażymy na lekko rumiano Smażona ryba z sosem z mango i sambalu Post Smażona ryba z sosem z mango i sambalu pojawił się poraz pierwszy

Kulinarna Pokusa
Sałatka z makrelą 148

Składniki: świeża makrela czerwona papryka szczypiorek kapusta pekińska sos vinegrette Przygotowanie: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Z makreli powyciągać ości..  Połączyć wszystkie

Gaździnka warzy
Tatar z tuńczyka i zielonych oliwek 137

Wyborna przystawka na ostatni dzień roku:)  ogórek korniszon puszka tuńczyka lub świeże mięso ryby oliwki zielone z czerwoną papryką koperek Sos: oliwa  kilka ziarenek zielonego pieprzu łyżeczka musztardy ocet winny biały   Siekamy składniki i układamy warstwami w obręczy. Róbmy malutkie przystawki. Da nich przygotujcie sos: musztarda, ocet biały, olej rzepakowy , kilka ziarenek

AZgotuj!
Karp zatorski w sosie z czerwonego wina 141

wcześniej rodzynki. Dodajemy mąkę oraz czerwone wino i cały czas mieszamy. Do sosu dodajemy tymianek, liść laurowy, cukier, goździk, sól i pieprz. Gotujemy około 10 minut, ciągle mieszając. Połowę sosu przelewamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy kawałki karpia i zalewamy pozostałym sosem. Przykrywamy naczynie folią aluminiową i odstawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg(...)Wstawiamy karpia do piekarnika na około 30 minut. Po tym czasie z naczynia z rybą wyjmujemy gałązki ziół i liść laurowy i przekładamy karpia do naczynia, w którym będzie podawany. Jeśli sos jest zbyt wodnisty, to wlewamy go na patelnię i podgrzewamy, aż zredukuje się do właściwej konsystencji. Do sosu dodajemy resztę masła i mieszamy. Dodajemy posiekaną pietruszkę, doprawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek 153

wyciśnięte ząbki czosnku 1 szklanka świeżych truskawek lub malin (pocięte na ćwiartki) ½ szklanki dobrego czerwonego wina ½ szklanki dobrego ketchupu 1/3 szklanki octu z czerwonego wina 1/3 szklanki cukru 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki sosu Worcestershire 2 łyżeczki czosnku w proszku tabasco (opcjonalnie łyżeczka) 1 łyżeczka pieprzu cayenne sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek   Przygotowanie:   Zacznijmy(...)zmniejszyć ogień na minimum i gotować jeszcze przez 25 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić i całość przy pomocy blendera dokładnie rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji sosu. Ten sos doskonale pasuje do wołowiny, ryb i drobiu.       Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek is a post from: naRuszcie.pl The post Sos do mięs

naRuszcie
Mintaj w sosie słodko - kwaśnym 168

szczególności. Fajna i smaczna przekąska na domowe imprezy. Polecam! 1,5 kg mintaja Sól Pieprz Przyprawa do ryb 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 3 cebule 1 czerwona papryka 2 marchewki 100 – 150 ml bulionu 700 g sosu słodko-kwaśnego Orzech  (KLIK) Olej do smażenia Mintaja wcześniej dokładnie rozmrażamy. Nacieramy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Każdy kawałek

VioletoweKucharzenie
Łosoś w sosie chrzanowym z wasabi 223

można podać na wigilijną kolację. Ja do przygotowania sosu użyłam zielonego chrzanu wasabi. Ładnie komponował się z pomarańczową rybą.  Składniki: 4 dzwonka z łososia sok i skórka z połowy cytryny sól, pieprz, słodka czerwona papryka koperek (może być suszony) Sos chrzanowy z wasabi: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 2/3 szklanki mleka 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżki

Czerwień i błękit
Pasta z wędzonej makreli 98

ostrym smakiem cebuli i kwaskowym ogórkiem. Pasta ta idealnie nadaje się do kanapek, lecz można jątakże podawać jako sałatkę.  wędzona makrela 1 czerwona cebula 2-3 ogórki konserwowane 3-4 łyżki sosu tatarskiego pieprz Rybę wyfiletować i rozdrobnić. Cebulkę i ogórka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać, dodać sos tatarski do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawić solą

Codzienne Gotowanie
Ryba w sosie curry- fish curry 183

papryczki chilli350 gr ryby monkfish350 gr łososia400 ml mleka kokosowego3 kaffir lime liści1 łyżka czerwonej pasty curry1 szklanka ryżu jaśminowegopokrojona pietruszka Wykonanie:przygotować marynatę: sok z limetki, 2 łyżki sosu rybnego, 2 łyżki thai sosu I pokrojona papryczka chilli-wymieszać w miseczce.Pokroić rybę. Zalać marynatą. Przykryć I odłożyć do lodówki na 1-2 godzinę lub na całą

Smaki Edyty
Kokosowa zupa z krewetkami, dorszem i cukiniowymi nudlami 153

porcji 2 puszki kokosowego mleka 400 g krewetek 200 ml warzywnego bulionu 1 łyżka jasnej tajskiej soi 1 łyżka rybnego sosu 1 doniczka świeżej kolendry 2 suszone liście limonki 2 dymki 1 czerwona chili 400 g odfiletowanej ryby, u mnie dorsz 300 g cukinii czarny pieprz do smaku sok z połowy limonki Wlej do garnka kokosowe mleko, bulion, soję

codojedzenia
Szybkie małże w czerwonym sosie curry / Quick and easy red curry mussels 199

Dziś przedstawiam po raz kolejny moje ukochane mule, tym razem w stylu indyjskim. Niezwykle szybkie i łatwe  w przygotowaniu przepyszne mule w aromatycznym, czerwonym

karmelowy