ryba smażona - 4845 przepisów (strona:177/323)

Dorsz w chrupiącej panierce z pomidorową jaglanką 117

szalotek dolewamy wino i gotujemy do odparowania – maksymalnie 3 minuty. Następnie, dodajemy suszone pomidory i mieszając, smażymy wszystko 3 minuty. Do tego dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze 3 minuty. Na sam koniec dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i wszystko razem dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Ściągamy z ognia.   W czasie przygotowywania kaszy nagrzewamy(...)bułką tartą przekładamy do robota kuchennego i rozdrabniamy na panierkę.   Do głębokiego talerza wybijamy jajko rozkłócamy. Na osobne talerze wsypujemy mąkę oraz panierkę z pistacji.   Kawałki ryby obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku po czym dokładnie w panierce z pistacji – możemy delikatnie panierkę docisnąć.   Kawałki ryby układamy na blaszce do pieczenia. Wszystkie kawałki skrapiamy

Smaczna Strona
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 132

nleśników, na pewno nie dla osób nie przyswajających laktozy, ale muszę przyznać, zę bły bardzo dobre. A placek - olbrzym, jak to ocenił eM. "jak placek" ale ok. Chyba wolimy ryby :) A jeszcze ceny - placek 14, a 2 naleśniki z serem 7. Miło, co? :)Placek po CygańskuNaleśniki z serem białymPosiłek VIIPo jednym dniu odpoczynku od zamentu restauracji ( tego dnia zjedliśmy Zapiekane(...)reportażu nie ufamy w tym zakresie :). Chcąc potwierdzić nasze wcześniejze doznania w retauracji "U Kojota" postanowiliśmy do niej powrócić, mając chwilę przed koncertem Kamila Bednarka. Tym razem postanowiłam wziąć smażonego Karmazyna z gotowanymi warzywami i frytkami. Mój, wolał się utwierdzić w przekonaniu, że Sola ze szpinakiem to najlepszy wybór - do tej pory uważa, że miał rację. Czas oczekiwania nie przekroczył

Słodkie Przyjemności
Filet z mintaja z prażoną cebulką 188

6 filetów mintaja, 6 łyżek majonezu, około 1 szklanki starkowanego żółtego sera, 1/2 szklanki cebulki prażonej. Ciasto: 1,5 szklanki mleka, kilka łyżek mąki pszennej, szczypta

Świat Domowej Kuchni
Kanie po grecku 242

niego przeglądając rosyjskie blogi kulinarne, Trochę zmodyfikowałam smak sosu, bo nie użyłam selera naciowego tylko tradycyjny korzeniowy i użyłam swoich ulubionych przypraw, jakie zawsze dodaję do tego sosu robiąc rybę po grecku. W oryginale były tylko sól i pieprz. Kanie wyszły FANTASTYCZNE, więc gorąco polecam. Składniki: kanie ( u mnie 6 sztuk) 3 marchewki 1 duża pietruszka 1 seler(...)cebule  200 g koncentratu pomidorowego, 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 goździki sól, pieprz do smaku 2-3 łyżeczki cukru 1 szklanka wody  olej do smażenia mąka 2-3 jajka Sposób przygotowania: Grzyby umyć i osuszyć. Do miski wybić jajka i dokładnie roztrzepać. Do drugiej miski wsypać mąkę. Grzyby obtoczyć  w jajku a następie

Gosia gotuje
Leczo z kiełbasą 163

Składniki na leczo z kiełbasą Leczo z kiełbasą 2 małe cukinie 2 papryki (żółta i czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub

Korniszonki
Kotlety z dorsza. 332

Oczywiście, rybę można usmażyć tak po prostu, ale w ten sposób jest znacznie ciekawiej! Prawda? ;) Składniki: 500 g filetów z dorsza bez skóry (świeżych lub mrożonych) 3 kromki chleba 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny 1 jajko sól i pieprz bułka tarta olej do smażenia Wykonanie

zadanie-gotowanie
Krewetki w panierce panko 818

Nie ma chyba łatwiejszego i prostszego sposobu na podanie krewetek, a jednocześnie smakowitego i bardzo popularnego jak krewetki w panierce i usmażone na głębokim tłuszczu. Nie

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sos z suszonych grzybów 118

suszonych grzybów jest moim ulubionym. Co w nim uwielbiam? Zachwyca mnie jego lekko kremowa konsystencja, smak i aromat. Jest uniwersalny – u rodziców zjadamy go na Wigilię do ryby, ziemniaków, pierogów lub w wersji solo. Urzeka mnie prostota jego przygotowania, niewielka ilość potrzebnych składników. Do przygotowania sosu (porcja na dwie osoby) potrzebujemy: – 40 g suszonych grzybów – 1 cebulę(...)pietruszki – 2-3 łyżki śmietany roślinnej – wodę (ok 400 ml) – sól, pieprz do smaku – wodę pozostałą po moczeniu grzybów – 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia Grzyby umieszczamy w naczyniu (mogą to być miska lub garnek, co Wam pasuje) i zalewamy wodą. Moczymy przez ok 30-40 minut. Na rozgrzanej patelni podgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną

Szybko Tanio Smacznie
Smakowite tuszki śledziowe w zalewie ( również do słoika ) 173

Nie ukrywam że lubię śledzie, chyba pod każdą postacią. Myślę, że nie jestem w tym osamotniona. Kupując słoik ze śledziami zawsze zastanawiam się ile w tym

Smaki Ewy
Ryba zapiekana z porami pod sosem jogurtowo-koperkowym i placki z cukinii 112

rybę, solimy lekko, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, posiekanego koperku, soli i pieprzu. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, bez przykrycia. A teraz placuszki: Potrzebujemy: 1 cukinię 2 jajka 1 szalotkę 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu 5 łyżek mąki orkiszowej 3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz olej do smażenia Cukinię ścieramy

Marder&Marder Manufacture
Czarny makaron z krewetkami 154

Makaron z krewetkami - obiad gotowy w 10 minut. Najwięcej czasu zajmie chyba obranie i oczyszczenie krewetek (chyba, że skorzystanie z mrożonych). W czasie gdy gotuje się

Moja Galeria Smaku
Risotto limonkowe z czosnkiem niedżwiedzim 158

chwilę smażyć ciągle mieszając. Wlać wino i gotować do całkowitego odparowania płynu. Wlać gorący bulion i gotować do całkowitego odparowania płynu i do momentu, aż ryż będzie miękki. Pod koniec dodać posiekany drobno czosnek niedźwiedzi, oregano, koperek oraz sok i skórkę z limonki. Przyprawić solą i pieprzem cytrynowym. Po ugotowaniu przykryć ryż, by jeszcze napęczniał. Podawać do mięs, ryb

Czerwień i błękit
Śledzie bazyliowo czosnkowe z pieczonymi ziemniakami w mundurkach jako danie główne 177

Odkąd pamiętam zawsze lubiłam śledzie , nigdy nie zagłębiając się w ich wartości odżywcze. Najważniejszym argumentem dla mnie, przemawiającym za tym, aby w miarę często gościły na

mojewypiekiinietylko
Pstrąg w warzywach 152

kilka gałązek tymianku bądź gałązkę rozmarynu. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w ćwiartki. Cukinię myjemy i kroimy w grubsze krążki. Na patelni rozpuszczamy pozostałe masło, dodajemy łyżkę oleju. Smażymy ziemniaki i cukinię aż do zarumienienia (ok. 7-9 minut). Przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego, dodajemy obraną cebulę i szalotki pokrojone w ćwiartki. Na wierzch kładziemy pstrągi. Wszystko przykrywamy folią aluminiową(...)ół). Pieczemy 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię, dokładamy umyte pomidorki koktajlowe, zwiększamy temperaturę piekarnika do 190 stop. C i pieczemy ok. 7-10 minut (aż skóra ryb będzie lekko zarumieniona). Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy rybę sokiem z cytryny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperku. Smacznego

gutfut
Kotlety z cukinii z serem żółtym 157

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania