ryba smażona - 4845 przepisów (strona:149/323)

Łosoś w sosie kaparowym 128

kaparami. Połączenie jest idealne. Warto spróbować. Składniki: Dowolna ilość łososia Sól Ziołowa przyprawa do ryb Mąka Olej Sos: 400 ml bulionu 3 łyżki kaparów 100 ml śmietany 18% słodkiej 2 łyżeczki mąki Wykonanie: Łososia przyprawiamy solą i ziołami, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Z bulionu odlewamy ok 100 ml, dodajemy śmietanę, 2 łyżki kaparów i 2 łyżki mąki

Smaki Ewy
Krokiety z wędzonej makreli 179

składniki sosu Ziemniaki przepuścić przez praskę. Makrelę rozdrobnić. W misce wymieszać wszystkie składniki : ziemniaki, rybę,cebulę, czosnek, koperek, jajo, paprykę. Dosypać bułkę, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Formować nieduże krokiety obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron (na średnim ogniu), aż ładnie  się zrumienią. Podawać z sosem jogurtowo

Stare Gary
Stripsy Rybne 178

pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki ryby (nie za dużo na raz, ok. 4-5 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do mięsa.Stripsy smażymy w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy

Słodka Strona
Słodko -kwaśne szaszłyki rybne. 143

lekko natłuszczonej patelni grillowej 2-3 min z każdej strony, smarując często marynatą, aż ryba się upiecze. Smacznego. Zapiekane plastry ziemniaków. Składniki: 2 ziemniaki 2 łyżki majonez 2 łyżki ketchup 1 cebula  5 dag ser mozzarella zioła prowansalskie cząber sól olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki  ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry

Kulinarny karnet Christophera
Karp duszony w kapuście kiszonej 160

karpia. Doskonałe rozwiązanie, jeśli nie przepadacie za smażonym karpiem, albo po prostu się Wam znudził. Karp duszony w kapuście kiszonej nie wymaga ani dużo czasu, ani specjalnych umiejętności. Za to gdy poczęstujecie rodzinę karpiem duszonym w kapuście kiszonej na pewno zyskacie uznanie w oczach teściowej :) – choćby za cudownie aromatyczną i soczystą rybę, genialnie doprawioną kapustę ze skórką cytrynową

Pociąg Do Kuchni
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 202

problemu wyjmuje się w trakcie pieczenia w całości, dzięki czemu łatwo sprawdzać stan wypieczenia. Co też ważne, nie jest zbyt ciężki i łatwo nim potrząsać, kiedy w trakcie smażenia znajduje się w nim więcej jedzenia. Urządzenie nagrzewa się bardzo szybko dzięki dobrej cyrkulacji gorącego powietrza Wystarczy ustawić czas pracy na 5 minut dłużej od potrzebnego czasu, aby było gotowe(...)instrukcję obsługi z ciekawymi, łatwymi do przygotowania przepisami. Ponadto, na przednim panelu frytkownicy znajdują się informacje o rekomendowanym czasie pieczenia poszczególnych produktów, dla czytelności umieszczone pod symbolami (np. ryby, frytek). Kosz jak i pozostałe akcesoria mogą być myte w zmywarce, jednak ręczne mycie nie sprawia większego problemu. Kosz ma kształt prostokątny, z lekko zaokrąglonymi bokami, które ułatwiają dokładne

Poranek na słodko
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 146

ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ /własny;/ na 4 porcje 8 tuszek świeżych śledzi (bez głów i wnętrzności)  sok z 1/2 cytryny suszony tymianek sól, pieprz do natarcia ryb ok. 800-900g kapusty kwaszonej 100g cebuli białej 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki suszonego(...)około 2 minuty, po czym dodaję posiekaną drobno cebulę. Smażę 2-3 minuty, do momentu zeszklenia.  Na samym końcu wrzucam przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek. Do zawartości patelni wrzucam kapustę. Duszę pod przykryciem, podlaną połową wina aż nieco zmięknie (około 5-8 minut). W naczyniu żaroodpornym, układam warstwę kapusty, ryby i przykrywam pozostałą kapustą. Wlewam resztę wina i wstawiam

W kuchni Karmel-itki
Zupa ryżowa z dorszem 122

można dodać filety z dowolnej ryby, ja początkowo robiłam z łososiem, ale po wypróbowaniu z dorszem zdecydowanie wolę tą wersję, jest delikatniejsza w smaku :)Polecam!* bulion warzywny- 1,5l** marchew- 2 szt.* pietruszka- 1 szt.* seler- 1/2 szt.* por- biała część* cebula- 1 szt.* ryż- 150 g* filet z dorsza- 130 g* olej- do smażenia* przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy(...)Kiedy bulion zacznie wrzeć, dosypać ryż oraz listek laurowy i ziele.Gotować do miękkości ryżu.W międzyczasie wyczyścić filet z dorsza, pokroić w kostkę (tylko nie drobno, bo ryba się rozpadnie) i 2-3 minuty przed końcem czasu gotowania się zupy wrzucić rybę.Doprawić solą, pieprzem, kurkumą oraz papryczką chili.Posypać koprem.Smacznego!* w przypadku tej zupy nie polecam wywaru mięsnego

Kraina Miodem Płynąca
Sprawianie Karpia - Krok po Kroku 8546

tata go sprawiał, a mama przejmowała go w kuchni i smażyła w chrupiącej panierce. Kiedyś nawet próbowała zachęcić nas do karpia w galarecie, ale my i tak woleliśmy tego smażonego. Dziś kiedy mamy już nie ma wśród nas, ja co roku staram się przygotowywać te potrawy jakie pamiętam z lat kiedy przygotowywała je mama. Z biegiem lat do menu dołożyłam(...)mnie przyniesienie ze sklepu już nieżywego (proszę aby w sklepie pozbawili go życia, bo jednego roku kiedy byłam zmuszona zabić to stworzenie kosztowało mnie to wiele łez). Sprawianiem ryby od kilku lat zajmuję się osobiście i nie będę ściemniać, to nie jest ulubione zajęcie. Moment odcinania głowy i wyjmowanie wnętrzności jest dla mnie bardzo trudny, wtedy nie wiem czemu przeżywam

Blondynka Gotuje
Zupa pomidorowa z mintajem 108

Dziś przygotowałam migiem bardzo szybką i zdrową zupę pomidorową, z dodatkiem batata ,marchewki i smażonego mintaja. W oryginale Marek Zaremba proponuje filet dorsza bez skóry. Ja

Z Kuchni Do Kuchni
Smażony pstrąg na maśle z chrupiącą skórką 129

Nie wiem, ale dla mnie ten czas tak szybko biegnie. Kolejny piątek i kolejna rybka. Dzisiaj polecam pstrąga smażonego na masełku z chrupiącą skórką. Poezja i

Smaki Ewy
Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami / Carp with horseradish mousse and roasted almonds 170

W moim rodzinnym domu karp w Święta Bożego Narodzenia to podstawa. Zazwyczaj panierowany, smażony na różnych olejach cieszy się niezmiennym powodzeniem co roku. Dziś proponuję troszkę

karmelowy
Krewetki po tajsku ze słodkim sosem chili 140

Pyszne krewetki po tajsku, lekko ostre i aromatyczne, smażone na klarowanym maśle i podawane z pysznym słodko-ostro-kwaśnym sosem chili. Czego chcieć więcej? Idealne na

Food Square
Łosoś w migdałach 120

Jest niedziela. Pewnie jesteście już zmęczeni świątecznymi potrawami. Może więc coś innego? Proponuję Wam łososia smażonego w panierce z migdałów i domowe frytki. A do tego

Pasja Smaku
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim, sosem beurre blanc i pieczonymi młodymi marchewkami 136

lekturze  Mojego Życia we Francji  Julie Child po nocach śni mi się masło i przepisy z jego udziałem. Francuzi wprost lubują się w maślanych sosach, ciastach i smażonych na maśle potrawach. Nawet mają jego różne regionalne odmiany, np.  beurre de Charentes-Poitou  z regionu o tej samej nazwie   to   pełnotłuste masło(...)się listkujące, o bogatym aromacie. Jeśli żyjecie w biegu, możecie zastąpić je tym kupnym, ale sprawdźcie proszę, czy zawiera, chociaż krztę masła, a nie tylko sztuczne aromaty. Oprócz tego rybę podamy z klasycznym  sosem  beurre blanc , (fr. białe masło), o którym Julia rozpisywała się w swojej książce. Sos pachnie winem i szalotką, ma cudowną kremową konsystencję i kolor

Food Square

Proponowane wyszukiwania