ryba smażona - 4845 przepisów (strona:143/323)

Smażona panga w sosie koperkowym 245

Hej! Jak zrobić wspaniałą rybę na obiad? Prosty przepis, mało skomplikowany uraduje niejedną panią domu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Stek z tuńczyka 136

Jeśli macie ochotę na rewelacyjną rybę to polecam Wam właśnie stek z tuńczyka. Nie jest to tanie danie, ale od czasu do czasu można przygotować sobie takie pyszności :) . Stek smażymy krótko, wszystko zależy jaka jest jego grubość. Musi on być w środku lekko różowy tak aby nie był suchy. Podałam go z sosem na bazie śmietany. Domownicy zachwyceni, a stek

O kuchni z uczuciem
Sałatka ze szpinakiem i krewetkami w sosie pomarańczowym 114

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na słodko-pikantną sałatkę na bazie szpinaku, smażonych krewetek, orzechów nerkowca i pomidorków koktajlowych. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 250

Bez Cebuli
12 potraw wigilijnych 31624

symbolem chrześcijaństwa, chrztu i odradzania. Wierzenie kulturowe natomiast przypisują im symbol płodności i rodzącego się życia. Zjedzenie ryby na wigilii ma zapewnić zdrowie, dostatek i siłę. 1. Karp  Przepisy na: Karp wigilijny wędzony na parze Karp w sosie własnym na zimno Smażony karp Klopsiki z karpia 2. Śledź Przepisy na: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledź w sosie pomidorowym

Tradycyjna Kuchnia
bób z cukinią w miodowo sojowym sosie 160

Cukinie zdejmujemy z patelni i przekładamy do miski.  Na tą samą patelnię wrzucamy bób, smażymy przez minutę, a następnie dodajemy do cukinii, mieszamy i od razu podajemy  jako samodzielne danie, lub jako dodatek do  potraw z drobiu czy ryb

Miód i pieprz
Zdrowy omlet tuńczykowy z kiełkami i zieloną pietruszką 162

wylewamy naszą masę. Omlet smażymy na mały ogniu. Gdy góra zacznie się lekko ścinać patelnię przykrywamy pokrywką. Smażymy do ścięcia. Omlet przekładamy na talerz. Wierzch posypujemy kiełkami rzodkiewki i zieloną pietruszką. Smacznego Zapraszam Was również na konkurs organizowany przez firmę Graal: Ryby – pozycja obowiązkowa w zdrowej diecie! – Zainspiruj się wiosną z Graal®! Razem z wiosną pojawiają się

Słodkie okruszki
Stek z warzywami 186

stron. Ja lubię medium, a jeśli lubicie bardziej wysmażone, potrzymajcie dłużej o minutę bądź dwie. W połowie smażenia dorzucamy na patelnię masło, rozmaryn i czosnek, rozpuszczonym i gorącym masłem polewamy stek, robiąc tzw. pastowanie. Nota bene takie pastowanie dobrze robi też rybie, ale o tym kiedy indziej. Zrumieniony i wypastowany stek kładziemy na ruszcie bądź warzywach. Na warzywach układamy też

ladykitchen
Krokiety z tortilli 1272

olej sól, pieprz Jajko rozmieszać mikserem z odrobiną soli i pieprzu. Placki posmarować serkiem, ułożyć wędlinę, ew. rybę (ilość wg gustu, podsmażyłam kawałki pieczonego schabu) i zwinąć w rulony. Całość obtoczyć w jajku i kolejno w bułce tartej zmieszanej z sezamem. Smażyć na rumiano z obu stron. Krokiety fajnie się komponują ze świeżymi warzywami

Di gotuje
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 201

momencie doceniłam to, że patelnia jest duża ). Pomarańcza świetnie pasuje do kopru włoskiego – uspokaja jego mocno anyżowy smak i łagodzi tłustość łososia. Nic więcej nie potrzeba. Łosoś smażony z fenkułem: 2 filety z łososia bez skóry 1 duży koper włoski (fenkuł) sok wyciśnięty z połowy pomarańczy 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink(...)Łososia i cząstki fenkułu posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Skrapiamy rybę i warzywo oliwą oraz sokiem z pomarańczy. Wcieramy marynatę i zostawiamy na 30-60 minut. Marynowanie w tym daniu jest niezbędne. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy (tylko smarujemy pędzelkiem). Gdy będzie gorąca, smażymy kawałki łososia i kopru włoskiego przez 3-4 minuty z każdej strony

Poezja smaku
Piątkowe Inspiracje - Kotlety rybne 138

mięsa. Do zmielonych filetów dodać posiekany koperek i podsmażoną cebulkę (można je również zmielić razem z rybą). Dodać żółtko,bułkę tartą i sól, wyrobić masę, w razie potrzeby doprawić do smaku . Formować niewielkie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć je z obu stron na patelni. Podawać np. z ziemniakami i mizerią lub  ogórkami kiszonymi

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ryba w panierce 213

cytryny sól,pieprz 2 łyżki mąki krupczatki 2 łyżki bułki tartej 2 jajka sól, wegeta Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej  wymieszanej z mąką krupczatką ] .Smażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kasza gryczana z selerem naciowym i suszonymi pomidorami 183

drobno cebulkę i smażymy chwilę. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Całość smażymy kilka chwil, dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy miętą. Gotowe. Taka kasza to świetny dodatek np. do mięs lub ryby

Mango Papaja
Łupacz w mleczku kokosowym, z papryka i pomidorami czyli Środowe Rybki odc.38 158

zajmę się smażeniem ciężkostrawnych pączków, pieczeniem tych pieczonych z marmoladką oraz produkcją sterty kardamonowych bubbles na jutrzejsze tłustoczwartkowe urodziny Syncia mam dla Was pyszny sposób na rybę. W roli głównej Łupacz, u nas po raz pierwszy i nie żałujemy! dzieci zachwycone, ja również, nawet psiapsiółka się skusiła :) inspiracją przepis ze wspomnianego ostatnio segregatora

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybki łosoś z warzywami na makaronie 163

Dzisiaj proste, szybkie i kolorowe danie z łososiem. Chrupkości dodały migdały, ale warzywa też nie smażyły się długo więc pozostały jędrne. Całość konkretnie doprawiona, z makaronem

Smaczna Pyza
Pieczony pstrąg nadziewany grzybami / Mushroom stuffed trout 196

Dziś przedstawiam pomysł na zdrowy i lekki obiad z rybą w roli głównej. Pieczony pstrąg nadziewany grzybami i ziołami zachwyci wszystkich fanów zdrowego odżywiania. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, co na pewno docenią pracujący na cały etat:). Na szczęście pstrągi są teraz bardzo powszechnie dostępne i w zazwyczaj dobrej cenie więc pozostaje się tylko nimi cieszyć. Polecam! Scroll(...)minut, by odparowała z nich wilgoć. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj tymianek i smaż kolejną minutę. Przełóż zawartość patelni do miski z boczkiem i dokładnie wymieszaj. Włóż połowę farszu do wnętrza pstrąga i zepnij go wykałaczkami, powtórz to samo z drugą rybą. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu do zapiekania i piecz w temperaturze 200 ° C przez 15 minut

karmelowy

Proponowane wyszukiwania