ryba smażona - 4845 przepisów (strona:107/323)

ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 134

SKŁADNIKI :  4 filety ze śledzia  2 jajka sok z cytryny mąka do obtoczenia sól, pieprz do smaku olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE :   Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Filety obtaczamy w rozmąconym jajku, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Warzywa kroimy w słupki, dodajemy łyżkę sosu barbecue, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na patelni podpiekamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy bulion, chwilę gotujemy. Następnie dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
masło, margaryna czy mix 129

Zbyt częste spożywanie produktów bogatych w te kwasy powoduje nowotwory przewodu pokarmowego. MargarynaDo smarowania pieczywa używamy zazwyczaj margaryn miękkich. pakowane są plastikowe opakowania. Natomiast margaryny twarde używane są do smażenia i pieczenia, sprzedawane w kostkach.Margaryna jest produktem roślinnym i nie może zawierać tłuszczów zwierzęcych, jeśli natomiast je zawiera to nie jest już margaryna tylko miksem.A teraz ciemne strony margaryny....Otóż(...)tłuszcze najwyższej jakości? - używaj półtłustego lub chudego mleka zamiast pełnotłustego, - wybieraj miękkie margaryny zamiast masła i margaryn twardych, - Czerwone, tłuste mięso zastąp mięsem ryb i drobiu, - grilluj , piecz w folii i gotuj zamiast smażyć, -smaż na oleju rzepakowym, - unikaj tłustych przekąsek, takich jak chipsy, krakersy, ciasteczka i produkty typu "Fast food", - jedz drób bez skóry, - wybieraj chude wędliny

NaKońcuJęzyka
Kuleczki z dorsza 180

kajzerka jajka - 2 szt cebula - 1 szt sól i pieprz szczypiorek - 1 pęczek Dodatkowo: bułka tarta do panierki olej do smażenia Przygotowanie: Dorsza rozmrozić, pokroić na drobne paski, przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do ryby. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z rybą i bułką. Za pomocą blendera, wszystko dokładnie zmiksować. Następnie wybić jajka, dodać sól

Kuchnia Danusi
Kotleciki z dorsza 110

robiłam dzisiaj z myślą o małej Amelii, która ma półtora roku i uwielbia ryby :)Składniki:80 dkg świeżego fileta z dorsza,2 jajka,sól, biały mielony pieprzostra mielona papryka,natka pietruszki,1 sucha bułka,1 mała cebula,bułka tarta,3 łyżki oleju,+olej do smażenia.Z dorsza usunąć ości, zmielić. Bułkę namoczyć w mleku i dokładnie odcisnąć. Cebulę obrać(...)odstawić na kilkanaście minut do lodówki.Lekko zwilżonymi rękami formować kotleciki dowolnej wielkości, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Takie kotleciki można przygotować z każdej dostępnej ryby. Są bardzo soczyste, smaczne i znacznie zdrowsze niż kupione w sklepie.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dorsz z porem 111

być zużyty prawie cały por, łącznie z jego zieloną częścią. Wyrzucić tylko suche i twarde części. Przyprawionego dorsza obtoczyć w mące i krótko smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła klarowanego. Przed podaniem rybę przykryć podsmażonym porem i odczekać około 5 minut, aby przeszła aromatem pora. Tak zrobiony dorsz świetnie smakuje podany z ryżem. Zobacz również: dorsz

Kuchcik gotuje
KOKTAJL: ARBUZ I MIĘTA. 158

Słońce praży, ciało się smaży, a termometr pokazuje tropikalne temperatury. Co począć, cóż począć?! Jak to co? Ochłodzić się, orzeźwić ciało od wewnątrz. Najlepiej schłodzonym koktajlem

W kuchni Karmel-itki
Jak przygotować wigilijną kolację 112

odchudzeniu potraw to zamiast smażenia karpia wybierzmy pieczenie lub gotowanie na parze . Natomiast, jeżeli nie możemy obejść się bez smażenia, to wybierajmy zdrowe źródła tłuszczy, np. olej kokosowy, rzepakowy w rozsądnych ilościach , a potem odsączmy rybę z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podobnie możemy manipulować dodatkami, przykładowo podajmy zamiast śledzia w tłustej śmietanie, jego wersję z jogurtem naturalnym

Cztery Fajery
ZUPA RYBNA Z CURRY I BANANEM 171

dorsza możemy przyrządzać dosłownie wszystko.Do niedawna ta ryba miała niezasłużenie złą opinię.Tymczasem ich mięso jest delikatne , chude ,dobre na zupę, kotlety ,do smażenia i zapiekania.Jednak przyrządzamy je krótko,bo szybko się rozpadają.Zupa jest delikatna i ładnie pachnie.Myślę ,że to z powodu dodanego banana.Danie dla smakoszy ryb i dań orientalnych.Danie ma tylko 230 kcal. 30 dag.dorsza 1 l.bulionu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety rybne 140

szklanki mąki - do panierowania pół szklanki bułki tartej - do panierowania gumowe rękawiczki - do panierowania (opcjonalnie)  olej lub oliwa do smażenia Ziemniaki gotujemy w nieosolonej wodzie do miękkości, a następnie po ostudzeniu przeciskamy je przez praskę do większej miski. Rybę rozmrażamy, myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Drobno ją siekamy i pozbywamy się ewentualnych ości. Wrzucamy do miski z ziemniakami(...)bierzemy większą garstkę masy ziemniaczano-rybnej i formujemy kotlety. Obtaczamy je kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Z podanej ilości wychodzi ok 6-7 dość sporych kotletów. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 4-5 minut z każdej strony, by ładnie zbrązowiały. Świetnie smakują z ziemniaczkami, frytkami i surówką colesław - smacznego

Cooking Monster
Smażone krewetki 149

Klasyczny przepis na SMAŻONE KREWETKI z dużą ilością masła i... Artykuł Smażone krewetki pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 239

zeszkli. Na patelnię wrzucamy paprykę i posiekane oliwki. Zmniejszamy gaz i smażymy razem, co jakiś czas mieszając, do momentu aż papryka odczuwalnie zmięknie i lekko zmieni swój kolor. Wrzucamy pokrojone salami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cayenne i suszonym oregano (mocno!). Zdejmujemy z ognia, studzimy.   NADZIENIE Z RYBĄ Tuńczyka odcedzamy – łyżkę oliwy z puszki wlewamy do rondla. Bakłażana(...)średnia czerwona papryka 1 średnia czerwona cebula 10 czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia czerwone pesto z pomidorów (3-4 pełne łyżki) sól pieprz cayenne lub mielone chili suszone oregano SKŁADNIKI - NADZIENIE Z RYBĄ 1 puszka tuńczyka Calvo w oliwie 250-300g szpinaku baby 1 mały bakłażan 2 ząbki czosnku zielone pesto

Karo in the Kitchen
Kotleciki rybne z kaszą jaglaną 190

porcję dla 4 osób: 1 szklanka surowej kaszy jaglanej (210 g) 2 szklanki wody 350 g usmażonej/upieczonej białej ryby (waga po obraniu!) koperek, szczypiorek (kilka gałązek) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko sól, pieprz masło klarowane do smażenia Kaszę opłukać zimną wodą i przelać wrzątkiem. Wsypać do garnka, zalać 2 szklankami zimnej wody oraz posolić. Gotować(...)Obraną rybę zmiksować za pomocą blendera. Kaszę wsypać do miski. Dodać zmieloną rybę. przesmażoną cebulę, czosnek, posiekany koperek i szczypiorek. Na sam koniec do masy wbić jajko. Wszystko ze sobą wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Kotleciki smażyć z obu stron na złoty kolor (na średnim ogniu). Najlepiej odwracać

Ugotować
Kotlety rybne 61

sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki

królestwo garów
Pstrąg z imbirem 148

maśle. W międzyczasie pokrój paprykę oraz pomidory w kostkę i dodaj na patelnię. Przez kilka minut smaż warzywa. Tak przygotowane warzywa przesyp do naczynia żaroodpornego, a na nie połóż ryby. Ryby obłóż pokrojonym w plastry imbirem i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Rybę podawaj

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba duszona z warzywami i sosem sojowym 195

kostki masła, a do masła:  2 roztarte ząbki czosnku zioła: tymianek, bazylia, oregano, majeranek (właściwie co tam macie) trochę oleju do smażenia (dałam 2 łyżki) 1. Warzywa umyć, obrać i pokroić w zapałki. Rybę pokroić w średniej wielości kostkę, doprawić solą, pieprzem i skropić lekko jasnym sosem sojowym.  2. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić warzywa i dusić

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania