szykowanie potraw! Na pierwszy ogień proponujemy klasykę w wegańskim wydaniu, czyli tofu po grecku. Za sprawą płatków nori nasze tofu zamieni się w a'la rybę, a mieszanka warzyw podkręci smak. Tofu po grecku Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 1 kostka tofu naturalnego 180 g 1 duża cebula 2 duże marchewki 1 średnia pietruszka 1/4 małego selera 4 łyżeczki
Bananowe Polegrochem, inni kutię, pierogi z makiem, z kapustą i grzybami. Ktoś znów woli zupę rybną od barszczu, gdzieś nie można się obejść bez makiełek, śwątecznego sernika, ryby w galarecie, po grecku. Wielu nie lubi karpia, więc jada inne ryby. Reasumując, w każdym domu święta są inne, wyjątkowe. W moim domu jest mieszanka regionów. Pomimo,iż boje rodzice pochodzą
W kuchni Karmel-itkiZapiekana w piekarniku dorada morska z ziemniaczkami, cytryną i pomidorami. Jest to klasyczny i prosty przepis grecki na duże ryby. Dorada jest to gatunek małoostnej, okoniokształtnej ryby, występującej głównie w Grecji, Turcji Włoszech i Hiszpanii. Spożywana najczęściej w postaci ryby patroszonej, zapiekanej i grillowanej. SKŁADNIKI: - 2 dorady morskie lub inne duże ryby - 2 pomidory - 2 duże ziemniaki - 1 cebula
RITA food channelOkazuje się, że grecki sos tzatziki jest świetną bazą do sałatki śledziowej. Można podać ją klasycznie jako przekąskę dodatkiem świeżego pieczywa albo w towarzystwie pieczonych lub
Kulinarna Polskawiele osób co roku wypowiada te słowa. Przemyślenia co przygotować, czym zaskoczyć swoich najbliższych, co zrobić, by te Święta były jeszcze smaczniejsze niż poprzednie... Różnego rodzaju ryby (smażone, po grecku, po węgiersku, po żydowsku, itd.), pierogi z grzybami, barszcz z uszkami, kompot z suszu, kapusta z grochem, makiełki, sernik, makowce, zapach pomarańczy i mandarynek... To gości
TrufelkowoPyszne ryby w słoikach Przed świętami często zastanawiamy się, jakie potrawy moglibyśmy przygotować wcześniej, żeby zaoszczędzić sobie trochę czasu w wigilię. Opiekane filety rybne w pysznej
Blog z Apetytembanał" na moim stole:) Spelnia najważniejsze kryteria: łatwo, szybko, smacznie i tanio:) SKŁADNIKI : Filety - u mnie morszczuk, ale może też być dorsz czy mintaj Przyprawa do ryb 4 łyżki jogurtu greckiego Pół łyżeczki soku z cytryny Pęczek koperku (w każdym razie-dużo koperku:)) Sól, pieprz, czosnek granulowany Rybę osuszamy i obsypujemy przyprawą, odstawiamy na godzinke. W garnku, gotujemy wodę
Mamuśka wraca do formypodawać z warzywami gotowanymi na parze, warzywami na patelnię czy domowymi frytkami . Zachęcam do przygotowania i życzę smacznego! Dajcie znać czy smakowało. Zobacz też: Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Dorsz po grecku Dorsz zapiekany z ziemniakami Przepis na filet rybny z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 250 g filetów z mintaja lub innej ryby pół
Kuchnia BazyliiPolecam taki obiad wszystkim miłośnikom szpinaku, łososia i ciasta francuskiego. Ci bardziej leniwi w kuchni tez będą zadowoleni bo danie robi się szybko i jest pyszne
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 500 g filetów (dorsz,morszczuk) cytryna 2 jajka mąka bułka tarta olej do smażenia 6 marchewek 1 seler 1 duża pietruszka 1 cebula
magiczna kuchnia KasiPrzeglądając moje przepisy na blogu, zauważyłam, że jest ich naprawdę wiele. Zaskoczyło mnie, że przez ostatnie miesiące całkowicie zapomniałam o moim ulubionym przepisie na łososia po
codojedzeniaSARDYNKI SMAŻONE W OLIWIE SKŁADNIKI 500 gramów świeżych sardynek; mąka pszenna; 1 cytryna; oliwa z oliwek (do smażenia); sól morska; przepis na sardynki smażone w oliwie
Kuchnia Tomka