Danie w stylu naszej ryby po grecku, która z Grecją nie ma nic wspólnego. Chilli con carne z Meksykiem też niewiele wiąże, ale ma w sobie sporo latynoskiego aromatu, charakteru i ognia. I jest po prostu pyszne. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 4 Przepis hiszpańskiej zakonnicy Obrzydliwe jedzenie, przedstawiane jako meksykańskie, sprzedawane od Teksasu po Nowy Jork
Niedzielny kucharzsztuka … czasem trzeba cierpliwości , a czasami po prostu wprawy .. Polędwica łososiowa , wbrew nazwie nie jest wcale robiona z polędwicy , a ze schabu . Cóż to trochę jak z rybą po grecku , której Grecy na oczy nigdy nie widzieli Tak czy inaczej warto się pomęczyć , bo jest to jedna z najlepszych o ile nie najsmaczniejsza ze wszystkich możliwych wyrobów . Delikatna , aromatyczna
Ogrodnik w podróżyhotel, a poza tym muszą łóżka sprzątać na przyjęcie pacjentów kolejnych… W WIGILIĘ??? Myślę sobie…. Czort z nią! Kolacja z nutą wigilijną…ryba po grecku Kolejna noc, kolejne pigułki, rano kolejne… sterydy, osłony, antybiotyki…. Ciężko… łzy same płyną po twarzy… 5 DZIEŃ – PIĄTEK Noc jak zawsze w plecy… człowiek zmęczony, obolały
LatosiowydomKrokiety Chłodnik Kotlety rybne Kopytka Ryba po grecku Kluski śląskie Makaron z tuńczykiem Pierogi Placki ziemniaczane Pomidorowa z tortillą
Na moim talerzuSpokojnie i bez stresu. Kolejna rodzinna Wigilia. Zjeliśmy ze smakiem rybę po grecku i eksperymentalna kapustę z octem balsamicznym, popiliśmy czerwonym barszczykiem, a ukłonem w stronę angielskiej tradycji była brukselka [z patelni, absolutnie nie z wody!]. Mikołaj zostawił w nocy prezenty, mimo, że zapomnieliśmy zostawić ciacha i marchewki. I dzieciory miały radochę rozdzierajac papierowe opakowania przez cały bożonarodzeniowy
Lejdi of the housebarszczu Zakwas z buraków na barszcz Barszcz wigilijny z suszonymi grzybami Kompot z suszu Karp w galarecie Karp smażony Wigilijna kapusta z grzybami Tarta z kapustą i grzybami Ryba po grecku Śledzie w oleju Śledzie po kaszubsku Śledzie w śmietanie Śledzie w czosnku i majeranku Śledzie w kiszonych cytrynach Śledzie skandynawskie Śledzie marynowane w occie Śledź na konfiturze z cebuli
nietylkopasta.plczosnek się nie przypalił, gdyż będzie gorzki i niesmaczny. Tak przygotowana ryba świetnie smakuje z ryżem lub ziemniakami na obiad albo jako przystawka na świątecznym stole. Zobacz również: ryba po grecku
Kuchcik gotujeŚwięta to nie tylko Wigilia, ale też 2 dni Bożego Narodzenia. Wtedy do karpi czy ryby po grecku dochodzą inne sałatki czy dania. Jedną z moich propozycji jest przygotowanie świątecznej sałatki z tuńczykiem. Sałatkę robi się bardzo szybko więc gospodynie będą zadowolone. Składniki: 1 szklanka makaronu Arc Pol kółeczka 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1 puszka tuńczyka w oleju
Kuchnia w oparachwyrastania! Francuskie ślimaczki ze szpinakiem Tortilla z pesto bazyliowym i szynką Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej Śledzie w sosie salsa Bigos z kiszonej kapusty – łatwy i pyszny! Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci Serki Gentelmen’ki Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach LIKIERY, DRINKI i ALKOHOLE: Jeśli lubisz alkohol warto zainteresować się prostymi drinkami, na pewno zrobisz furorę
Kulinarne Przebojedrobiowe inaczej :) Na moim blogu było już kilka pomysłów na urozmaicenie kotletów, np. kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami , czy piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku . Poniżej znajdziecie równie pyszną wersję – z jajkiem sadzonym :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z jajkiem sadzonym – Składniki: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka sól, pieprz, papryka słodka
Kulinarne Przebojepotraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie może w nim zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami, czerwonego barszczu, postnego bigosu oraz ryby po grecku. W wielu częściach kraju, zwłaszcza tych wschodnich, sporą popularnością cieszy się też kutia. Co to za danie, skąd przybyło i jaki jest na nie przepis? Pochodzenie kutii Kutia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nieco inaczej , a zawsze smakowita . Nie jest to oczywiście klasyka kuchni sycylijskiej , nawet nie wiem czy tam wiedzą ,że coś takiego istnieje Przepyszna , nasza krajowa wariacja , na styl ryby po grecku , czy śledzi po japońsku , całkowicie nie znane w krajach powołanych w nazwie Bardzo smaczna i szybka w wykonaniu domorosła , pseudo egzotyka . Polecam świetne urozmaicenie obiadów w tygodniu Składniki
Ogrodnik w podróży